Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku netradiční Clintův akčňák, protože nehraje ani tajemného kovboje, ani drsného poldu. Počet hlášek a sarkasmů tady opět vystoupal na slušné číslo. Hodně se mě líbí plakát, který absolutně neodpovídá průběhu filmu. Kdo čeká horskou akci a boj o přežití, bude docela zklamán. Ale fanoušci Clinta být zklamaní určitě nemůžou. Borec, který si nesedne před nikým na prdel je tady. 65% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem pokořila Milešovku, takže se v jistém směru mohu považovat za horolezce. A svou fyzičku nebudu s tou Clintovou srovnávat, nechci, aby byl smutný. Ale vážně, líbilo se mi to. Vtipné, parodické, v poslední třetině i dost napínavé a místy i napnuté. Ani George Kennedy nezklamal. Opět žoviální slizoun nechutný. Mně ale Clintův výkon ve dvojroli herce a režiséra inspiroval. Dám Milešovku ještě potřetí. ()

Reklama

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Pre diváka, ktorý vie oceniť nádherné obrázky amerických a švajčiarskych kopcov a tiež pri pohľade na "železného" Eastwooda, ktorý si v tomto filme odliezol svoje (ostanete z jeho výkonov s otovrenou hubou), je to potešenie. A asi to nie je úplne vhodné porovnávanie, ale mám pocit, že film Nordwand (2008) sa nechal týmto kúskom pomerne dosť inšpirovať. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Clintovo nejlepsi kousky to fakt nema, navic jsem cekal neco drobet jinyho, ale presto docela solidni film. 90 minut pripomina spis nejakou bondovku, kde Clinta najme spionazni agentura nebo co, zacne patrat po lidech, co ma zabit a do toho trenovat na vylez hory a lepi se za nim jedna pipina za druhou a samozrejme dojde i na nejaky ty podrazy. Na zaverecnou pulhodinku se pak dej konecne presune na Eiger a vystup na horu je natocenej fakt dobre, efektivne, ale zaroven realisticky. A samozrejme na zaver velkej zvrat, kterej me uz napad nekdy v polovine filmu. Kdyby tady nebyl Clint, tak to je zbytecne dlouhej a misty roztahanej prumer, ale on to z toho prumeru vytahne, protoze hraje dobre a je tady za slusnyho drsnaka. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Eastwood jako herec a režisér statečně bojuje s nablblostí zápletky a jejím rozuzlením (literární předloha prý měla být parodií na Bonda), takže výsledkem je snímek, který je zajímavý především v jednotlivostech: malebná kamera, Williamsovo hudební čarování, suše cynické hlášky hlavního hrdiny a nadržený psíček s rozkošným jménem. Plus jistý záběr, který do úspěšného konce dotáhl Verhoeven v Základním instinktu. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Keď Clint Eastwood so svojim štábom prechádzali časťou Monument Valley v Arizone, jeden z jeho kolegov ho upozornil, že tu kedysi slávny John Ford natočil takmer všetky úvodné scény svojich westernov. Eastwood zareagoval, že nech to teda spravia aj oni. (MikO_NR_1909)
  • Clint Eastwood absolvoval třídenní horolezecký kurz v Yosemitském národním parku a několik měsíců potom trénoval ještě doma. (džanik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno