Reklama

Reklama

VOD (1)

V obyčejné restauraci v Los Angeles dojde k nenadálému útoku. Ti kteří přežili zjišťují, že na život nahlíží zcela jinou optikou. Musí najít vlastní cestu, jak se s hrůzným zážitkem vyrovnat a pokusit se znovu najít důvěru v okolní svět.  Během jednoho úplně obyčejného dne se nepříčetný muž vřítil do Los Angeleské restaurace a začal jen tak střílet po přítomných zákaznících. Ti kteří unikli smrti, byli samozřejmě hluboce zasaženi. Ovšem každý z nich se s tím vyrovnává trochu jinak: mladičká Anne Hagen (Dakota Fanningová) se díky vyprávění její verze události stane ve škole populární; její kamarád Jimmy Jaspersen (Josh Hutcherson) se uzavře před světem a přestane mluvit; servírka Carla Davenport (Kate Beckinsaleová) začne zanedbávat své dítě a prožije několik vulgárních vztahů; Dr. Bruce Laraby (Guy Pearce) ztratí své sebevědomí a zkouší experimentální léčbu; a chorobný gambler Charlie Archenault (Forest Whitaker) věří, že bude mít štěstí ve hře a vsadí všechny své peníze, bohužel má smůlu. [Zdroj: HBO] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Lima 

všechny recenze uživatele

90 minut nevěrohodných emocí. Už samotný námět je dost uhozený a tuctové zpracování výslednému dojmu nenapomáhá, i když herci se očividně snaží (jediná zajímavá postava je Forest Whitaker). Ale snaží se ve špatném filmu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Věřím, že někde tam hluboku uvnitř má v sobě námět filmu něco skvělýho, ale nepodařilo se to bohužel dostat do filmu. Na vině jsou především špatně napsaný postavy, mě to jejich chování po útoku přišlo děsně jednosměrný a ne příliš věrohodný a jelikož na tom celý příběh stojí, víc nemám co říct. Pokud bych měl film popsat záchodovou terminologií, tak úplnej průjem to není, ale poměrně velká várka bobků už ano. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zvláštní příběh o tom, že jedna událost změní názory několika lidí. A někteří pak začnou věřit i v anděly. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Namísto filmu dostalo se mi zase jednou výčtu. Zde jde o neúplný výčet symptomů toho, co se v angličtině nazývá post-traumatic stress disorder. Někdo se vrací ke své závislosti - gamblingu, jiný propadá náboženskému poblouznění, další apatii, tamten zoufale hledá partnerskou oporu i za cenu pohození sebe sama i s tělem komukoliv. Ale nakonec se vyrovnají, protože život musí jít v americkém filmu dál a proud slz se musí zastavit. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný příběh tragického hrdiny skvěle zahraného Forestem Whitakerem, ale bohužel to nestačilo. Zbylé dějové linky byly na můj vkus až moc klišovité, předvídatelné a takřka bez emocí. Snad jen Guy Pearce a Jackie Earle Haley měli něco do sebe. Jako vždy se mi ovšem líbila Zarvosova hudba a pochválit musím i postupné odhalování toho, co se vlastně stalo v bistru, s čímž si režisér vyhrál. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Takhle rádoby umělecky a přitom mizerně zpracované výborné téma s výbornými herci jsem už dlouho neviděla...nebo mám jen dlouhé vedení a ta genialita mi prostě unikla... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Většinou, jakmile je člověk svědkem jakékoliv tragické události, ta potom změní jeho život. Tihle lidé si mysleli, že trauma pro ně skončí oním děsným ránem, kdy se stali svědky několikanásobné vraždy v restauraci a které jim už tak změnilo život. Jenže drama pokračuje dál. Jsou tu následky, které je třeba překonat, a tíživé psychycké momenty efektně působí i na diváka. Do rolí všech zůčastněných není v tomto snímku problém nahlédnout, pochopit, a snad se i trochu vžít. Příběh v takovém dramatu by dozajisté stoprocentně neobstál bez přesvědčivých hereckých výkonů, a za sebe musím říci, že všichni zůčatnění ze sebe viditelně dostali maximum. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tento druh filmu by mal pôsobiť prirodzene ale namiesto toho pôsobí vykonštruovane a ťažko to takto chytí za srdce, takže oproti SNOW ANGELS u mňa o bod horšie. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V tomto dramatu se silným hereckým obsazením sužuje pět hlavních postav trauma z tragické události, které má podobu přestřelky v restauraci za bílého dne, po niž přijde o život člověk. Pachatel se bezprostředně po činu zastřelí a divák zůstane ochuzen o motiv jeho konání. Postavy se s událostí vyrovnávají po svém. Svobodná matka Kate Beckinsale začne lovit muže, Dakota Fanning se dá na víru, Forest Whitaker propadne hazardu a tak dále. Z vedlejších postav zaujme Jackie Earle Haley. Snaha o zachování autentičnosti se režisérovi Rowanu Woodsovi daří a možná, že i některé postavy by se v reálu takto nějak po podobném traumatu chovaly, ale přesto občas film sklouzne do nevyrovnaného pojetí. Na druhé straně díky určité syrovosti divák s většinou postav nesoucítí, a to snímek činí zajímavým a nevšedním. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Fajnová hudba a jedna atmosférická scéna z filmu lepší dílo neudělá, obzvláště, když je děj bez rozmyslu slepován ze scének ze života několika lidí, osudem poznamenaných. Očekávala jsem daleko větší emoční výcuc a ono to bylo jen takové polechtání. Škoda nevyužitého hereckého potenciálu. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Všetkých prítomných to nejak vzalo len asi mňa nie... Neveril som im vôbec nič, absolutne nik ma nepresvedčil o tom čo zažil a ako sa to na ňom odrazilo. Obraz síce prebiehal, ale to bolo asi tak všetko... smutné "ksichty", ktorých je tuna vážne dostatok vzbudzovali skôr únavu ako nejaký cit... 5/10 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Standartní "Crash" drama, které občas dokázalo překvapit. Počáteční scéna v bistru byla natočena velmi realisticky. Některé příběhy byly hodně působivé, jiné tam byly nějak do počtu. Zaujala Dakota Fanning a Guy Pearce. Kate Beckinsale zůstala celkem nevyužitá a Forest Whitaker si už po desaté zopakoval jednu a tu samou roli. Scénář si na můj vkus až moc často pomáhal různými berličkami. Chválím skvělou hudbu. 3,5* ()

predators 

všechny recenze uživatele

Snaha, zobrazit atmosféru tragédie a její následky na lidech, je znát, ale celkově je jaksi vniveč. Ikdyž herci předvádí slušné výkony, nikomu se nepodařilo chytit mě za srdce a přimět mě k lítosti nad jejich zážitky. 45% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film se snaží tvářit jako posel důležitých myšlenek, ale žádná z postav si nedokáže získat divákovi sympatie a tak ho jejich osudy nijak nezajímavý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vyloženě už nesnáším tyhlety pokusy o rádoby psychologická dramata na nejlépe oscarové úrovni, kde se všichni chovají nesmyslně, jen proto, že si to přál scenárista a režisér a producenti, neb depresivní filmy jsou teď u akademie in. Když konečně došlo na závěrečné dramatické odhalení BACHA SPOILER!!!!, že když na tatínka mířil vyšinutý zabiják, který předtím chladnokrevně oddělal už dva tři lidi, pistolí, tak se tatínek strachy počural, myslel jsem, že si ze mě někdo dělá legraci. Tak směšné to bylo. Plus to sebeobviňování dětí, že také nic neudělaly... KONEC SPOILERU. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Drama o lidech, co zažili střelbu v restauraci a jejich osudech jak se s tím poté vyrovnávají. Ne moc přesvědčivé anebo emocionálně natolik silné, aby vás to nějakým způsobem strhlo nebo zaujalo. Film ve své podstatě hrozně chladný a herecké výkony zrovna tak. Za zmínku tak stojí asi jen Forest Whitaker, který asi nezklame nikdy. Slabší 3* ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Příběhová mozaika náhodných svědků jedné tragédie, která jim navždy změní jejich pohled na svět. Někdo se dá na cestu víry, jiný na hazard nebo někdo začne nacházet útěchu v náručí starých známých či úplně cizích lidí. Režisérsky a scénaristicky je to ale slabší a bohužel tomu výrazně chybí i další důležitá ingredience - emoce. Přiznám se, že asi po půlhodině jsem se začal mírně nudit a od té doby jsem čekal na nějaký zvrat, moment překvapení nebo zajímavý vývoj nějakého z příběhů. Marně. 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chápu, že účast při hromadné vraždě způsobí trauma, se kterým se člověk může a nemusí vyrovnat a také chápu, že to vyrovnávání má u každého jiný průběh. Nicméně tady mi to přišlo lehce přitažené za vlasy a zejména postava Guy Pearce jednala z mého pohledu naprosto nepochopitelně. Na druhou stranu tu byl zástup hereckých hvězd, jejichž výkony nelogické chování postav zastínily. 70% ()

Reklama

Reklama