Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podle skutečných událostí na motivy prezidentských milostí, které udělil Václav Havel v letech 1992-2003. Václav Vingl je vesnický outsider, který ve svých 40 letech žije s maminkou pod jednou střechou. Přestože je Václav vnímán jako místní šašek, hlupák a problematický nezvladatelný kluk, my v něm (spolu s maminkou) vidíme citlivého, vnímavého dobráka s klukovskou duší a s hlavou plnou milých lumpáren. Lidé z vesnice v něm vidí jen problém. Dokonce i bratr František, který celý život soupeří s Václavem o lásku matky a otce. Tyto dva světy na sebe neustále naráží, a tak Václav lítá z jednoho průšvihu do druhého. Drama vrcholí soubojem bratrů o lásku Frantovy milenky Lídy, který končí trestným činem. Václav je uvězněn. Matčina ochrana je pryč. Stává se terčem útoků spoluvězňů i traumatických vzpomínek na otce. Pomalu umírá. Matka se rozhodne požádat prezidenta o milost. Ta je podmíněna peticí spoluobčanů. Odpustí Václavovi celá vesnice, když mu nedokáže odpustit ani vlastní bratr František? (Česká televize)

(více)

Recenze (756)

CabelkaB 

všechny recenze uživatele

Ivan Trojan patří mezi moje nejoblíbenější herce, ale tenhle film mě nebavil od začátku do konce. Ale musím dát tři hvězdy za zahrané role Trojana a Budaře. Nemám dál co říct. Pro mě ztracený čas. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Spíše smutný snímek o ratardovaném muži, který bojuje po svém ve světě, kterému vlastně nerozumí. Klasický český dramatický snímek. Plné komunismu (socialismu) a vyditelného omezení v životě lidí, jakého si smutku té doby. Má to hloubku, ale je pořeba jí hledat, jinak se díváte na chlápka, který vás štve, protože dělá potíže. ()

FILMOVKA 

všechny recenze uživatele

Ono to je chvilkami veselé a pak zase hodně rychle smutné, rozhodně to není film, na který bych byl ochotný se podívat znovu, zas taková pecka to není. ()

Shelby14 

všechny recenze uživatele

Trojku dávám jen kvůli Budařovi, ten byl skvělej, jinak to žádná bomba nebyla. Film je udělaný podle rovnice Trojan hraje debila - bude český lev. ()

DexMASTER094 

všechny recenze uživatele

Spojení pár nápadů ve stylu typických klukovin, bláznivě se chovající Trojan a skoro žádná zápletka. To je Václav. Čekal jsem mnohem víc... Edit: Po druhé se mi film líbil víc, takže o jednu hvězdičku zlepšuji hodnocení. Může za to zejména hudba, kterou jsem dříve nedocenil. ()

SZYslak 

všechny recenze uživatele

Trojan je Buh, Budar je Buh. Vaclav je debil. Emilia Vasaryova bydli u me v lednicce a kazde rano na me cumi. Mmmm, nevim?! 40? Vsechno bude!!! ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Příběh vesnického idiota mi rozhodně k srdci nepřirostl. Jeho výstřelky a chování mi nepřišlo sympatické a už vůbec ne vtipné a do toho Brodu bych ho - stejně jako to chtěl jeho brácha ( taky dost divnej týpek) - rozhodně odvezl. Nebylo mi ho ani v závěru líto (což asi mělo, že?). Toto dílo dvojice Vejdělek-Epstein mi prostě moc nesedlo. Alespoň v průměru ho drží výborní Ivan Trojan a Emília Vášáryová a hudba Jana P. Muchova. 60%. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Citlivá tragikomédia alebo jemná komédia, ktorá sa v závere mení na až desivú drámu mentálne ľahko retardovaného Václava. Počiatočné "detské" Václavove vyvádzanie, kontrastujúce so serióznosťou jeho brata a matky sú zábavné a koketujú porovnávať ho s filmom "Vesničko má středisková". Komplexné vzťahy na pozadí však naznačujú hlbšie problém ústiace do záverečnej tragédie. Produkcia je kvalitná, film posúva dobrý príbeh a hlavne skvelé herecké výkony Ivana Trojana, Emílie Vášáryovej a Jana Budařa. Prekvapivé je väčšinové obsadenie ženský rolí slovenskými herečkami a bez predabovania. 75% ()

Joee 

všechny recenze uživatele

Určitě je to pěkný film, který rozhodně stojí za shlédnutí. Pobavíš se, zamyslíš se nad ním, i tě to dojme... Akorát tomu chybí takový ten spád, kdy by to diváka uchopilo a vtáhlo. ()

mikul 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem se dočkal po pusinkách, účastnících zájezdu, romingu a dalších filmů, které jsem navštívil v kině skvělého českého filmu při kterém jsem rozhodně nelitoval utracených 129 Kč. Trojan opět herecký výkon podal na 100%, neumím si představit v jeho roli jiného herce, který by to zahrál lépe). Film, ve kterém můžeme vidět mnoho trápení, bolesti, ale zároveň také radosti a humoru. Jen tak dál. ()

1lomeno3 

všechny recenze uživatele

Krásný vtipně - dojemný snímek, kde exceluje především Vášáryová. Trojan hraje taky dobře, ale tu jeho sníženou mozkovou dysfunkci mu až tak nežeru.. Celkově za 90% ()

Warapeidza 

všechny recenze uživatele

Excelentní Ivan Trojan a Emília Vašáryová (mimochodem kdy ona zahrála něco špatně či aspoň "pouze průměrně"?) drží film vysoko nad průměrnou hladinou českého filmu. O hudbě se nemá cenu zmiňovat, to už tu udělali mnozí. Varování pro všechny, kterým se nelíbilo třebas Štěstí- nebude se vám líbit ani Václav. Pozvánka pro ty, kterým se líbí Vypsaná fiXa- vám se bude líbit i film :). ()

Mr.C 

všechny recenze uživatele

Ivan Tojan exceluje v jednom z nejlpších českých filmů minulého roku, avšak film jako takový na plný počet nedosahuje. Proč? Máme tu scénář, který napsal sám život, plejádu známých a výborných herců (Vašáryová, Lábus..), vynikající hlavní postavu a VELMI příjemnou a citlivou hudbu od hudebního mága Jana P. Muchowa. Přesto je ve filmu patrná určitá absurdita celého zpracování a jeho necelistvost (což dávám na vrub režii) a také diametrální výkony hereckého obsazení, kdy některé pasáže ve filmu působí až "uměle" a herci ve vedlejších rolích působí nepřesvědčivě a někdy až rušivě, což by se stávat nemělo, pokud je příběh spjat s malou vesničkou a je tedy jasné, že se s mnoha postavami ve filmu nesetkáme. Film sám o sobě je však vtipný, nápaditý a především kvůli Trojanovi si čtyři hvězdy opravdu zaslouží. ()

tahir 

všechny recenze uživatele

Nuda. Cely film dookola to iste. Vaclav nieco vystroji, utrasie sa to, Vaclav zacne robit nieco na kompenzaciu, a stale to iste dookola. Ani komedia, ani drama, nezasmial som sa ani raz, nezamyslel tiez. ()

Sonny 

všechny recenze uživatele

No, perfektni je Ivan Trojan a Jan Budar, coz vime. Labuse mame take radi a role sefa JZD nebo co to bylo mu sedi uz od Slunce sena. Pribeh sam je dost silny - Havlova milost mluvi za vse. Ale zpracovani se mi zas az tak nelibilo. Nebyt toho, ze to je z vyse uvedenych duvodu film odsouzeny k uspechu, tak z toho nic vic nebylo. Rainman po cesku. ()

gonzo 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo přímo utrpení. A to jsem se po ROMingu zařekl, že dojvce Vejdělek+Epstein se příště vyhnu. Pořád stejně hrající Trojan a příběh o ničem, kde titulní Václav skoro dvě hodiny jezdí na kole nebo na fichtlu. Ať žije český film. Hm. ()

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama