Reklama

Reklama

VOD (1)

Lovecká sezóna právě začíná... V létě 1974 vyráží čtyři přátelé na víkendový výlet tábořit v lese. Během cesty jsou ale přepadeni a omráčeni. Když se proberou z bezvědomí, slyší zvuk lovecké trubky. O tom, že se kořistí stali právě oni, není pochyb. A lov? ... Začíná. (oficiální text distributora)

Recenze (250)

Claw 

všechny recenze uživatele

Šílená a velice brutální a násilná jízda, kde se na nic moc nečeká. Útok přijde zčistajasna od zcela normálních vidláků. Není řečeno proč, během filmu není vidět útočníkům skoro vůbec do tváře (to se mi velmi líbilo). Film ovšem vychytává všechna již desítky let stanovená klišé tak zarytě, že přímo vykrádá konkrétní filmy. A to mě vyloženě mrzelo. Jsou zde snad totožné scény nebo kamerové pohledy či místa událostí jako v jiných starších filmech například v prvním "Wrong Turn". Velmi mě "bolely" gore scény, ale to právě proto, že byly opravdu velmi okatě a amatérsky natáčené (i často kritizovaný "Inside" je na tom v tomto ohledu mnohem lépe!). Speciální efekty tedy opravdu nic moc. Jinak prostředí lesa a hlavně zvuky (domácí kino!) lesa, celá ta lesní atmosféra byla slušně vyjádřena, ale starším klasikám se opět z nějakého důvodu úplně nevyrovnala. Každopádně je to pro příznivce žánru velmi slušná slasher/hixplotation jízda… /70%/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejlepší hixploitation, co sem snad kdy viděl. Naprosto dokonalá atmosféra a prostředí lesů, napětí, který by se dalo krájet, ke konci sem na to čuměl s fakt hodně tupým výrazem a k tomu všemu exceletní brutalita, která ale vůbec nepůsobí uměle nebo nějak nuceně a ani neni přehnaně často. Fakt výbornej a nevšední hororovej zážitek, norové jsou prostě borci ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Za posledné roky som si hodne obľúbil severskú krimi literatúru. Predovšetkým knihy, ktoré napísal nórsky spisovateľ Jo Nesbo. Jeho romány mám prakticky kompletne prečítané. No uvedomil som si, že v oblasti nórskej filmovej tvorby toho nemám veru moc napozeraného. Aby som to aspoň trochu napravil, tak som siahol po snímku "Lovci ľudí" (Rovdyr), ktorý v roku 2008 natočil režisér Patrik Syversen. Je to surový horrorový thriller, ktorého dej sa odohráva v hlbokých lesoch v roku 1974. Partia štyroch mladých ľudí sa vyberie spoznávať krásy divokej prírody. Ani v sne by ich nebolo napadlo, že sa stanú súčasťou krvavej hry šialených lovcov. Stane sa z nich korisť, ocitnú sa v úlohe lovnej zveri. Ich výlet sa doslova zmení na boj o život. Je to solídny nórsky retro hixploitation. *** ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Velmi pekne natočený film.. rados naň pozerať. Strašne mi to pripomenulo Severanca až na tú výnimku, že Rovdyr bol čisto vážny horor. Opäť sto krád videný dej so všetkým klišé, ktoré len existuje, ale stále to fungovalo. Príliš sa netlačilo na pílu, všetko bolo reálne a reálne natočené(len mi povedzte kde inde vidíte, že osoba po rane do tváre a kopancoch do brucha kričí... v hororoch nie.. len v reálnom živote). Celé je to tak na 65% ale ked prihliadnem na fakt, že všetkú tú beznádej som hercom zožral dávam týmto Norom 70%. Možno by som uvítal trochu viac gore a menej filtru, ale i tak som neni sklamaný. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Žiadna sláva, ide to v tradičných šľapajách béčkového slasher/hixploitation, ale s temným nórskym prostredím a mrazivými scénami, ktoré sú v podstate to isté, čím nás kŕmi Amerika, ale atmosféricky aspoň trochu stiesňujúce. Väčšinou mi niečo takéto vadí kvôli lacnej nepozerateľnosti, ale Rovdyr je ako tak v pohode. P.S.: brokovnica v ústach je neskutočná úchylka ahhh.... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu v autě, je „Wait For The Rain“ od Davida Hesse. Ve 20. minutě hraje „En Spennende Dag For Josefine“ od Inger Lise Rypdal. Ta samá písnička pak hraje na konci filmu. (Duoscop)

Reklama

Reklama