Reklama

Reklama

Hororový příběh si pohrává s myšlenkou, že nakrknout starou cikánskou čarodějnici se nevyplácí. Mladá bankovní úřednice Christine (Alison Lohman) se pokouší jedné takové pomoct s nesplácenou hypotékou. Nadřízený však její snahu stopne, aniž by věděl, jaké následky to pro Christine bude mít – smrtící kletbu! Od této chvíle začíná zběsilá snaha mladé dívky o záchranu své duše, po které se sápou pekelné spáry staré čarodějnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 456)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY!!! Na tento film mě jednoho dne upozornil kamarád, který mi pustil trailer se slovy "To vypadá kurevsky dobře!" Od té doby jsem se na tento film strašně těšil, protože horory sice moc nevyhledávám, ale fakt to vypadalo dost solidně. "Naštěstí" naše kino nezklamalo a ani po třech měsících to nezařadilo do programu (např. dávali Valkýru až v dubnu, kdy už byla k dostání na DVD!) takže jsem si musel počkat na nějaký slušný DVD-Screener. A konečně dnes jsem se k této lahůdce dostal. A řeknu vám, to čekání za to stálo. Protože já jsem zatím neznal Sama Raimiho jako režiséra hororu (ale po tomhle si asi seženu jeho Evil Dead) ale jen jako toho, co točí filmy o Spider-Manovi. Ale teď už vím, že to umí a to sakra dobře! Sice je fakt, že některé scény můžou vyznít směšně (hřbitov) některé dost nechutně (pohřeb) ale Raimi umí budovat atmosféru. Jakékoliv, byť jen malé cinknutí zde má své místo a účel. Lornu Raver namaskovali skutečně dobře, až jsem se divil, jak vypadá v civilu sympaticky… :-) A Alison Lohman? Tu po tomto filmu budu sledovat ještě pečlivěji. Protože tohle je zlatíčko, které je překrásné a ještě umí hrát! Postava Christine je totiž opravdu jen oběť, takže jí nemáte problém fandit, ať už dělá cokoliv (obětování koťátka). Čekal jsem leccos, doufal jsem, že mě film nezklame. A řekl bych, že zklamaný nejsem! Tohle můžu jen doporučit pro každého příznivce dobrého a skutečného hororu. P. S. Čeština ve filmu potěšila a pobavila. P. S. 2. A dost mě překvapilo, že to neskončí happy endem. Marně si vzpomínám na nějaký dobrý horor, který by končil takhle. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Takovýhle horor se snad nemůže někomu nelíbit. Pořádný strašidelný film takhle nastřelený zábavou by tady měl být rok co rok, bohužel člověk by spíš řekl, že naposledy to byla před x lety právě trilogie EVIL DEAD... Hold Sam Raimi to má v sobě a jeho absencí tento žánr rozhodně dost ztrácí. Pětku sice ušetřím, ale rozhodně jsem na výsost spokojený. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Intro s Mexikáncema nic moc, ale jakmile přijde na řadu normální děj začne to bejt dobrý. Lekačky jsou dobrý a leknul jsem se hodněkrát. Jinak se ale bát nebudete, budete se smát. Bitky Alison Lohman s tou babicí jsou absurdně brutální a čarodějnice to vždycky nějak komicky koupí. Černým humorem se nešetří ani jinde a chvílema to spíš připomínalo Scary Movie, než všemi zmiňovaný Evil Dead. Nečekejte nějaké extra gore, ale hodně se tam bleje :) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz hrozivy uvod s Mexicanmi mi naznacil, ze to bude poriadna hororova jazda, tak ako ju vie natocit Sam Raimi. Predsa len som povazoval zaciatkom 90-tych rokov krvave SMRTELNE ZLO 2 / EVIL DEAD 2 (1987) za jeden z najlepsich hororov a vedel som, ze ma Raimi nemoze ani teraz sklamat, napokon uz dlho ziadny horor nenatocil a vymozenost dnesnych trikov sa neda porovnat s 80-tymi rokmi. Lakaciek je tu viac nez dost, akurat v tretej tretine, kde to malo poriadne gradovat, sa mi to trosku nepozdavalo, ale inac super. _________ Alison Lohman - (Christine Brown) +++ Justin Long - (Clay Dalton) +++ Lorna Raver - (Pani Ganushová) +++ Dileep Rao - (Rham Jas) +++ David Paymer - (Pan Jacks) +++ Chelcie Ross - (Leonard Dalton) +++ Reggie Lee - (Stu Rubin) +++ Ted Raimi - (Doktor) +++ Produkcia: Sam Raimi, Ivan Raimi +++ (Videl v kine 16.06.2009) +++ ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Raimiho vytříbený černý humor vás posadí na prdel. Ať už se ve filmu zvrací červi nebo dokonce kočky (!), vždy na vás pomrkává určitá nadsázka a sebeparodie. V tom je jeho největší kouzlo. Strašidelné scény úžasně střídají ty humorné a vy nevíte, co je vám sympatičtější. Nejlepším důkazem toho je souboj na férovku mezi Christine a starou cikánkou v autě v podzemních garážích. Samozřejmě vítězí horor. Při scéně, kdy se Lamia zjeví jako zlověstný stín, budete zaraženi do sedadel a neodvážíte se pohnout. Lekáčky fungují na jedničku a vy si při všem tom napětí ještě stačíte uvědomit: „Same, chyběl jsi nám.“ I přes ta všechna pozitiva mám pocit, že do úplné dokonalosti mu ještě něco chybí. Možná je to začátkem poslední třetiny, kde ztrácí snímek malinko dech. Možná jsem čekal malinko vyhrocenější finále. Nebo jsem možná čekal trochu více krve. Lítající oční bulvy mi to ale víceméně vynahradily. Porovnání se Smrtelným zlem 2 je sice na místě, ale atmosféricky se jedná o úplně něco jiného. Z kina jsem ale každopádně odcházel plný nadšení. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Sam Raimi a Ivan Raimi napsali scénář k tomuto filmu s názvem "The Curse" již v 90. letech. Film plánovali natočit po dokončení Armády temnot (1992), ale do cesty se jim postavily jiné projekty. (Chatterer)

Související novinky

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Raimi odstartuje další filmovou sérii

Raimi odstartuje další filmovou sérii

23.03.2008

Sam Raimi už další Spider-Many nenatočí. To je asi základní poznatek, který vyplývá ze zprávy o právě probíhajícím rokování režiséra se studiem Paramount Pictures. A čeho se ta jednání týkají? Agenta… (více)

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama