Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fred chtěl jenom udělat dojem na syna své snoubenky a obstarat pro něj basketbalový míč podepsaný Mercuriem Müllerem, hvězdou klubu Alba Berlín. Mercurio však svůj rekordní míč vždycky háže na tribunu s tělesně postiženými. Fred se tedy rozhodne předstírat, s pomocí svého přítele Alexe, že je na vozíčku, čímž se absolutně změní jeho dosavadní život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Rozhodne pobavilo, a to som bol predtým dlhodobo názoru, že Nemci nevedia robiť takéto bláznivé komédie. Bol to jeden z tých filmov, kde jedno nevinné klamstvo odštartovalo sériu ďalších lží, vďaka ktorým sa všetko čoraz viac a viac zamotávalo. Niečo také, čo by sa som zaradil do štýlu Sandlerovej ranej komediálne tvorby. Síce to bolo z veľkej časti absurdné, ale ako oddychový film to poslúžilo veľmi dobre. Množstvo dobrých hlášok a scénok, dokonca aj zápletka nebola vôbec na zahodenie. Záver možno dosť predvídateľný, ale aj tak podané takým štýlom, ktorý rozhodne nie je klišé. Ale ako celkový dojem je prekvapivo nadpriemerný, normálne hodný až 4*. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Tak teprve druhý německý film, který se mi opravdu líbil. Můžete hádat, který byl ten první. Celý film samozřejmě stojí na perfektním, charismatickém sypaťákovi Til Schweigerovi. Ačkoliv zápletka je jak z béčkové hollywoodské patlaniny (Fred je zedník zamilovaný do dcery svého šéfa, pro kterou dokáže udělat doslova cokoliv), myslím si, že film dokáže nabídnout mnohem víc. ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Aleluja ! Po veľmi dlhej dobe je tu romantická komédia ktorá ma zaujala, hlavný hrdina je síce arogantný blbec, ktorý má hlúpu snúbenicu s trafeným deckom, popri tom tu je celkom vtipný príbeh a i keď tam bolo pár hlúpostí v deji, napríklad keď mal vypité a zrazu je triezvy, i tak sa do nedá porovnať s 90% amerických romantických komédií, tie tápu úplne spodných vrstvách, príjemným prekvapením je tu herečka Alexandra Maria Lara, objektívna hodnota filmu asi 3*, no za to že ma neskutočne potešili pridám jednu navyše - nech nežerem ! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Fred (Til Schweiger) je až po uši zamilovaný do dcery svého šéfa, Mary. Aby jí ale dokázal získat, musí udělat dojem i na jejího syna, nevychovaného spratka Linuse. Jenže ten si ze všeho nejvíce přeje basketbalový míč podepsaný samotným Mercuriem Müllerem. Potíž je v tom, že Mercurio svůj podepsaný míč hází jen do sektoru postižených diváků. Ale co by Fred pro svoji lásku neudělal - stačí jen chvíli předstírat, že je na vozíku. Jenže tato malá lež začne narůstat do obřích rozměrů, když s ním, jakožto s vítězem této soutěže chtějí natočit film ... Na to že celý film těží z jediného - předstírání Tila Schweigera že je postižený, tak to ještě nedopadlo tak zle. Sic celý příběh je těžce předvídatelný - v hlavním hrdinovi to celou dobu vře, aby se nakonec stihl (pro jistotu před celým světem) přiznat, přičemž ta pravá láska mu odpustí že ji celou dobu tahal za nos (ehm, ehm). Til Schweiger - což je to jméno - kvůli kterému asi na film vůbec narazíte si toho moc nezahrál - (téměř) celou dobu sedí na vozíku a dělá "éééééé" (chudák český dabér)... ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Odporná německá nekomedie, která se patrně snaží vytřískat srandu z toho, že si pitvořením a přehráváním utahuje z postižených. Nezakázali to snad v Německu spolu s nacismem? Bohužel, asi ne. ___ Hlavní postava je trapák mezi dvěma ženami. Jedna je snobská kravka s odpudivým synem, druhá je neskutečná vtěrka, co mu vpadává do bytu a bez dovolení zvedá telefony. Proč on touží po nich a proč ony po něm, když je to bezmyšlenkovitý ubožák, je záhadou, nad kterou nechci přemýšlet. ___ Ach, bohové! Je to stupidně napsané, blbě zahrané a jakože morální poselství je blábol hodný svěrací kazajky. Bylo mi trapně za herce i štáb. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Několikrát je ve filmu zmiňováno, že se sportovní události odehrávají v Max-Schmeling-Halle, tedy v berlínské sportovní hale pojmenované po Maxi Schmelingovi, největším německém sportovci 20. stotetí. V životopisném filmu Souboj o vše (2002) hrál Schmelinga Til Schweiger. (NinadeL)
  • Když Alex (Jürgen Vogel) ukazuje Fredovi (Til Schweiger) své ošetřovatelské osvědčení, na listu je uvedeno datum narození 19.12.1963, Freiburg. Ve skutečnosti se však tento den ve Freiburgu narodil Til Schweiger. (LucMosss)
  • Ve Fredově (Til Schweiger) bytě je několikrát v pozadí záběru možné spatřit plakát k filmu Big Lebowski (1998). (nopud)

Reklama

Reklama