Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (701)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po pravdě jsem trochu na vážkách, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy. První půlhodinka filmu mi totiž vůbec nesedla a humorné pasáže mi přišly skoro někdy až na hranici trapnosti. Potom se to ale nečekaně zvedlo, Peggův hrdina mi už nebyl tak nesympatický a já se opravdu skvěle bavil. Bavil jsem se i přesto, že ke konci to plyne spíš tím očekávatelným romantickým směrem a uteče to od těch štouchanců do celebrit a novinářů. Režisér se prostě potom rozjel a hodně mu pomáhá i herecké obsazení. Chvilku mi sice trvalo než jsem si na Simona Pegga v podobné roli zvyknul, ale tady znovu přesvědčuje o svých komediálních i hereckých kvalitách. Kirsten Dunst je tady roztomilá a podobnou roli docela potřebovala. No a u Megan Fox stačí, když projde bazénem v přiléhavých šatech ;). Jo a cameo roličky byly taky hodně fajn, stejně jako soundtrack. Nakonec tedy dávám ty 4*, i když trochu slabší, protože nakonec jsem se opravdu velmi pobavil. Škoda toho začátku. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Očekávájíc větší a cyničtější satiru, dostala jsem ji pouze zpola, respektive do poloviny této britské taškařice, jenž zprvu směle a celkem trefně píchá do mediálního humbuku/businessu/bulváru, v druhé části však zabředá do romantické komedie, kde vlastně popírá samu sebe a předchozích 40 minut. Škoda. 60% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komedie co jsem v poslední době viděl. Jak tam začal skandovat Anglie, Anglie už bylo vymalováno, sem se chlámal jak Žižka když zahnal křižáky. A vůbec Simon Pegg je maximální zvíře a Kirsten Dunst ja královna všech samic . Potěšila mě Megan Fox, (Shadwelle ty "samozvanejodborníku" je sice fajn, že si tady napsal odborný komentář v bodech a cituješ nám v něm Nietzscheho, ale možná by to šlo i bez těch urážek na adresu Megan, ať už máš na ní názor jaký chceš, pořád je to ženská a navíc holka, ze který, by sis ty ucvrnknul do kalhot i kdyby na tebe jenom plivla. Opravdu "mám rád" včelaře co si svůj neúspěch u žen v realným životě kompenzujou jejich urážkama ve světě virtuálním) protože z její role jsem citíl že si umí udělat srandu sama ze sebe a své image. Královsky jsem se bavil. Tvrdej a drsnej humor doplněnej o romantiku, která sice v závěru začne mít navrch, ale nějak příběhu neškodí. Vynikající zábava, jeden herec lepší než druhej, například Jeff si svýho šéfškrabala pěkně vychutnal a Gillian....a.... a... a...., no zkrátka nevidím jedinej důvod proč nedat hvězdičkovýho maxáče. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě musím podotknout, že tento snímeček měl potenciál pro to, býti nejen "odreagovací" komedií, ale i trefnou satirou na povýšený život celebrit a lidí rýpajících se v jejich životě a proto mě obzvláště mrzí, že se tak až na pár náznaků nestalo. Když už to vypadá na možný sklon k aspoň nějaké obsahové hodnotě, sklouzne to v zápětí do běžných komediálních kolejí, kterými jsme jeli už nespočetněkrát. Scénář se prostě zaměřil na jednotlivé úryvky, scény a gagy, ovšem v celku poněkud pokulhává. Avšak humor je zde docela slušný, Simon Pegg se snaží maximálně, Kristen Dunst je roztomilá a bože můj, Megan Fox, pro ni nemám ani slov... 6/10 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Sympatických 70%. Čekal jsem o něco víc humoru (camea posádky IT Crowdu zůstala trestuhodně nevyužita!) a závěr je i pro milovníky romantických komedií příliš přímočarý, ale sympaticky švihlý Pegg, unyle roztomilá Dunst, ďábelsky sexy a zároveň tupoučká Fox, šarmantně slizký Huston, impozantní Bridges a snad ještě víc než dřív krásná Anderson se postarají o solidní zábavu. Není to nic extra, ale fajn zábava rozhodně ano. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Megan Fox byla do filmu obsazena ještě před uvedením trháku Transformers (2007), díky kterému se z ní stala velká hvězda a sexsymbol. Režisér Robert B. Weide prohlásil, že byl zklamaný, že to nemohl být on, kdo ji pro filmový svět objeví. (don corleone)
  • Toby Young, který se stal předlohou pro hlavního hrdinu filmu, musel být vykázán z natáčení po té, co neustálým zapojováním rušil jak herce, tak režiséra. (don corleone)
  • Simon Pegg dostal nabídku na tento materiál už v roce 2004, kdy mohl účinkovat v divadelní hře. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno