Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (640)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nevidieť nedávno nefilm "Gambler" tak by som pokus K. Spaceyho oživiť obohranú karetnú mašinériu považoval za menej než priemerný. Takto keď mám možnosť porovnania, prvú menovanú špatnosť opätovne hádžem do koša a po nenútenom zabudnutí na niektoré viditeľné kixy pasujem túto počítaciu partiu na pekný priemer, ktorý nevytočí, skôr zľahka spríjemní voľnú chvíľu. Ponechať nápad, strihnúť to na formát 90 min. a bola by spokojnosť ešte väčšia. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Žádnýmu tvýmu referátu z kombinatoriky vůbec nikdo nerozuměl." V souboji okradačů kasín a hlídačů kasín stojím vždy na straně matematiků. Jsem totiž matematickej génius a ve Vegas jsem nezbohatl jenom proto, že mě učili profesoři matematiky bez fantazie, hezký holky mi odmítaly hledat zahřátý stoly a hlavně proto, že ve stresu trochu panikařím. No dobře, nepanikařím. Jen jsem chtěl bejt zajímavej. Takže když si spočítám změnu proměnných, provedu nekonečný množství zkoušek kapacitního odporu a nakonec to celý zintegruju, tak mi vychází, že tohle mě docela bavilo. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Black jack přeci jen není tak vděčné téma jako poslední dobou čím dál oblíbenější texas hodl'em, ale i přesto si tahle hra zasloužila lepší zpracování. Snaha tvůrců zapůsobit na mladé publikum se zasekla někde v půli cesty. Z části zajímavý příběh není příliš cool, i když k tomuto dojmu má několik scén přeci jen nakročeno (!). Největším průšvihem je však scénář, který na sebe bez ladu a skladu vrství jednu scénu za druhou, aniž by dodržoval nějakou strukturu (jako nejjednoduší příklad poslouží samotné akce v kasínu, které se od sebe vůbec ničím neodlišují). Děj se tak mění v změť neustále se opakujících scén. Samotná zápletka je primitivní, ale snaží se s využitím podivně konstruovaných matematických pouček kontrolovat chytrým dojmem. V podstatě je to velká předvídatelná nuda... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Na film se dobře dívá a má dobré obsazení, ale dost zamrzí, že film je natočen jak podle šablony, kde člověka nic nepřekvapí a chod příběhu se dá bez problémů uhodnout. Kdybych během celého filmu neměl pocit, že jsem něco podobného viděl už v několika jiných filmech, tak by celkové hodnocení mohlo dopadnout lépe, ale tvůrčí práce scénáristů se bohužel nepovedla. Pro mě spíše oddychová a jednohubková podívaná, která nepotěší a ani nezklame, mé hodnocení 2,5 hvězdičky… ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Výborný Jim Sturgess v hlavní roli příběhu o tom, že i matematika se může občas k něčemu praktickému hodit. Kevin Spacey i Laurence Fishburne silou svého charizmatu oživili své postavy, ostatní díky nepříliš invenčnímu scénáři působí jen jako komparz. Nebýt film o zhruba půlhodinku delší, než je zdrávo, mohlo to i tak být velmi dobré. Takhle je to pouze dobré. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Film je založen na skutečném příběhu party několika studentů, kteří vynikali v matematických počtech a obrali kasina v Las Vegas o obrovské sumy. Ačkoliv reálnou partu tvořili Asiaté, ve filmu je hrají běloši. Ve skutečnosti jejich barva pleti hrála velkou roli. Asiaté připadali obsluze kasin "jeden jako druhý", navíc měli pověst notorických a nepříliš úspěšných gamblerů. (duklak2)
  • Otázka, ktorú dá učiteľ študentom ("Vyber si z 3 dverí, z ktorých je za jednými skrytá výhra auta a za ostávajúcimi koza."), je hlavolam známy vďaka americkej televíznej relácii Let's Make a Deal (od r. 1963). (PATWIST)
  • V roce 1997 závratná jízda Blackjack Teamu skončila. Jeden z členů prodal seznam parťáků kasinu za pouhých 25 tisíc dolarů. (Lenarek)

Reklama

Reklama