Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (1 204)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŠÉF JE MRTVÝ. PREZIDENT INICIOVAL TAKZVANÝ ,,GHOST PROTOKOL“. NAŠE ČINNOST BYLA UKONČENA. OD TÉTO CHVÍLE JSOU VŠECHNY NAŠE ČINY NELEGÁLNÍ, TAKŽE JESTLI CHCETE ODEJÍT.....“ /// Tak jo. Tohle se mi líbí! Skoro nemám čas přemejšlet nad tím, jaká že to je hovadina, páč to má švih, na ironickej ftip tu je S.Pegg a Tomík je vcelku ve formě (a to takový, že by mu ty jeho letecký eskapády záviděl nejeden ,,wu-shu Korejec“). Příběh, kde parchant chce vodpálit jadernou hlavici – tak to tady dlouho nebylo, že? Sračky na to. Za chvíli je v píči Kreml, Rudý náměstí a napětí mezi Amíkama a Rusákama by se prej mohlo dát krájet (což je logický, šáhněte nám na Václavák!). Technický vychytávky 22.století... (ne! za to s tou bundou...klidně 23.století!). Ostatně těch nádhernejch hraček je tu tolik, že až to uvidí Batman, tak se asi posere! Nechápu, co furt máte? No a co, že se tady (trochu ???) přehání. Copak by jste takovouhle misi (která potvrzuje pravidlo, že každá další je drsnější a drsnější) zvládli jen ve slipáčích a bez kliky? Technická dokonalost, super obsazení, perfektní akce....to je MI: IV(čtyři)! No dobře, vobčas je to fakt přehnaný.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Uvidím, jak ,,ztracenej“ Sawyer sejme Štěpánka. 2.) Miluju nerozbitný agenty. 3.) Zjistím, který auto má nejlepší crash testy. 4.) Koukám jen na americký filmy, který maj výraznou českou stopu. 5.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tomík by si měl přiznat, že už za jeho dveřmi klepe Pepíček Kemr a chce pozvat dál. V některých detailních záběrech totiž jeho tvář vykazovala strhanost joja (doporučuji spálit pleťový krém a vyměnit plastického chirurga, nebo naopak) a já mu v příští nemožné misi už jakoukoliv fyzičtější akci prostě neuvěřím.. Birdova M:I 4 je solidně odsýpající jízdou s předčasným akčním vrcholem na dubajském orbitdrapu a na rozdíl od ostatních dílů boduje přesně dávkovaným nadhledem. Na druhé straně stojí lacině vypadající digitální triky (písečná bouře, kremelský výbuch), nejen mentální upozadění Rennera panem producentem, co se bál o své místo na slunci, patetický epilog o zápachu skunka bez základních hygienických návyků a hlavně - do třiceti minut bude vaše vzpomínka na tuto sezónní jednohubku bez milosti zničena.. No nic, alespoň jsem viděl neobvyklou scénu, kdy Sawyer z Lostů zneškodní Šafránkovic Štěpánka - zřejmě díl Jak básnící přicházejí o vědomí.. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Skvělej oddychovej popcorn na konec roku. Nový dobrodružství Ethana Hunta sice nedosahuje kvalit předchozího dílu a Brad Bird od Abramse určité nepochytil dynamiku a až vražedné tempo třetího filmu, ale i tak se zde člověk jen tak nudit nebude. Na to se tady totiž až moc cestuje a celkově se tu vlastně pořád něco děje. Akce je skvělá a plná nápadů (vlastně celá pasáž v Dubaji zakončená honičkou v pouštní bouři) a celá hlavní čtyřka je perfektně sehraná. Tom Cruise s Rennerem se starají o charisma, Simon Pegg o hlášky a Paula Patton se stará o tu estetičtější stránku věci a nutno dodat, že se jí to daří velmi dobře. Jen škoda, že příběh je místy až moc oldschool a že to má dosti nevýraznýho záporáka. To ale není ani tak chyba Nyqvista, jako spíše scénáře, který mu nedal ani moc prostoru na to něco předvést. Jenom doufám, že se v Hollywoodu Nyqvist nezaškatulkuje jako herec, který hraje jenom záporáky (navíc nevýrazné), protože po přiblblé Lautnerovce Bez dechu už je tohle druhý případ. Jinak jsem ale hodně spokojen, protože jsem dostal přesně takový akční výplach, jaký jsem chtěl. Doufám, že tahle série tady s námi bude ještě dlouho. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Tak dobře jsem se už dlouho nezasmála. Naprosto ideální film na silvestrovskou noc. [31.12.2011, kino]. Po druhém zhlédnutí po třech týdnech zvedám na čtyři. Takovou zábavu jsem nezažila od silvestra:). Tomovo prsní svalstvo je sice značně povadlé, ale záběry, kdy po něm jde bouře, běží po Burj Khalifě či kráčí v sexy lesklém kvádru, jsou geniální. Logické nedostatky, klišé hlášky a někdy i úporná snaha o vážnost a jímavost (děsná úvodní scéna) velkoryse přecházím, protože tajně doufám, že si z nás Bird dělá ptáky./// Moje čočky mi teď připadají tak zoufale obyčejné, ale procházka přes Mánesův most už nikdy ne! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Oldschoolová mňamka s hypermodernými gadžetmi. Napriek výhradám. Predovšetkým to nemá tempo a celkovú konzistentnosť výbornej trojky. Vlastne je to iba séria štyroch chabo pozliepaných misií. Lenže každá z nich je výborná (mne sa páčila aj tá finálna, hoci Dubaj samozrejme vládne). Akoby si Bird vymyslel zopár scénok a najatí písači mu ich už nejako pospájali. Lenže v tých konkrétnych scénach to šlape na jednotku, napätie pulzuje, teamová chémia perfektná, Cruise stále borec. A koniec ma dojal, čo dokazuje, že ten film vnútorne funguje. A nielen ako funkčné pokračovanie najlepšieho dielu série. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (54)

  • Ačkoliv se závěrečná honička odehrává v Mumbaji, kde se mluví maráthštinou, psanou písmem dévanágarí s typickou linkou nahoře, na dveřích jsou vidět nápisy v kannadštině, což je dáno tím, že se film zčásti natáčel v Bangalore. (Mates2106)
  • Scéna, v níž si Etan Hunt (Tom Cruise) nechá na hlavu nasadit neprůhlednou kuklu od dlouhovlasého blonďáka, odkazuje na první Mission: Impossible (1996), v níž si od podobné postavy nechal nasadit podobnou kuklu ve scéně, kdy šel navštívit Max (Vanessa Redgrave). (Lorge)
  • Vôbec prvý film, v ktorom sa objavilo nové logo štúdia Paramount k jeho 100. výročiu. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno