Reklama

Reklama

Lisa Auclertová (Diane Krugerová) pracuje ako novinárka, jej manžel Julien (Vincent Lindon) je profesor literatúry. Spolu so svojím šesťročným synom Oscarom (Lancelot Roch) vedú pokojný a harmonický rodinný život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď im do bytu vtrhne polícia a Lisu zatkne. Novinárku obžalujú z vraždy jej nadriadenej a odsúdia na niekoľkoročný trest. Hoci Lisa neustále opakuje, že je nevinná, dôkazy svedčia proti nej – odtlačky prstov na vražednej zbrani, krv obete na jej kabáte a ostrá hádka s obeťou tesne pred jej smrťou. Julien je však skalopevne presvedčený o nevine svojej manželky a nemieni sa vzdať. Rozhodne sa, že podnikne mimoriadne riskantnú akciu, len aby Lisu očistil a oslobodil. (TV JOJ)

(více)

Recenze (208)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

"Víte, utéct je jedna věc, ale těžší je pak zůstat na svobodě." Existuje pěkně macaté kvantum filmů o nevinnosti a touze dojít k objasnění. Pour elle na to jde jinak, přesto už někde viděné - žena ve vězení a manžel, co se s tím nedokáže smířít a začně tak spřádat plány na útěk ala Michael Scofield. Ten náhoďácký konec si přeci jen mohli vymyslet lépe! ()

runner85 

všechny recenze uživatele

ach ! po prvých 30 minútach som si vravel že to bude aj na 5 hviezdičiek, no film postupne strácal na logike a bol čím ďalej tým viac slabší a slabší ... a čo viac myslel som že Diane Kruger tam bude mať viacej priestoru :/ ... ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

V prípade, že by bolo v podtitule tohto filmu napísané „Natočené na základe skutočných udalostí“, zjedol by som to autorom aj s chlpami. Frantíci to s krimi drámou vedia a tento kúsok netočili žiadni profesionálni amatéri. Od strhujúceho úvodu divákovi nedoprajú ani jeden timeout, pričom veľkú poklonu si zaslúži viac než skvelý Vincent Lindon. (Odchod na toaletu sa nezaobíde bez použitia tlačidla play/pause). Nebyť príliš „filmového“ záveru, tak spokojnosť nadobudne až obludné rozmery. Neostáva nič iné, len doporučiť. Štyri diamantové hviezdy. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Kvůli stupňování napětí se sice film v poslední třetině přehoupne přes hranici uvěřitelnosti, přesto dávám příběhu o zoufalém učiteli, který se odhodlá k zoufalému činu, plný počet. Potěší malá, ale důležitá role "poradce", kterou si vystřihl herec (a hlavně scenárista a režisér několika výtečných policejních dramat) O.Marchal. A co by asi udělal český učitel? Napsal pár zbytečných stížností a pak navázal nějaký vztah, pravděpodobně s rozvedenou kolegyní, ještě frustrovanější, než je on sám. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

k mému nízkému hodnocení hodnocení hodně přispěl fakt,že sem od "Pour Elle" ,po všech těch nadšených komentářích a doporučeních,očekával trošku jiný film.Svižný,odsýpající thriller ve stylu už zmiňovaného Prison Breaku.Ve finále je ovšem snímek spíše líně se převalující a očekávaná "akce" se dostaví až v poslední 20ti minutovce.Když k tomu připočtu fakt,že tvůrci dobrou polovičku atmosféry zazdili brzkým prozrazením "jak to bylo doopravdy",je to pro mě velké zklamání...40% ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Remake Tři dny ke svobodě (2010) ma výhodu, že sa mohlo poučiť na pôvodnom filme a vylepšiť niektoré skutočnosti. Keďže remake dostalo 4*, tak Nevinná musí mať minimálne rovnako a to som aj chcel po vzhliadnutí udeliť. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Viem, ze toto Pour Elle bol original, a ze Tri dbny ke svobode je len rymejk. Sympaticky bola stlacena na minimum snaha zmykat ludske emocie, namiesto toho nastupila sychrava atmosfera, kratke, usecne dialogy, suprova akcia a nechybalôo ani napatie. Diane kruger bola perfektna, a ze sa tocilo v Spanielsku je pre mna tiez velke plus . 74 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Docela překvapení.Nejdříve jsem myslel ,že se bude pátrat po pravý vražedkyni,ale nakonec z toho vylezlo tohle.I přes několik berliček v ději má film šmrnc,a člověk neuvěřitelně drží učiteli palce ,ať se mu to povede.A ještě to krásně ukazuje zrůdnost policejního a soudního systému,kterej vodsoudí kdekoho,jen ať to maj z krku.V tomhle ohledu jsem měl strach,aby režisér nezačal moralizovat,a film nedopadl jinak než každej chtěl,ale naštěstí k moji radosti to dopadlo skvěle.60%. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Za celou dobu sledování se mnou nic nepohnulo, karty se na stůl vyložily zbytečně příliš rychle a tím pádem se tvůrci ochudili o větší možnost pro vytvoření napětí, ale nevím jestli by to k něčemu bylo, protože stejně film nenabídl spád a ani nijak oslnivě se nepředvedl v plánování a provedení únosu nebo komplikacích...Naopak Vincent Lindon dodával svou zarputilou postavou potřebné oživení... Radši bych doporučil mladší remake Tři dny ke svobodě. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Poměrně strohý příběh - úspornější, rezervovanější ... a odtažitější nežli "Tři dny ke svobodě" (2010), jejichž děj je barvitější, košatější ... a OSOBNĚJŠÍ ve svém striktně vymezeném časoprostoru. Přesto i "Nevinná" po svém způsobu vystihuje jak povahu příběhu, tak i charaktery ústředních postav. Nicméně ... remake je mi pro tentokrát jednoznačně bližší. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to ďalší skvelý francúzsky thriller s pútavým a dramatickým príbehom. Vincent Lindon má úžasný výkon v úlohe muža, ktorý riskuje svoj stabilný život, aby zachránil svoju manželku z väzenia, ktorá bola neprávom obvinená. 7,5/10 ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Velice silný film, a to hlavně díky hercům hlavních rolí. Bezvýchodnost situace je zde patrná a úplně z filmu čiší. Jediné řešení je nasnadě a učitel literatury se ji chopil velice zdárně, je vidět co dokáže láska a oddanost k ženě a synovi. Je to sice film, ale velice podařený. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Vezmu to hopem a naprosto výjimečně vynechám i oblíbenou část. Americký remake (Tři dny ke svobodě) je téměř dokonalý, zde jsou některé pasáže a příběhové linky chudší či nedotažené. 70 %. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jako asi všechny příslušnice slabšího pohlaví miluju variace na téma „co by muž neudělal, aby zachránil ženu, kterou miluje“. V praxi to není až tak příjemné, protože vám paralelně jde zpravidla o tělesné nebo duševní zdraví, popř. o něco jiného, co je pro vás dost zásadní, ve filmu nebo knize je to ale báječné, ať už je výsledek akční, sladký nebo dojemný. Nejlepší je ode všeho trochu. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Nevinná je pro mě naprosto banální příběh o nebanální záležitosti. Neklade otázky a nedostává odpovědi. Zůstává jenom napětí, ale to je pro mě dost málo na dobrý film. ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná, kterou ale předčil americký remake. Který je více propracovanější, i když atmosféra je v obou snímcích podobná. U americké verze mi přišel o třídu lepší konec (myslím tím poslední scénu) a velký rozdíl je i u obsazení hlavního hrdiny, ale i tak si Cavayé zaslouží 4 hvězdy. ()

CzechGod 

všechny recenze uživatele

Pro poradek - videl jsem prvni americkou verzi (the next three days) a az pak original (nevinna), takze clovek uz vi presne co a jak bude, tak to trochu ubere na atmosfere. Americka verze tam vklada vice detailu (nekdy je to naskodu, protoze jsou to nesmysly) a ke konci je vic akcnejsi. Francouzska verze je oproti tomu dejove jednodussi (coz jsem nedokazal posoudit jestli je vlastne dobre nebo spatne), syrovejsi a realnejsi. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

...jsi před mýma očima, ale ne na straně zákona. Taková je láska skrz mříží, stresující, ale bytelná. Milující manžel nesloží ruce do klína, ten koná. Věz, má milá, že ve vězení ti odbíjí poslední hodina. Nic nás nerozdělí. Budeme spolu. Jsme rodina. Útěkem vše začíná, ale teprve uhájená svobodná krajina bude pro nás klíčová. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Zajimavy pribeh, ale odsunuti dulezitych dejovych klicek nemuzu autorum nejak prominout. Stejne jako nechapu chovani hl. hrdiny (nebylo by treba jednodussi vest "soukrome" vysetrovani?). Jinak skvele propracovane a zresirovane krimi-drama, dusna atmosfera (zadne zbytecne barvy v obraze) a myslim, ze filmu kupodivu uskodilo odhaleni o "pravde" na miste cinu (a pokud tvurci filmu chteli mit hlavni dej nekde jinde, je zde zbytecne). ()

Související novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (více)

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

01.08.2009

Proč? Protože je to zároveň jeho manželka. Samozřejmě je řeč o jeho nové roli. Crowe ještě ani neodložil luk, se kterým pobíhal po Sherwoodském hvozdu, ale už má jasno o svém dalším filmu. Bude jím… (více)

Reklama

Reklama