Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraný a režírovaný mysteriózní thriller/drama, který mě zaujal svou originalitou a promyšleným příběhem. Divák je nucen uvažovat o dění na plátně jak v průběhu filmu, tak i po jeho skončení, protože ač je pointa snadno pochopitelná (pokud jste byli pozorní), detaily a drobné souvislosti vám budou docházet i nějakou dobu po dokoukání. Je to film určený pro ty, kterým nevadí přemýšlení o filmu a vytvoření si vlastního rozřešení finálního rozuzlení, skalní diváci např. Rodinných pout nechť se o sledování tohoto radši ani nepokoušejí, protože by pak tomuto skvělému snímku spadlo hodnocení. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Už to zde zaznělo, ale musím zmínit, že The Nines není typově nepodobný toliko opěvovanému Donniemu Darkovi, neb při sledování člověk tápe a tápe a...pak se vlastně nedozví, že se něco dozví. Nebo naopak? To je celkem fuk. Někoho to úplně pohltí, někoho to slušně mine - můj případ.To co jsem z toho všeho pochopil mi k uspokojení opravdu nestačilo a hlavně mě nijak snímek nepřiměl přemýšlet, což je asi v tomto případě špatně. Moc se mi líbilo přirovnání uživatele Sobis87 snímku k nepřiznané adaptaci hry The Sims, indicií ke ztotožnění se s touto tezí je ve filmu více než dost. Takže za samotný film bych dal *dos estrellas*, třetí připsuji za velice nadstandartní herecké výkony Ryana Reynoldse a boubelky Melissy McCarthy. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Deviatky je film, ktorý dokáže na začiatku chytiť, rýchlo uviesť zápletku a diváka udržať do konca v napätí. Potom ani tak nezáleží na tom, či ste s onou veľkou pointou spokojní, pretože ste sa nenudili a nesledovali čas. Deviatky treba brať ako metaforu života scenáristov seriálov a videohier, ktorí vytvárajú nové svety s postavami, ktoré môžu kedykoľvek odstrániť, alebo seriál (nový svet) rovno zrušiť. Takže až zas tak prvoplánovo mysteriózny tento nezávislý/béčkový/mainstreamový film nie je. Za odvahu niečo podobné natočiť dávam vyššie hodnotenie, režisérsky je to trochu odfláknuté. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VZPOMÍNÁŠ SI, ODKUD JSI PŘIŠEL?“… ,,BYLO TAM TEPLO. A BÍLO. JAKO... NELZE TO VYJÁDŘIT LIDSKÝMI SLOVY. NELZE TO ZACHYTIT LIDSKOU MYSLÍ“..... /// Psychodelický stavy nebo skutečnost? ,,VĚŘ MI! I když tajemství je větší, než dokážeš pobrat“ (ty vole, jak voni věděli, že to fakt nedokážu…?). Je fajn, jak se mezi spoustou pičovin snažej udržet moji pozornost – třeba jen jednou větou (někdo by řekl BOŽÍ…). Tohle funguje. Hrajou si se mnou jako v těch seriálech, jen za kreténa nemá bejt Ryan R., ale já (tak do toho vy kurvy! Rád vypadám jako kretén!). Ale ta hranice mezi zajímavostí a tím ostatním je vážně (Bůh by řekl: opravdu, ale opravdu…) tenká. Boží mód. S trochou GHB. Futuristická nadmyšlenka. Ztraceni. V realitě. Podivnost, ve který nakonec za kreténa nejsem. Oblivio accebit. VŠECHNO EXISTUJE DÍKY TOBĚ! Díky… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nemyslím na kariéru ani rodinu. Jen si chcu vyhonit. 2.) (- když už jsme u toho:) Zjistím, jak se při honění tváří Ryan Reynolds (no, že by to byl pohled pro bohy …) 3.) Thx za titule ,,pedroo“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vôbec neviem, čo si mám o tom myslieť. Nevadil mi ani tak Reynolds, dokázal som si na neho zvyknúť aj keď ho moc nemusím. Doteraz sa mi najviac páčil dva metre pod zemou vo filme Buried (2010). Mám rád komplikované filmy, ale len také, ktoré dokážu človeka prinútiť premýšľať. Tu nebolo o čom. Vlastne film toho veľa nepovedal, ale musím uznať, že sem tam sa vyskytla aj zaujímavá myšlienka, ale nič také, z čoho by som padol na riť. Najviac vo filme zapracovala kamera, tá stála za to. Tá film horko-ťažko vyzdvihla na priemer. Raz pozrieť a zabudnúť. 55/100 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Dom, v ktorom sa Gary zdržiava a Gavin žije, je skutočný dom režiséra Johna Augusta. (Abiosis)
  • Hlas kameramana, ktorý kladie otázky v druhej časti filmu ("Reality Television"), patrí režisérovi Johnovi Augustovi. (Abiosis)

Reklama

Reklama