Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (641)

castor 

všechny recenze uživatele

Když smíchám několik hezkých obrázků a postavím vedle sebe pár slušných herců, vyhráno ještě nemám.. zvlášť, když můj film sleduje někdo, komu „hráčské“ filmy nepřijdou nijak lákavé, nenabídnu mu vlastně ani příliš zábavy a navíc musí sledovat prvoplánové zvraty, které ani nejsou nikterak chytré. A já blbec ještě navíc úplně zapomenu na střihačské nůžky!! Tak co potom můžu chtít? ()

nunka 

všechny recenze uživatele

21 je náročná kognitívna aktivita vyžadujúca maximálnu sebakontrolu a koncentráciu. Vďačné vysokoškolské časy, osobnostná nezdolnosť a kopa Blackjackového adrenalínu..keď si to tak v mysli rekapitulujem, viac som tam naozaj nenašla, samozrejme okrem skvelého Kevina Spaceyho. Atraktivné Las Vegas účelovo láka všemožnými svetielkami, žetónmi, farbami, čo divácky celkom dobre funguje akurát tak na povrchnej rovine, rovnako má zapôsobiť kritická introspekcia hlavného hrdinu a jednoduchá matematika podaná komplikovaným spôsobom. Neškodný priemer. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Filmy z herního prostředí mám moc rád (například Gambler). A i když je Oko bere o blackjacku, a ne o mé oblíbené hře "Texas Hold'em", stejně jsem si ho užil. A mnohem více, než Gamblera. Ale proč? Vždyť je to tak neoriginální a téměř vše jsem odhadl 10 minut předtím, než se to stalo, tak proč tomu dávám plný počet? Jednoduchá odpověď - obsazení. Ano, sežeňte partu skvělých herců, kterým vévodí Kevin Spacey, a máte z poloviny vyhráno. Pak jen přidejte kočku jako Kate a hoďte je do prostředí barev, peněz, luxusu a pěkných holek - zkráceně, hoďte je do Vegas a hra (resp. dobrý film) může začít. A jak říkám, ani trochu mi nevadilo, že jsem si po filmu říkal, že tohle už jsem (a nejednou) viděl. Protože během filmu jsem nad tím téměř nepřemýšlel a jen se bavil. 90 %. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné. Sturgess mě navíc celou dobu štval a přál jsem mu pád do hlubin pekelných. Spacy paradní (připoměl mi jednoho mého učitele) stejně tak Laurence Fishburne. Závěrečná moralitka sice skřípe jako nalakované nehty o tabuli, ale natočené je to jinak pěkně. Faktem ale zůstává, že je spousta kvalitnějších karetních filmů. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Napětí, zápletka. ( Na vysoké úrovni ) Vynikající. Zas jeden povedený karetní film. Pět studentů, jeden skvělý plán a Las Vegas na lopatkách. „Kdo by se nechtěl vydat do Vegas a přijít si na spoustu peněz, ne proto, že měl štěstí, ale proto, že vymyslel neprůstřelný plán?“ ptá se Kevin Spacey, když popisuje kouzlo příběhu filmu 21. Spacey prohlašuje, že i když příběh působí jako pohádka, inspiroval se skutečným příběhem skupiny studentů M.I.T., který se odehrál v devadesátých letech. „Moc se mi líbil ten kontrast mezi tím, jak žijí v Bostonu - kde jsou za šprty - a ve Vegas, kde jsou kýmkoliv, kým chtějí být.“ ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Interiéry školy, kolej MIT a tělocvična se natáčely na Bostonské univerzitě, protože Massachusettský technologický institut nedovolil natáčení v areálu školy. (duklak2)
  • V roce 1997 závratná jízda Blackjack Teamu skončila. Jeden z členů prodal seznam parťáků kasinu za pouhých 25 tisíc dolarů. (Lenarek)
  • O napínavý příběh projevil zájem jako první Kevin Spacey (Micky Rosa), jenž toužil po tom zahrát si profesora, který stál po dlouhá léta v čele Blackjack Teamu. (duklak2)

Reklama

Reklama