Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $51,855,045Tržby Celosvetovo $71,880,305Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $14,989,826 //počet predaných kusov 830,661║ Ako dráma to nie je vôbec zlé, lebo v takejto polohe dokáže fungovať dokonca aj Adam Sandler, príbeh je veľmi koncepčne zaujímavý, strhne, problém nastáva v rozsiahlosti minutáže, kde akosi Apatow zabudol na zostrihanie častí brzdiacich dej. Ten rozpočet je dosť dobrý priestrel, sila na takýto druh filmu. /60%/ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow se po dvou letech přesunul z producentské židle na tu režiiní a natočil překvapivě slabé komediální drama, které zachraňují jen nadprůměrné herecké výkony. Apatow opět natočil film ze života, který se zaměřuje na oblíbené téma jeho předchozích filmů a to je přátelství a tentokrát přidává i téma smrti. Bohužel je film neuvěřitelně zdlouhavý, nevtipný a kvůli -na komedii- smrtící délce, dost nudný. Vše táhnou jen herci v čele s opět vážnějším a velice dobrým Sandlerem. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Judd Apatow .. Tak jsem si do třetice konečně pošmákl bez pachuti a tvůrčí Judd Apatow vytvořil zajímavý svět i postavy a svým počinem mne dost bavil. Nikoliv však komediální rovinou, ta je jen prostředím a prostředkem pro poutavé existencionální drama nafoukaného boháče-baviče se spoustou různých linek, které balancuje na fungující úrovni. Trumfem je zejména Adam Sandler (v těchto hereckých polohách ho mám hodně rád), který ve vážné roli opět boduje a celá ta plejáda ostatních výborných herců šlape až krok za ním. Problémem není ani ta obvykle objemná délka stopáže (která nejeden film z produkční stáje Apatowa sráží), byť jsem si na ni radši předem připravil odpovídající prostor. Na plnou palbu to však stále ještě není, ale pro příště budu předem zvědav, kam nás Judd Apatow zavede a jak zvolené téma rozvede. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mně nějak nikdy nepřišli vtipný ty jevištní baviči typu Chrise Rocka a tak a tady je toho opravdu hodně, ale názor jsem na to nezměnil, prakticky mi to nepřišlo vůbec tak vtipný, jak se to tvářilo, při řadě vystoupení jsem si řikal, že je publikum snad vypíská a on to místo toho byl ohromnej a oslavující potlesk. Nicméně film je pod tou komediální slupkou hodně vážnej, takže to, že neni nějak třeskutě vtipnej mu zase tak neubližuje a v tý vážný rovině je dost dobrej, navíc Sandler, i když ho má kde kdo zaškatulkovanýho do dementních komedií, je i slušnej herec, což tu potvrzuje. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow se vrací a zase to bere trošku z jiného soudku a tentokrát už ne moc komediálně. Což v tomhle případě není vůbec na škodu, protože Apatow umí napsat postavy, kterým člověk věří každý jejich slovo a prostě diváka zajímá, jak to s nima dopadne. Příběh je taky výborně napsanej, každá postava tady má svůj příběh a vůbec se to pod tím návalem příběhů a situací film nerozpadá na jednotlivé scénky. Drží to pohromadě jako celek a je to nádherně civilně natočený. I když ne, že by se Apatow vzdal svých prasáren to určitě ne, ale nejsou tam nijak násilně přidaný takže to působí zcela přirozeně. A vtipný situace jsou opravdu vtipný. Herci jsou taky prvotřídní Adamem Sandlerem počínaje, kterýmu tyhle role neskutečně sednou a Ericem Banou konče, který si svojí roli neskutečně užívá. Jenom škoda, že to Apatow vždycky přežene s tou stopáží, protože dvě a půl hodinky je na podobný typ filmu opravdu moc a tempo filmu taky není jedno z nejrychlejších. Jinak ale spokojenost a Apatow zase jednou dokázal, že umí skvěle pobavit i oslovit. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Soundtrack obsahuje skladby od bývalých členov The Beatles a ich sólových projektov, ale ani jednu od samotných Beatles. (Flipper)
  • Adam Sandler sa cítil previnilo, keď hovoril nechutné vtipy o ženách vo filme, kvôli svojim dvom dcéram. (Flipper)
  • Leslie Mann hraje matku svých skutečných dcer Maude Apatow a Iris Apatow (otec Judd Apatow), stejně jako v Knocked Up (2007). (TomikZlesa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno