Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá a především drsná gangsterka z Londýnského podsvětí. Film sleduje vývoj mladého fotbalového výtržníka (ICF), přes vyhazovače až na respektovaného gangstera. Spousta násilí, nabušených gangsterů, sexu a drog jsou u tohoto filmu samozřejmostí. Nejvíce bych vystihl povedenou vizuální stránku filmu (prostřihy jsou perfektní, např. když je Carlton zasažen sekyrou do hlavy…) a solidní herecké výkony (typy herců jsou zvoleny perfektně). 4,5* na čistých 5 tomuto filmu něco málo chybí… ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Hodně kruté, místy asi až přehnaně, ale tak to asi v tomhle "bussinesu" chodí. Postavy jako Patt mi připomněly staré dobré nekontrolovatelné magory jako např. v Trainspottingu. Ovšem Patt byl trochu ostřejší týpek. Jeho objednávka pizzy byla docela šílená. Ale závěr mi vyšuměl tak nějak do prázdna. Carleton byl v tom celém kolotoči násilí docela férový grázl, ale čekal jsem že film bude končit nějakým duchaplnějším koncem... ale je to podle skutečné události, takže se to asi jinam namířit nedalo..... škoda, jinak drsná podívaná ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Najzaujímavejšia časť filmu je začiatok a potom to už ide ako nejaký záznam zo života zaujímavejšieho chuligána. Film je roztrhaný na niekoľko rôznych epizód, rozdelených rôznymi rokmi. Prečo je Rise of the Footsoldier úspešným filmom? Príbeh je by som povedal podpriemerný a ak prižmúrim všetky oká na sieťkovaných pančuchách tak je priemerný. Asi najväčšou devízou filmu je jeho hodnovernosť a teda to, že dokáže ukázať takýto svet podľa mňa realisticky. Ďalšou výraznou devízou je ukázanie brutality takej aká je v tomto svete nevyhnutná. Hlavný hrdina je obklopený kolegami čo stále drogujú a on je v podstate z nich ten najmúdrejší a aspoň niekedy premýšľa o ďalšom kroku. Poučenie s filmu? Asi nie ak by to nebolo, že neber drogy ... drogy sú zlééé ako bolo v nemenovanom animovanom filme. Film sa dá v pohode pozrieť, ale nič od neho nečakajte okrem už spomenutých atribútov. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to hodně brutální film, jaký jsem nikdy neviděl. Začátek ty všechny fotbalové mlátičky, posilovny, steroidy, práce v ochrankách to všechno bylo ještě v pohodě. pak když se objevili Turci začalo to být fakt drsný a pak když se tam objevili ti dva bouchači začalo to být o držku. Jak tam sám někdo řekl jsou nepředvídatelní a pořád fetovali ten konec mi trochu přišel jak z Pulp fiction. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jak sbírka nejdrsnějších historek z Londýna, kterejch se vždycky účastnil Carleton Leach a jeho známí. Z těch nabušenců tam jde fakt strach, ale nejdrsnější byli stejně Turci. Těm se dostat do spárů, tak se zeseru strachy. Pozdější linie s Tonym, Craigem a Pattem už nebyla tak dobrá jelikož to byli debilové. Carleton byl ale svym způsobem borec. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl natočen na motivy autobiografické knihy "Rise of the Footsoldier" od Charltona Leache. Film tak popisuje skutečné události. (Saur.us)
  • Tento film se do českých kin vůbec nedostal, také není jasné, zda se u nás bude vůbec prodávat na DVD.
    V Německu vychází na DVD až koncem dubna a je jisté, že bude přístupný až od 18 let. (MiCM)
  • Během rvačky s Manchesterem United (1982) přijedou policejní auta s poznávacími značkami s písmenem D, které se vyráběly až v letech 1986-87. (MiCM)

Reklama

Reklama