Reklama

Reklama

Chuckyho kult

  • USA Cult of Chucky (více)
Trailer 1

Poslední čtyři roky strávila Nica (Fiona Dourif) v ústavu pro duševně choré zločince poté, co byla nespravedlivě obviněna, že to byla ona, ne Chucky, kdo zavraždil celou její rodinu. Když ale její psychiatr na skupinové terapii představí nový léčebný prostředek – “hodnou” panenku – léčebnu postihne série děsivých úmrtí a Nica začne o své diagnóze pochybovat. Andy (Alex Vincent), Chuckyho nyní již dospělá oběť z původního snímku Dětská hra, spěchá Nice na pomoc. Aby ji ale zachránil, bude muset obelstít Tiffany (Jennifer Tilly), Chuckyho dávnou nevěstu, která udělá cokoliv, aby pomohla svému milovanému protějšku. A je jí jedno, jak smrtící a zvrácené to bude. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Asi je čas, aby Mancini předal sérii do rukou někomu jinému. Jako scénárista má sice zajímavé nápady, ale jako režisér má neskutečné zkraty. Po mizerné Nevěstě a naprosto tragickém a ubohém Seedu přišla malá vlaštovka naděje Curse, kde se Mancini vrátil k hororu a k atmosféře a i když byl děj trochu zbytečně překombinovaný, mělo to ten správný hororový nádech. Bohužel toho Mancini nevyužil a vrátil se k podobné frašce, jako bylo sémě. Atmosféra naprosto neexistuje, děj je stupidní, nedává sebemenší smysl, Chucky je podivná figurka ze které nejde absolutně žádný strach. Nová léčebna nemá žádnou atmosféru a pokaždé, když se na scéně objeví příšerná postava Jennifer Tilly která jí hraje ještě hůř, jde všechno doslova do prdele. Ono vůbec od doby, kdy se ve scénáři objevila přítelkyně Lee Raye, šlo to všechno do sraček. Scénář fakt nedává sebenší smysl, všechno je laciné, odbyté, dialogy rvou uši, vražd je málo a jsou o ničem a Alex Vincent naprosto nevyužitý, opět. Opravdu tak špatný film, až to milovníka prvních tří dílu hodně bolí. Tohle se vůbec nepovedlo, je čas jít dál, jiným směrem a přitom scénář bych napsal lepší za deset minut. Stačilo by, aby Andy byl v nějaké starší a opravdu děsivé léčebně společně s Nicou a Chucky tam v temných uličkách likvidoval pacienty i personál v nějakém svižnějším twistu a ne jednou za dvacet minut ve scénáristické žumpě rádoby parodie a nepochopitelných dějových zvratů, ve kterém je Chuckyho zaklínání dokonce hotové za deset vteřin bez jediného efektu....nevim, co si Mancini myslel že dělá. 25%. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Mancini začíná opět utrhávat ze řetězu... Po poměrně seriózní Chuckyho kletbě (pokud tedy o filmu, kde vraždí panenka posedlá duchem masového vraha, můžeme mluvit jako o seriózním) přichází uvolněnější a černo-humornější Cult of Chucky... O ději se nemůžeme moc bavit, chvílemi mi přišlo, že scénář ani neexistuje a herci jenom improvizují... Atmosféra je kupodivu docela slabá a to i když se film odehrává v psychiatrické léčebně, na druhou stranu, gore je parádní, kvalitní odlschoolová práce, i když si na něj divák musí docela dlouho počkat... No a samotný hláškující Chucky? Toho je v tohle filmu mnohem více než obvykle... Závěr je už pak šílená kapitola sama o sobě... Očekávám další díl... ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Pokud si film neviděl, určitě bych se vyhnul čtením některých zdejších komentářů, protože ti to můžou krásně vyspoilovat a zničit tak celkový dojem z filmu, kokoti. Stejně ani ty procenta tady na csfd, jsou úplně mimo... tenhle díl je ROZHODNĚ lepší než ten srackoidni predchozi, který byl nejhorší z cely ty série. Tady je o zábavu postarano, hned od začátku, vraždy spravne gore, ujety a umělecký jak za starých Chuckyho času, postavy mě ba, protože ta Dourifova je prostě kost a tak me bavily i ty dialogy. Další megasuper věc je to, že se to odehrává v blazinci a to přidá na takovou tu vypsychlejsi, uzavřenou atmosféru. Jediný co me tak trochu sralo byly ty zbytečný jumpscary..jinak jsem byl se vším spokojenej a musím říct, že me to dost překvapilo a doufám v další díly od Manciniho samozřejmě dokud to jde.. a to jak tady pan nebo pani snajpr píše, že to chce změnu tak to je trošičku mimo hoch. V každém díle jsou nějaky změny a novy dobrodružství s chuckym, tak nevim jestli si nahodou nepouštíš furt jeden a ten samej film dokola pupíčku. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|59%| Už 7.díl této celkem zdařilé série. A jak to tak vypadá, co jsem zjišťoval, tak režisér Don Mancini na r.2019 připravuje osmičku. Já jsem pro. I když na první dva filmy to asi už mít nebude. No nic, nebudu srovnávat k žádnému dílu at z toho není guláš. Tento snímek CULT OF CHUCKY je určitě obstojnou částí, sérii ostudu dělat nebude. Přesto to má pár much. Hororová atmosféra tu moc není, ale zase tu máme Chuckyho, který hláškoval o něco víc než v předchozím snímku CHUCKYHO KLETBA. Příběh je už takový vycucaný z prstu. Ale budiž. Jen mi moc nesedla skutečnost, že se Chucky může rozmnožit do více schránek. Pochopil bych do panenek, ale i do lidí? No, uvidíme, co přinese osmička. Rozhodně zde bylo krom dobrých hlášek i pár zajímavých krvavých úmrtí. Máme tu i postavu Andyho z prvních 2 dílů. Hraje ho stejný herec, i když už je logicky dospělý. Celkově mě to bavilo, ale děje jsou v novějších a novějších pokračování už dost slabé. Víc to ale kritizovat nebudu, i hudba stojí za kladnou zmínku. Chucky pobavil a jsem zvědav na další část. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po "Koženym ksichtu" se nám letos vrací i pihatý zrzek z plastu: jestli je však i tento návrat nutný a povedený, na to si už budete muset odpovědět pouze vy sami. Charles Lee Ray nás tentokrát zavede do psychiatrické léčebny, kde postavě z předešlého dílu hodlá udělat ze života peklo a, jen tak mimochodem, pobít tamní personál a pár dalších pacientů. No a jelikož na to nebude sám (za ty spoilery byste si měli nafackovat, pánové), tak to vypadá na solidní bodycount za doprovodu tučných gore mňamek. Až uměle bílé interiéry dávají zajímavé kombo se zasněženými exteriéry, ale... do prdele, kde je ta atmosféra? Kde je napětí? Navíc scénář je děravější než Psychorův mozek a spíš připomíná sled násilně pospojovaných nápadů. Ještěže Mancini vepsal do Chuckyho plastové huby pár opravdu podařených hlášek a v závěru si pro vás připravil několik twistů - za což rozhodně plus. Ale proč proboha tam zase strká tu vymaštěnou zrůdu ze všech zrůd Jennifer Tilly a z vracejícího se Andyho udělal jenom vedlejší a navíc pitomou figurku? Zkrátka škoda psaných slov, jinak se ještě víc naseru. P.S. Vytrvejte až do konce závěrečných titulků, kde se vrací další nečekaná postava z původní série. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 24. srpna 2017 na FrighFestu (Londýn). (Varan)
  • Jennifer Tilly natočila své scény za pouhých 6 dní, během posledních dvou týdnů natáčení 6.–11. února 2017. (rafix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno