Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (879)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Iron Sky je skvělý levný finský bláznivý film. Koncept nacistů, kteří se po porážce v druhý světový válce přestěhovali na měsíc je sice originální, ale samozřejmě hodně přepálený. Je jen na divákovi, jak k filmu bude přistupovat ještě než film vůbec zapne. Řekl jsem si, že není od věci si občas odpočinout od předražených hollywoodských blockbusterů a tento počin k tomu přímo vybízí. I když jsem se na konci celkem nudil, tak to není tak úplně chyba filmu, ale mé náladě a vyčerpanosti z neustálého sledování filmů. Nevím jak to udělali, ale finální bitva je prostě epická. Ono vůbec způsob efektů leckomu nemusí sednout, ale mě to celkem vyhovuje...90% ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zas a opět film, který se jako "béčko" hlavně tváří, než aby jím skutečně byl. Opět zůstalo jen u prvotního, zvráceně zábavného nápadu. Výsledný film pak postrádá nápady, ukotvení či jakýkoliv koncept, nadsázku či promyšlený humor. Je Iron Sky poctou sci-fi béčkům z padesátých let? Měl snad být ztřeštěnou sci-fi komedií, stavějící svůj humor na střetu usedlých nacistů s moderní civilizací a jejími výdobytky (z tohoto ranku mě momentálně napadá jen Star Trek IV: Cesta domů)? Nebo vážně míněnou satirou na téma pomíjivosti ideologie a zaslepenosti, kterou obvykle přináší? Zas a opět film, který je tak trochu tím vším z výčtu a tedy ničím. 3/10 ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Železné nebe snímku Iron Sky je hodně prorezavělé. Sice je jasně pochopitelná politická provázanost mezi současným (americkým) kapitalismem a fašismem/nacismem (třeba podle citátu Benito Mussoliniho: ,,Fascism should more appropriately be called Corporatism because it is a merger of state and corporate power"), ale v případě tohoto filmu je to příliš prvoplánová politická satira. Dalším aspektem je sama obsese nacistou coby filmovou postavou, dokonce ani takovéhle sci-fi béčko to většinou nestačí pojmout, až příliš obskurní hrdina je vlastně na škodu. A nakonec přijde multi-kulti romance...no tak je to z velké části německý snímek, tak co jiného také čekat... Železné nebe zrezavělo zmatením žánrů... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaujimalo by ma, koľko zábavy by si väčšina užila, keby si tento snímok pozrie ešte raz. Príbehovo možno “premyslenejšie”, no oproti nedávnemu “Sky Sharks”, ďaleko menej akcie či debilizmu, ktorá sa v prípade obdobných žánroviek doslova vyžaduje. Neviem no. Možno originálne na rok, kedy malo dôjsť ku koncu sveta, no “Iron Sky” mi veru neprišiel nijak extra vtipnou záležitosťou. Na akciu sa čaká dosť dlhú dobu, tá je miestami doslova vykrádačkou (alebo poctou?) “Star Wars”, no na druhej strane, vizuálna stránka je skutočne úchvatná. Každopádne, Ja som čakal viac, a to najmä z pohľadu humoru, primitivizmu. Medzi 2-tri, za vizuál a námet, asi viac k trojke .. ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Tady máš ODPAD! Sračka po všech stránkách. Už od začátku. Ta gravitace na měsíci?? Vojáci oblečení jak u Stalingradu...a ve vesmíru? A co ta základna? No jasné...jak jinak se můžou "nacisté" projevit než hákovým křížem. A ještě když ho postavíme a budeme v něm žít. A čas si budeme krátit neustálým heilováním. Jinak to přece u nácků nejde. To je tak trapné až to tříská dveřma. Ti, co se podíleli na tvorbě této hnusné oplzlosti, se dopustili sprostému vysmívání německému národu do tváře. Neboť, ať se to někomu líbí nebo ne, národní socialismus je nesmazatelnou součástí německé historie. A ne každý Němec je kapitalisticky, či komunisticky založen, aby to chápal jako humor, i když to vlastně humor nebyl. Dal bych navíc nejmín miliónkrát odpad, už jen za to hnusné a nechutné zakončení filmu, kdy jsem byl svědekem odporného protipřírodějdoucího rasového křížení!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tohle je ukázka židovské provokace! ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Fanúšikovia sa prostredníctvom internetu aktívne zapojili aj do výroby filmu - prispievali nápadmi, vymýšľali mená pre postavy, dotvárali modely vesmírnych lodí a výdatne projekt propagovali. (krasomama)
  • Ve scéně v 19. minutě v centru volební kampaně ředitelka nejprve pošle všechny kromě vedoucích oddělení pryč. Ve chvíli, kdy vedoucím nadává, jsou však v jednom ze záběrů všichni odvolání vidět v pozadí. (Topper.H)
  • Herec Götz Otto (Klaus Adler) si strihol nacistu po druhýkrát. Premiéru si odkrútil v Hitlerovom bunkri, čoby dôstojník, vo filme Pád Tretej ríše (2004). Jedna zo scén na túto nemeckú drámu priamo odkazuje. (Jumar)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama