Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 2

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (443)

Falko 

všechny recenze uživatele

Mal som obavy, ze by som mohol byt rovnako priemerne sklamany ako pri LABYRINTE LZI (2008) od Ridleyho Scotta, ale nastastie sa reziser Tom Tykwer snazil udrzat ma ako divaka pri trosku komplikovanom ale hlavne nie nudnom deji a podarilo sa mu to. Akcii tam sice nie je az tak vela, za to ale na jednu krvavu prestrelku v galerii urcite dlho nezabudnem, pricom pocas filmu hrala perfektna hudba ako stvorena pre napinave thrillery. Pre bezneho divaka moze byt tento film komplikovanou nudou, pretoze tvorcovia to nenatocili jednoducho, ale na druhej strane tento film dava otazku: ,,Je dnes vobec mozne znicit organizovany zlocin zo vsetkych vplyvnych stran, kde sa tocia obrovske peniaze? Hlavne ked sa jedna o predaj zbrani do tretieho sveta?" Netreba mat velke ocakavania, treba sa nechat prekvapit, pretoze podla mna je Tom Tykwer talentovany reziser. Ved on ma na svedomi uspesny thriller LOLA BEZI O ZIVOT (1998) alebo napriklad historicku dramu PARFEM: PRIBEH VRAHA (2006)... ________ Clive Owen - (Louis Salinger) +++ Naomi Watts - (Eleanor Whitman) +++ Armin Mueller-Stahl - (Wilhelm Wexler) +++ Ulrich Thomsen - (Jonas Skarssen) +++ Brian F. O´Byrne - (Konzultant) +++ Michel Voletti - (Viktor Haas) +++ Hudba: Reinhold Heil, Johnny Klimek, Tom Tykwer +++ (Videl v kine 17.02.2009) +++ ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Film na způsob Labyrintu lží, kdy International je však více koukatelný. Je pravda, že tu není až tolik akce, ale on je to asi spíš thriler než akční film. Herecké obsazení je v pohodě, hodně dobrý je Armin Mueller-Stahl, naopak postava Naomi Wats mně přijde taková nedotažená. Jediné co mě moc nenadchlo, byl dost odfláknutý konec filmu. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Jeho revírem je Evropa, jeho parťačka je dřevo a jeho tempo je uspávací. Jeho protivníky jsou bankéři-intrikáni. To je muž z Interpolu, Clive Owen, utíkající v režii Toma Tykwera nikoliv o život, ale před nůžkami studia. To nacpalo do "Michaela Claytona pro chudomyslné" akční scénu v Guggenheimově muzeu a do upoutávky rovnou vybuchující auto. V kině vybuchne tak maximálně vaše trpělivost. Pokud hodlá Tykwer rezignovat na scénář a místo hercům se věnovat kráse jednotlivých záběrů a budov, které z nich trčí, možná by měl z thrillerů přesedlat na reklamy. Docela by se nám ulevilo, už kvůli stonásobně menší stopáži. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Kdeže ty loňské sněhy jsou aneb Tom Tykwer v novém efektním kábátě, ale od rákosníků. Tento německý renesanční umělec je, jak vidíte, v tomto obleku neuvěřitelně přrozený. Ze stran můžete zpozorovat mírné oděrky, které byly způsobeny několika výstřely ze zbraně značky UZI (Model 45). Avšak ani tato impozantní událost, která se odhrála v Galerii elity národa, nemůže zabránit vniknutí tohoto umělce a jeho kabátu do našeho nového katalogu Jaro-Zima, který dostanete od naší krásné hostesky Naomi Watts, jejíž účes byl, mimochodem, vytvořen naším předním stylistou. Berlínským větrem. Tom už odchází z mola, ale proboha, co se to děje.....on padá!! Uklouzl po kabátě...moment, teď se snaží vstát...zase se válí ve sračkách. Dámy a pánové, to vypadá na červénou kartu od Armina Muellera - Stahla! Ano, potvrzeno! Tykwer jde z mola, vystřídán Clivem Owenem. Ale divácí pískají. Prý už tenhle model viděli na jiných přehlídkách!! Nevídané!! Clive odchází mrzutě pryč. Divácí vstávají, kam to jdou? Ó ano, naproti je Parfumérie, tam se prý cítí o moc líp... ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Trochu života do toho umírání! Ten film se pokouší oživit jedna zajímavá přestřelka a jeden zajímavý dialog, jinak se Tykwerovo odosobnělé dílko konstantně dusí pod nánosy dalších a dalších dialogů, zvratů, dialogů a zvratů. Patrně vinou ziskuchtivých bankéřů... pardon, producentů vznikl zajímavý kočkopes, ze kterého by však jiskru, tempo, nebo spád nedostaly ani elektrošoky. Není to vyloženě hloupé, jen neskutečně rutinní. Inteligentní akční thriller. To je meta, které Tykwer nedosáhl. Úspěšným evropským tvůrcům by mělo být dovoleno v zámoří točit žánrovky podle jejich nejlepšího vědomí a svědomí. Tady do toho Tomovi musela kecat armáda studiových chytrolínů. Takových filmů totiž vznikají desítky a desítky... Plus za lokace. 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Výbuch automobilů v traileru je upravený výbuch z filmu Ghost Rider. Ve filmu se nevyskytuje. (Chrustyn)
  • Nájemný vrah pracující pro IBBC, cestující z Itálie pod jménem Timothy M. Sherwood, chodí cvičit do NY Central Gym – nycentralgym.com. Pokud jste tuto adresu ještě nedávno zadali do prohlížeče, byli jste přesměrování na webové stránky distributora filmu. NY Central Gym totiž neexistuje. (JsemPohodlny)
  • Během scény v domě Jonase Skarssens spolu s Cassian Skarssen mluví dánsky, tedy rodným jazykem herců Ulricha Thomsena a Benjamina Wandschneidera. (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama