Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

Webb 

všechny recenze uživatele

Na komedii docela roztahaný snímek s kousky dějových dramat, které to pozvedají společně se sympatickými herci na trošku lepší úroveň. Neustále se scénář snaží být vtipný, což se popravdě podařilo jen v malé míře. Moc nechápu, jak se publikum při představení v tomto filmu mohlo smát takovým blbostem, které Adam Sandler se Sethem Rogenem vyprávěly. Ani jeden vtip který jim prošel pusou mi nepřišel vtipný a jako baviče bych je tam odtud vypráskal. Koho baví řeči jenom o věcech týkajících se sexu apod. vulgárností? Sice ty dějové linky s milostnými vztahy alespoň za něco stojí, nicméně se nedá říct že by mě vyloženě bavily a zažral se do nich. [5,5/10] ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně zvláštní. Lepší spojení sprosté komedie a dramatu v takhle nenásilné formě jsem ještě neviděl a už asi neuvidím. Mimo tradičně výtečného Rogena, Hilla nebo Schwartzmana mě mile potěšil Adam Sandler, který taky jednou konečně hraje a jeho stand-up výstupy patří k nejlepším momentům filmu. Dlouhé stopáže se nebojte. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Nemam rada tento druh humoru, ani Sandlera a ani Rogena a uz vobec som necakala, ze by na filme so slovickom Funny v nazve mohlo byt nieco funny, ale cuduj sa svete, stalo sa. Dokonca mi nevadila ani ta dlzka, ja som sa kralovsky bavila, akurat, ze ten Sandler by si zasluzil obuskom do hlavy. A najvtipnejsia postava? Clarke alias Eric Bana (kto by to bol do neho povedal). Najvtipnejsia scena? Ked Laura napodobnuje Clarka. Hilarious! Nieco mezi bromance, dramou a komediou, ale naozaj vyborna vec. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Žeby Judd Apatow schytal "syndróm Michaela Baya" a mal pocit, že už môže všetko? Hmmm uvidíme časom, každopádne tak prepálenú stopáž som už dlho nevidel, 90 minút by kľudne stačilo. Príbeh sám o sebe je spletitý, plný zaujímavých scén a fajn myšlienok. Na druhej strane opak- kopec scén je natiahnutých až hrôza a paradoxne kopec vecí mi prišlo ako hra na efekt, povrchné pozlátko. Najväčším sympaťákom bol jednoznačne Seth Rogen, Sandler mi prekvapujúco nevadil, na danú postavu sa dokonca výborne hodil. V konečnom dôsledku je Funny People dobrým filmom, celkom zábavným..."zrozumiteľne povedané"- takým hybridným Mužom Na Mesiaci tak trochu od Kevina Smitha, hodeným do farebnejšej krabičky pre väčšie masy, oveľa povrchnejším:) Kto vydrží do konca, nemal by ľutovať (hoci pri tej stopáži si môže zároveň aj gratulovať:) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow pohřbil veškerý komediální potenciál v při nejlepším vlažně úsměvných, zbytečně perverzních štěcích bez pointy (ne, nezasmál jsem se snad ani jednou a to jsem bezmezný milovník Kevina Smithe) výměnou za slušivé, avšak nijak extrémně oslnivé drama o staré lásce, která nerezaví a patolízalském přátelství na vedlejší koleji. Postava Sandlera, jeho profilování a následný psychologický vývoj je na filmu nepochybně to nejzajímavější, s ním dostává proces vyrovnávání se se smrtí/nesmrtí i vztahová linka uvěřitelný a vyspělý dojem. Zde Apatow zabodoval, ovšem ostatní materiál už jaksi sklouzl do nijakosti, ve níž byl navíc ušlapán obří stopáží. 6/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Dej filmu a jeho postavy sú založené na románe Scotta Fitzgeralda: "The Great Gatsby" (Veľkolepý Gastby). (Flipper)
  • Postavy George a Ira byly napsány výhradně pro Adama Sadlera a Setha Rogena. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama