Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man

  • USA The Amazing Spider-Man (více)
Trailer 3

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 598)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Když jsem uviděl v záhlaví ČSFD projekci na tento film, váhal jsem. Jít - nejít. Ale nakonec jsem šel, a přesto jsem choval stálé pochybnosti. Nicméně mě to velmi, velmi, velmi překvapilo. Jednak výběr sympatického chlapce na roli Petera Parkera, o němž jsem se zde dozvěděl více neže kdekoliv jinde, jednak hudba a jednak děj samotný a celkem i uvěřitelné chování hlavních hrdinů. Peter se samozřejmě předváděl, když si uvědomil, co dokáže. Ale kdo z nás by se nezachoval stejně? Film byl nejen poutavý, na několika místech i vtipný, ale zároveň i velmi emotivní. Skutečně mi po filmu nezůstalo žádné oko suché. Během vypjatých situací mi tlouklo srdce s neuvěřitelnou frekvencí a Andrewovi jsem věřil každý pohyb i slovo. O něm by se dalo vůbec napsat spoustu věcí, ale musím zmínit roztomilou mimiku, když vcházel do dveří a zazubil se. Důvod, proč Peter žije u příbuzných, tady dostává aspoň trochu smysl. Musím pochválit i kameramana, aspoň on nabídl divákovi stát se na chvíli Spider-Manem, když létal městem. A konec byl jednoznačně vynikající. I to, jak se dvě osoby nezmínili o jeho skutečné identitě. Zkrátka a dobře je to úchvatná podívaná a pro mě jednoznačně překvapení roku. Samozřejmě jsem si vzpomněl i na trilogii Sama Raimiho, která byla taky vynikající. Ale Andrew je správný rošťák, obyčejný a vcelku rozumný kluk současně, kterému se dostane neobvyklých schopností. Nevím, co bych k tomu dál dodával. To, co jsem při filmu cítil, se mi dříve nestalo a nedá se to ani popsat. Bude mi dlouho ležet v hlavě. Nic ve zlém Same, ale Marc je lepší. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

I když jsem od začátku filmu nevěřil a říkal jsem si "Proboha proč další Spiderman...?", byl jsem mile překpen. Film je svým způsobem zcela originální a od původního filmu diametrálně odlišný. Je zde i mnoho záběrů, kdy se budete perfektně bavit a smát, jak na nějaké velmi dobré komedii. Hodnotím 80% ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Tohle tema uz je naprosto vycucane a jeste k tomu Spider-Mana dojit podobnou rychlokvaskou. Film nemel nikdy vzniknout. Nerikam, ze na filmu je vsechno spatne. Je na nem ale videt brutalni prestrihani na prani producentu - takze vysledek je zrejme uplne jiny, nez byl puvodni zaber (nektere dialogy nadavaji vubec smysl, nektere sceny jsou uplne zbytecne nebo vytrzene z kontextu,...). ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Blockbuster v té nejpovedenější podobě, čistokrevná zábava, hravost, vtip a napětí... Mezi ústřední dvojicí to pěkně jiskří a Emma Stone si jednoznačně vydobyla 1. místo nejoblíbenější herečky... Trikům není co vytknout a film mi uběhl bez nejmenších prostojů a či nudných chvilek.... Nerad bych zde srovnával s Raimiho Spider manem, tohle mi prostě přišlo na můj vkus lépe zpracované a takové koncentrovanější a intenzivnější... A ta Emma Stone, už jsem zmiňoval, jak je úžasná.... Záporák parádní, lepší než Dafoeův robotnik.... Už jste jistě zpozorovali, že jsem upozorňoval na skvělou Emmu Stone, i když 17-ti letá středoškolačka se jí věří celkem těžko, ale stejně je parádní.... Garfield je frackovitej tak akorát a středoškolák se mu věří poměrně lehce... Film mi prostě sednul a bavil jsem se obrovsky... Celé dílo je pak vycizelováno pomocí přesně dávkovaného napětí a humoru, střih je přesný a akce se nesnaží nijak šokovat či být předimenzované, všechno tak hezky plynule plyne ke konci... ()

hubajs 

všechny recenze uživatele

No nic moc, při sledování 2D mi lezly trochu na nervy scény, které jsou očividně čistě na efekt v 3D a příběh je v podstatě stejný jako v předchozím zpracování Spider-mana nebo spíš ještě horší. Než se člověk trochu seznámí s postavami tak film končí. Jsem zvědavý jestli bude pokračování, nicméně pokud nebude, nebude mi to určitě vadit. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Mám obavu. V kuloároch sa šepká o znovuzrodení Batmana. Keď to má dopadnúť ako toto, tak nech radšej ani nezačínajú. Raimiho Spider-Man je pojem. Reštartovať tak úspešnú trilógiu chcelo nový nápad, nový dej. Žiaľ. Dočkali sme sa len znovu zrecyklovaného scenára, s obmenými postavami a upraveným dejom. Inak v skutku nič nové. Preto nerozumiem, prečo to chceli obnoviť, keď v podstate s ničím novým neprišli. Chápem, 3D hýbe svetom a vidieť to v tomto formáte by musel byť zážitok, ale po opustení kina si určite veľa ľudí povedala, že to 3D bolo jediné pútavé a na dvojku už také ťažké prachy nevyhodia. Garfield zahral kvalitne. Pojašený, vrtký. Pridal Spiderovi kúsok so seba. Krásna Stoneová čoby nová postava a náhrada za Mary - Jane taktiež ušla. Jašter v podaní Ifansa však bolo sklamanie. Žiadna psychológia, hlbšia pohnútka. Jeho konanie bolo veľmi povrchné a predvídateľné. Jediné, čo ma zaujalo bola akrobacia v súbojoch a lepšia kamera. Krásne snímané skoky, lietanie a celkovo taký nový pohľad dodal filmu šmrnc. Inak trochu sklamanie. Očakával som viac. Za Garfielda, kameru, snahu a neokukanú Emmu 3 z 5 ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Grafické zpracování perfektní. Příběh mi ale oproti starému Spider-manovi přišel až příliš jednoduchý a syrově zpracovaný což není u Marvelu až tak zvykem. 60% ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Tak určitě lepší film než Raimiho. Je to totiž více komiks než pouhý film. Bohužel to posraný studio zakázalo Webbovi využít tolik záběrů, že ten film pro hodně lidí podělalo. Je pravda že Lizard mohl být propracovanější, protože vypadal jak zelená slizká opice, ale to je pro mě jako fanouška komiksu detail. A konečně...Emma Stone, Gwen Stacy má být pěkná holka a to se Emičce povedlo, na rozdíl od Kirsten Dunst, protože Mary Jane má být taky kočka, to se Samovi moc nepovedlo. Celková dějová linie mě dokázala dokonale bavit, příběh je totiž dobře vymyšlený. Skvěle totiž představuje myšlení Petera, i záporné postavy. Doktor Curt Connors je dobrý člověk, a Lizard je někdo jiný (není to jako u Hulka). Lizardovi se líbí moc, kterou má a to režisér bravurně zachytil. Viděno v kině. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Nie som znalec komixovej predlohy a jediné informácie o pavúčom mužovi mám prakticky len z predchádzajúcich troch hraných filmov a z nejakých animovaných seriálov, ktoré som sledoval v detstve, preto sa vopred ospravedlňujem tým, ktorí sú z tohto výtvoru nadšení, ale u mňa Amazing Spider-Man vôbec nie je amazing a v žiadnom prípade nedosahuje kvalít ani jedného z filmov Raimiho trilógie. Scenár je totiž až príliš deravý a plný nelogických scén, hlavný hrdina je možno sympaťák, no niekedy vyzerá skôr ako vychrtlá napodobenina komixového hrdinu vo vynikajúcom halloweenskom kostýme a ani hlavný záporný hrdina nedostal ani zďaleka toľko priestoru, koľko dostali jeho kolegovia v predchádzajúcej trilógií a to má film pritom stopáž dlhú 137 minút, čo má za dôsledok množstvo zbytočných scén, vďaka ktorým film vyzerá skôr ako romantický triler než dobrodružná fantasy s komixovou predlohou. Celý snímok tak aspoň do priemeru vyťahuje pár vydarených vtipov, krásna Emma Stone, vynikajúca vizuálna stránka a nezabudnuteľná scéna v knižnici. (55%) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu pár vylepšení oproti pár let starému rozjezdu serie. Na druhou stranu nudná opakovačka, která pár scénama zkouší divákovi vypálit svou plností mozek z hlavy. Hlavně smrt strejce je velice úmorným zážitkem. Prostě většina scén, které jsou jen lehce pozměněné oproti originálu, jsou zbytečný a příšerný. Potom jsem z hlavy naštěstí vytěsnil několik strašně blbě natočených a sestříhaných scén, které nechápu,kdo do filmu udělal. No ale pak přijde krásně komiksový okamžik s jeřábníkama, který mi připomenul i samotného Batmana ve své nejlepší představovací scéně. A humor, který snad poprvé doopravdy vystihl humor z komiksů či kreslených seriálů. Rozhodně příslib do dalších dílů, ale chce to osekat o tu nudu a píčoviny. ()

honx 

všechny recenze uživatele

No zas tak amazing to teda nebylo. Jedná se asi o nějvětší zklamání tohoto třičtvrtěletí. Možná to má na svědomí český dabing, který se mi dostal pod ruce, nemohu však odpustit na můj vkus příliž americko-katastrofických a citových klišé (opravdu hodně) a téměř stoprocentí absenci jakékoliv invence. Vznikla tedy průměrná akční podívaná, srovnatelná s Raimiho Spider-manem 3, ale absolutně zbytečný a unáhlený remake skvělé jedničky. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ten nejamazingovatější Spider-man, jakého jsem kdy viděl. Teda promiňte, ale ať se jde Sam Raimi postavit na druhé místo, protože v souboji s Marcem Webbem by skončil v těsném závěsu. Deset let starý Spider sice nemá jedinou chybu, ale tenhle se mi prostě líbil alespoň dvakrát víc. Andrew Garfield je jako Peter Parker naprosto senzační, líbila se mi i Emma Stone. Největšími jedničkami jsou ale v tomhle filmu Rhys Ifans a Martin Sheen. Lizard je záporák na jedničku, akce je tu hromada a já o ní můžu mluvit jen v superlativech. Je tu i dost vtipu, Spidey hláškuje i při soubojích. Efekty jsou něco absolutně záživného. Chvíli sice trvá, než si na sebe Peter navleče svůj oblek, ale věřte mi, když říkám, že ten film nemá jedinou nudnou chvilku a pořád se něco děje. Geniální byla i ta závěrečná mezitutulková scéna. Líbilo se mi, jak se tady mluvilo o minulosti Peterových rodičů, ale mohlo toho na toto téma být ve filmu víc. Nejlepší Spiderman co byl kdy natočen a jeden z nejlepších komiksových filmů vůbec. Uteče vám strašně rychle a ani chvíli vás nebude nudit. Akce, vtip, oibsazení, scénář i efekty na jedničku. Už se těším na pokračování. 100%. Ten kostým je excelentní a konečně je vše podle komiksu. ()

kumpi 

všechny recenze uživatele

Při prvním traileru jsem se hodně bál jak tento film dopadne. Těšila mě snad jenom podobnost s komiksem. Nakonec, jsem byl ale příjemně potěšen. A to nejen z toho důvodu, že jsem dvě hodiny koukal na velkém plátně na blonďatou Emmu, ale i z celkového zpracování. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Speder-man je spider-man i když Petera Parkera hraje blbá kočka Garfield a přede u toho, když ho honí pták. Nemůžu říct, že mě nepřekvapilo, že scénaristi nechali starého Parkera na pokoji a natočili úplně nový film. Asi je potřeba občas restartovat aby nedošlo k opylovačce. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Začátek je svižnější než u prvních Spider manů, ale to je jediný větší pozitivum. Jinak se to dá brát jen jako Spider Man pro děti do 15 let. Typicky úžasnej Spider man se vším co maj děcka rádi. Skate, drsnej účes a ještě by mohl mít plakát Biebra v pokojíčku a bylo by to ideální. No ale zpátky k filmu. Záporák není špatnej a koukat se na to dalo. Emma hraje skvěle a konec nebyl nejhorší. Žádný zklamání, ale rozhodně to mohlo bejt lepší. 60% ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Jak se říká, některý věci se maj nechat prostě u ledu. K nim patří oživování Spidermana. Mně přijde, že stejně nejlíp v jeho prospěch vyznívá v branži pohyblivých obrázků původní kreslený seriál. Závěrečná reklama na jeřábníky to ještě degradovala, jinak jsem byl celkem ochoten přistoupit na příjemné ústřední duo a často neohrabané skákání mezi Dark knight style a pouťosyle. I jsem přemýšlel v průběhu o třech hvězdičkách. Třeba příště (snad ne)? ()

Wall-E 

všechny recenze uživatele

Amazing Spider-Man by nebyl tak špatný film..... ale to by ovšem nesměl mistr Sam Raimi natočit to samé o deset let dřív a mnohem lépe. Samův první pavoučí muž je ve všech ohledech lepší. Tohle je ten nejzbytečnější remake. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Zhliadol som opäť starého a nového spidermana a musím povedať, že nový amazing spiderman sa na starého vôbec neťahá. Postavou už teda vôbec nie, resp. hereckým obsadením. Hlavné obsadenie v mužskej a ženskej úlohe je hrozné, nový hrdina nepôsobil, ako "úbožiačik", ktorému každý robí zle, sirota, ktorá nemá nikoho, ale pôsobil, ako malý a drzí trapko, ktorý mal očariť humorom, no mne to prišlo, ako trápne predvádzanie. Nový spiďo a to bez pochýb, je lepší a to o špeciálne efekty a technické vymoženosti, no chýba mu to, čo starému spidermanovi nechýba. A to je SRDCE. A to nevylepšia ani skvelé efekty. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Pavoučí muž byl mou dětskou ikonou mezi superhrdiny, musel jsem mít jeho tématiku na všech možných věcech do školy či na oblečení. To ale především v době, kdy jsem na DVD sjížděl celou Raimiho trilogii s nezapomenutelným charismatem Tobeyho Maguire. Na novopečeného Amazing Spider-Mana jsem se kdysi dokonce chystal do kina, u obou sestupných částí jsem ale velmi vděčný, že jsem tak neučinil. Jako dobrodružné sci-fi filmy oba splnily očekávání malých školáků, kteří ocení prostý fakt, že vidí dalšího Spider-Mana. Z hlediska již trošku náročnějšího filmového fandy je ale Webbův pokus o Spideyho daleko nejen pod tím původním, ale i pod nově nastoleným marveláckým. ()

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama