Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

fallangell 

všechny recenze uživatele

Devitkou jsme kazdy z nas, staci si uvedomit kdy si muzeme vytvorit vlastni svet. A nemusime byt zrovna programatory aby jsme meli pristup ke kodu. Staci si jen lehnout do postele, prikryt se a byt mozna trochu unaveny. Pak uz je to jen na nas a nasem podvedomi. Desitka je pak ten kdo stvoril svet, ve kterem zijeme pote, co se zase probudime. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo... jiné. Výborná finální premisa a chytré nápady tu bohužel u mě sráží možná až příliš nepropustná formální schránka, která místo než aby ladně tahala za nos, klidně vás bude držet pod hladinou nevědomosti do posledního dechu než se budete cukat. Pak vás vytáhne, probere vás chytrým a lehce podvratným závěrem a po přečtení vašich práv vás pošle domů. Za onu originalitu nelze nic než pochválit, nicméně já se i přesto cítil dotčen a relativně zklamán. Soundtrack je ovšem velmi příjemný. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraný a režírovaný mysteriózní thriller/drama, který mě zaujal svou originalitou a promyšleným příběhem. Divák je nucen uvažovat o dění na plátně jak v průběhu filmu, tak i po jeho skončení, protože ač je pointa snadno pochopitelná (pokud jste byli pozorní), detaily a drobné souvislosti vám budou docházet i nějakou dobu po dokoukání. Je to film určený pro ty, kterým nevadí přemýšlení o filmu a vytvoření si vlastního rozřešení finálního rozuzlení, skalní diváci např. Rodinných pout nechť se o sledování tohoto radši ani nepokoušejí, protože by pak tomuto skvělému snímku spadlo hodnocení. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavý počin nezávislé ruky. Pozor!! Film není prvoplánově chytrým filmem. Jeho rozměr a myšlenka nepatří k zrovna překvapivým faktorům, originalitou film taky příliš netočí, přesto je to hodně silný a inteligentní snímek, který kombinuje chronologii příběhů rozhozenou do stran, práce s vizuálnem doplňuje práci s audiem (např. zpívající Hope Davis), scénář se skládá prvotně ze tří příběhů, ale nejsou důležité, důležitý je ten čtvrtý a finální. Pokud si divák při sledování všímá určitých detailů, je potěšen ve chvíli, kdy se objeví poprvé název "knowing", potom chytá stéblo a film se pro něj stává už jen příběhem, který musí dosledovat. Proto Devítky nejsou primárně a prvoplánově směřovány do žánru inteligentních filmů. Nedají se srovnávat s Donniem, Butterfly a podobnými filmy. Tady totiž není důležitá práce s časem, ale práce s divákem a alternací vesmíru. Úkolem režiséra nebylo překvapit zdrcující pointou. Pointa Devítek totiž vůbec překvapivá není, je ale logickým vyústěním příběhu a zasluhuje drobný potlesk. Zpočátku se zdá, že film přeroste nezávislou režisérskou hlavu, ale teprve časem zjišťuješ, že tomu tak není a režie to zmákla zkormidlovat na jedničku. Rozhodně se dá film pochopit po první produkci, resp. ještě během ní, není to účelově chytrý film, má za úkol jen pobavit, což se mu komorní atmosférou a skvělými herci opravdu daří. Ryan Reynolds je přesný, bez chyby a úděsně výborný. Začínám ho nemít rád, protože mě nepřekvapuje chybami (pokud nepočítám úlety na začátku kariéry). [DVD] dávám DEVÍTKU z deseti. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Originálne, na prvý pohľad ťažšie uchopiteľné, avšak v retrospektíve nádherne poskladané filmové puzzle. Skrýva mnoho paralel, ktoré divák môže hľadať každými opakovanými zhliadnutiami, z ktorých si vždy vezme niečo nové. Herecké výkony ústrednej trojice, resp. štvorice tomuto nevšednému zážitku len pomáhajú. David Lynch zbavený temnoty. Silné 4 frčky, zatiaľ. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Dom, v ktorom sa Gary zdržiava a Gavin žije, je skutočný dom režiséra Johna Augusta. (Abiosis)
  • V tretej časti filmu ("Knowing") je na poznávacej značke Gabrielovho auta napísané 54P-X63. Súčet 5+4 a 6+3 je deväť a P a X sú od seba v abecede vzdialené deväť miest. (Abiosis)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno