Reklama

Reklama

Sandy (Catherine Zeta-Jones) je šťastně vdaná, má dvě děti a myslí, že už jí v životě nic nechybí. Jednoho dne náhodou odhalí nevěru svého manžela. Rozhodne se k radikální- mu kroku: opustí ho a přestěhuje se i s dětmi do New Yorku, najde si práci, přátele a začíná nový život. Brzy po příjezdu Sandy nečekaně vstoupí do života sympatický mladíček Aram (Justin Bartha), který pracuje v kavárně pod jejím bytem. Aram Sandy občas hlídá děti, které jeho společnost a zábavné hry přímo zbožňují. Také Sandy začíná nechtěně podléhat jeho neodolatelnému klukovskému šarmu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

F.man 

všechny recenze uživatele

Fakt, že jsem snad poprvé při filmu s Catherine Zeta-Jones neměl po deseti minutách chuť ji rituálně uškrtit je obrovský úspěch. Tady prostě jako Normální čtyřicetiletá ženská naštěstí nemusela nic moc hrat a konečně jsem jí taky jednou nějakou roly věřil. I Justin Bártha jakožto sympaťák mi sednul, což je pro film de facto bez děje poměrně důležité. Průměr který neurazí tzn. 2 - 3. Pro můj soukromý úspěch, ale dám Jonesové tu půlku a zaokrouhlím na tři. You dirty little fucking scumbag! Take your disease-riddled whore and fuck her in hell, for all eternity! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sme v romantickej komédii, ktorej základom je dobre fungujúca dvojica a síce klasický dej, no okorenený neopozeraným a nie celkom štandardným prvkom. Odpoveď na to, či sa nakoniec dočkáme happy endu alebo vek bude predsa len neprekonateľnou bariérou, ktorá stojí medzi láskou a spoločným šťastím, zistíte na konci filmu. Určite to nebude zle strávená hodina a pol. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Místama překvapivě nechutné jak bych to do filmu tohoto typu vůbec nečekala.. Jinak se mi to ale poměrně líbilo, jen ten konec bych změnila.. Jako.. co to bylo?? Nebudu tu spoilerovat, ale ten konec byl hodně praštěnej. A naštvalo mě, jak mu vyčítala, že čte Harryho Pottera. No a? Harryho čtou všichni. 3* ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Po všech stranách průměrná romantika. Dvakrát či třikrát se zasmějete a jinak se jen koukáte na předvídatelné obrázky, aby to celé završil předvídatelný konec, vy si mohli poplakat, zmáčknout svému milému/svojí milé ruku na konci a zapomenout. Lehce klišoidní romantika, která se dá docela přežít, ale těžko se k tomu budete vracet, jako třeba k Lásce nebeské :) ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Když jsem vcházel do sálu, vůbec nic jsem od filmu neočekával, snažil jsem se vyhledat spíš film na odpočinek a kupodivu jsem se trefil báječně! Po prvních pár minutách filmu jsem si spíš říkal, že se dívám na další tuctovou americkou romanci, ale po uspěchaném začátku se příběh začal pomalu uklidnovat a já si obě postavy (především role pro Justina Barthu byla pěkně napsaná) oblíbil. Sandy s Aramem tvoří charizmatický pár, který se snaží vypořádat s věkovým rozdílem. Ve filmu se často střídají romantické chvíle s vtipnými hláškami a scénami, ikdyž nutno poznamenat, že některé z nich byly dost zvláštní. Sexy 40 narozdíl od podobných žánrových snímků člověka nejen utlumí na 95 min, ale dokonce ho zabaví. Jak jsem již psal, film není založen na přehnaně "sladkých" scénách, kde si jednotliví aktéři vylévají své srdce, přesto film má hloubku. Jako mírně nadprůměrná žánrovka velmi dobré. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • V jednom z dialogů mezi Aramem (Justin Bartha) a jeho matkou (Joanna Gleason) je zmíněno, že pracovala pro Ralpha Laurena. Stejně se jmenoval její nadřízený i v seriálu Přátelé (od r. 1994), v jehož několika epizodách se Joanna také objevila. (Sinecod)
  • Jedna z postáv vo filme, Aram Finkelstein, ktorého stvárňuje herec Justin Bartha, má meno odkazujúce na (pravdepodobne) židovský pôvod tejto postavy. Herec Bartha má sám židovský pôvod a v jednej zo scén vo filme, keď začne po dohode s rodičmi chodiť na pracovné pohovory, zaznie úryvok z pesničky reggae kapely Desmond Dekker & The Aces s názvom "Israelites", čo odkazuje tiež na judaizmus a židovstvo. (andykanadan)

Reklama

Reklama