Reklama

Reklama

VOD (1)

Lovecká sezóna právě začíná... V létě 1974 vyráží čtyři přátelé na víkendový výlet tábořit v lese. Během cesty jsou ale přepadeni a omráčeni. Když se proberou z bezvědomí, slyší zvuk lovecké trubky. O tom, že se kořistí stali právě oni, není pochyb. A lov? ... Začíná. (oficiální text distributora)

Recenze (250)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Norský Pach krve bez incestního pozadí, i když v těchto venkovských končinách člověk nikdy neví.. Rovdyr (Dravci) nevnáší do žánru prakticky žádný osobní vklad, kamerový filtr působí jako by nedávno poblíž explodoval vulkán a pokud vám nestačí k satisfakci krátký záběr na vyhřezlá střeva a rozstřelený kotník, musíte se smířit s tím, že jediný nadstandard přináší hudba se zvukem (ruchy, šumy, či lesní roh jako předzvěst honu ve vidlácké leči).. Shadwellova výstižná teze tentokrát pochopitelná i pro širší čtenářskou obec, ale co třeba takový seriál Chalupáři? Ustřelil snad někdo z místních buranů panu Humlovi hlavu brokovnicí s upilovanou hlavní? Nebo ho Bohouš Císař análně zprznil před orchestrionem a pak mu loveckým nožem vyndal útroby? Kdepak, není to vždy pravidlem… ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejlepší hixploitation, co sem snad kdy viděl. Naprosto dokonalá atmosféra a prostředí lesů, napětí, který by se dalo krájet, ke konci sem na to čuměl s fakt hodně tupým výrazem a k tomu všemu exceletní brutalita, která ale vůbec nepůsobí uměle nebo nějak nuceně a ani neni přehnaně často. Fakt výbornej a nevšední hororovej zážitek, norové jsou prostě borci ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Hrozná onanie, když celej film čekáte, jestli tý blondce to ňadro z tílka vykoukne anebo nevykoukne. Už už to vypadá... a zase nic :) To je asi tak všechno, co mi zůstane v hlavě ještě pár dní po dokoukání tohoto mrtě neoriginálního hororu se (slušně řečeno) ale jako velmi podivnými dialogy... No way Norway, takhle teda ne :) Maximálně ještě potěšily retro titulky a vůbec zasazení filmu do sedmdesátých let. A to je fakt sakra málo... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Další z řady "svižných přírodních thrillerů", které patří mezi mé nejoblíbenější filmové počiny, protože mě prostě a jednoduše baví a můžu je vždycky. Tento patří mezi průměrnou podívanou. Chvílemi je to skvělý masakr, jindy zase docela solidní trapas. Ale lesní atmoféra je navozena velmi dobře. Kdo má rád přírodní vyvražďovačky, tak je to film přímo pro něj. 55% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Norská pohodička. Již úvodní skvělá scéna divákovy ukazuje, co může od filmu čekat. Dost jsem ocenil příjemnou písničku při úvodních titulkách, při nichž je nám partička hezky představena. Celkově začátek je parádní a cítil jsem se jakoby rok 1974 opravdu byl. Zajímavý je scénář tohoto hixploitationu. Jedná se sice pak o klasickou náháněčku, ale udělat to tak, že místní vidláci místo zvěře loví lidi beru jako jeden z těch lepších. Díky postavám, kde vidláci vypadají jako vidláci a postavám člověk tu situaci věří děj plyne vcelku svižně. Atmosféra lesa, celková syrovou filmu a samotných mordů působí dobře. I když Rovdyr vzdává hold starším filmům moc dobře, tak má pro mě jeden velký problém. Děj je někdy až do očí bijíce natahovaný a díky tomu postavy jednají někdy na poklepání si na čelo. Hrdinka po jaké době konečně utočníka napadne a bodne ho. Místo ale toho, aby ho už dodělala, tak uteče a on jí začne honit znovu další minuty. Dal by se z toho udělat moc dobrý hodinový snímek, bez všech těhle blbostí. Škoda. Naštěstí to trochu vynahrazuje skvělá past ke konci. :) Rovdyr ve svém žánru určitě není špatný film, na to má své kvality. Na druhou stranu ale také není ničím, co by člověku nějak utkvělo v paměti nebo se na to chtěl kouknout znovu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu v autě, je „Wait For The Rain“ od Davida Hesse. Ve 20. minutě hraje „En Spennende Dag For Josefine“ od Inger Lise Rypdal. Ta samá písnička pak hraje na konci filmu. (Duoscop)

Reklama

Reklama