Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

klukluka 

všechny recenze uživatele

O podobné úrovni politické satiry si u nás můžeme nechat jedině zdát. To, co u nás máme teď (Bubílková, Jablonský, Suchánek s Genzerem,...), je proti tomu upocený, uslintaný, retardovaný mimino. Je nás jenom deset a půl miliónu, snad proto je nemyslitelný, aby se mezi náma našel jedinej člověk, kterej by se takové kvalitě v uvedené disciplíně byť jen přiblížil. Prostě něčeho takovýho nejsme absolutně schopní - aby tady někdo něco takovýho napsal, a pak aby se našel ještě druhej člověk, kterej tomu správně porozumí a udělá z toho film. Tohle je totiž fakt po čertech chytrá a absolutně vychytaná záležitost. Moc, moc, moc dobrý! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe som videl niekoľko "zaručených" britských komédií s typickým anglickým humorom, pri ktorých som onen povestný humor hľadal márne. Preto som aj k In the loop pristupoval skôr skepticky. O to väčšie prekvapenie nastalo, keď som sa po dlhom čase prichytil pri nejakej komédii, že sa nahlas smejem. Na In the loop je najlepšie, že nemusíte ani poriadne pochopiť, o čo tu kráča, komu o čo ide a kto je kto. Jednotlivé dialógy a obrazy sú napísané tak skvostne, že na zábavnosti filmu neuberie nič, ak ho budete brať iba epizodicky. Je to jeden z najukecanejších filmov poslednej doby, takže osobne doporučujem dabing, pri ktorom som vôbec nemal pocit, že by sa niečo stratilo v preklade. Zaslúžený prírastok do edície tisícjednotky a skutočne "the best british comedy in years". Poteší po dlhom čase účasť Anny Chlumsky, ktorú si pamätám z detstva z filmu Moja prvá láska. Pokiaľ film úplne nepochopíte, budete mať po jeho vzhliadnutí chuť si ho vďaka jeho tempu pozrieť znova. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Frenetická konverzační satira o tom, že v politice nerozhoduje snaživost, cílevědomost ani blbost a neschopnost, ale pouze to, co si zamane pár největších žraloků v rybníce. Film s výmluvnou hořkostí ukazuje, že neschopáci a zmetci jsou pro politiku stejně potřební jako lidé, kteří opravdu umí rozhodovat. "In the Loop" je jeden z nejmrazivějších filmů o válce, ačkoli v něm nevystupuje žádný voják, a současně je enormně vtipný a geniálně vystavěný co do scénáře a filmového zpracování, které lze popsat jako titěrně vystavěnou obyčejnost. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** body Nikdy bych nevěřil, že se na to vydržím dívat celou dobu :-D [X] Minus 1* bod Takže válka se domluvila takhle?? [X] Minus 1* bod Prostě průměr, znovu na to koukat nebudu, dětem vyprávět taky ne. [X] Politika je svinstvo, o tom filmy točit nemusíte.. nebo naopak ano, aby to lidi viděli. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Velice vydařeně pojatá parodie na britskou politiku. Se zvraty, podrazy a spoustou meetingů tvořící skvělý celek plus zástupce ministra jakožto naprosto vynervovaný člověk s pomalu jediným slovem ve svém slovníku FUCK (nejlepší jeho hláška je hned na záčátku: Fuckity bye). 4* jen kvůli občasným prázdným, nic neříkajícím pasážím. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 135 krát, z toho 86 krát z úst Malcolma (Peter Capaldi). (Astonko)
  • V rámci prípravy pre svoju rolu mal Peter Capaldi prístup do Pentagonu, kde viedol rozhovory s viacerými generálmi. (Astonko)
  • Prvý zostrih filmu mal 4.5 hodiny. (Astonko)

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama