Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (546)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, při kterém fandíte lidem, co dělají nekalou práci, ovšem v tomto - na pravdě založeném - příběhu bylo jedině dobře, že se šláplo korupci a jiným nečistotám na kuří oko. Snímek se nese v solidním tempu, které není sice strhující, ale nenudí, ba co víc, dokonale diváka baví, jelikož se neustále něco děje a ke konci nabírá film na napínavosti. Herci jsou tu sympatičtí a celkově tak jde o velmi příjemnou podívanou okořeněnou faktem, že takto nějak se to doopravdy stalo. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepší film, v akom Jason Statham v posledných (mnohých) rokoch hral. Ba dokonca aj naozaj hral. Výborne napísaná aj natočená, svižná, a najmä zručne vygradovaná záležitosť. V okamihu, keď už sa zdá, že to stratí dych, začne to mať omnoho väčšie gule, tvorcovia výrazne pritvrdia a záver je doslova strhujúci. Bavilo ma to tak veľmi, že som chvíľu rozmýšľal o piatich hviezdičkách. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Takovýchto filmů není nikdy dost.....řekla bych, že je to dokonce jeden z nejlepších o vyloupení banky. Ke konci jsem se už nějak nechytala, kdo je kdo a proč jim to nakonec přeci jen prošlo, ale na tom vůbec nezáleží. Zábavný film, ještě se mi v poslední době líbilo moc a taky podle skutečnosti filmhttp://www.csfd.cz/film/226670-flawless/. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Based on a true story, aneb bizardnosti se dají zažít nejen ve filmu. Nedoceněný režisér Roger Donaldson natočil svižnou a skvělou kriminální podívanou; zasaženou do Velké Británie v 70. letech. Kdy se skupina zlodějíčků-amatérů rozhodla vykrást banku a následky nedomýšlela ani v těch nejhorších snech. Herecký výborně zvládnuté, Jason Statham hravě zapadá mezi ostatní, kteří taky dostali svůj prostor a hot Saffron Burrows dává filmu určité uklidnění a místy odstraňuje nálepku drsného filmu, sledovat její ladné křivky není k zahození :)) Stylisticky není filmu co vytknout, Londýn je vystižen přesně v době zvonáčů, marihuany, undergroundu a pejzů. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní krimi, v které se rozhodně skupinka lupičů vykrást banku velmi oblíbeným způsobem a to prokopáním od sousedů. Bankovní trezor obsahuje schránky, které jsou malými komnatami tajemství mnoha dobrých i zlých osob nedalekého okolí, takže se loupež stane pro lupiče problematičtější než očekávali. Jde po nich snad každý, který chce zpět svoje fotky, díky kterým drží v šachu ministry, starosty nebo mafiány. Jason Statham by však nebyl tvrdý chlap, kdyby se všem nepostavil a nesnažil se z toho své kamarády lupiče dostat, co nejrychleji. Film mě naprosto překvapil tempem a příběhem, v kterém se stále něco děje a uteče jako voda. Opravdu příjemná a staromódní záležitost s velmi dobrými herci. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Princezna Margaret (1930-2002), dcera prince Alberta (vévody z Yorku) a Lady Elizabeth Bowes-Lyon, skutečně byla v šedesátých a sedmdesátých letech velmi kontroverzní členkou britské královské rodiny. Hovoří se o tom, že měla poměr mimo jiné s frontmanem kapely Rolling Stones Mickem Jaggerem, hercem Petrem Sellersem či s vnukem někdejšího britského premiéra Robinem Douglas-Homem. Její vazba na spekulace kolem loupeže se sice přímo nabízí, jde však čistě o dohady. (curfew77)
  • Více než 100 obětí loupeže odmítlo vypovědět, co se v jejich bezpečnostních schránkách ukrývalo. (hendrich6)
  • Britský černošský revolucionář Michael X (vlastním jménem Michael de Freitas) skutečně byl v roce 1975 oběšen na rodném ostrově Trinidad za vraždu Gale Bensonové, dcery vlivného člena britského parlamentu, která s jeho tamní komunitou žila. Její napojení na britské tajné služby je ovšem (v tomto případě mírně řečeno) jen další spekulací. (curfew77)

Reklama

Reklama