Reklama

Reklama

Vražda - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Norsko / Švédsko / Německo, 2009, 9 h 30 min (Minutáž: 57 min)

Tvůrci:

Søren Sveistrup

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Sofie Gråbøl, Nicolas Bro, Charlotte Guldberg, Preben Kristensen, Ken Vedsegaard, Stine Prætorius, Flemming Enevold, Morten Suurballe, Mikael Birkkjær (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Komisařka Sarah Lund (Sofie Gråbøl) z kodaňského oddělení vražd je z disciplinárních důvodů přeložena na venkov. Po čase je rehabilitována a je jí nabídnuta spolupráce na vyšetřování série vražd. Všechny oběti měly vztah k armádě a jejím zahraničním jednotkám v Afghánistánu.Stejně jako v první řadě seriálu se i zde prolínají různá prostředí. Soukromý život komisařky, vysoká politika, armáda, psychiatrická léčebna. Lund se musí zorientovat v pavučině lží, intrik a slepých uliček. V tom jí pomáhá její instinkt a cílevědomost. (wero1000)

(více)

Recenze (55)

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. seria ma potesila uz tym, ze bola skratena na 10 casti. A hned sa to prejavilo na dynamike, ktorej absencia znacne skodila prvej serii. Novy pripad je vymysleny realisticky, ba az desivo, najma tym ako ide do detailov a pritom nevyzera vykonstruovane. Postavy su napisane presne a vlastne ani jedna cast neobsahuje extra nadbytocnu vatu. Ku koncu sice uz trosku autori prekomplikovali naznaky toho, kto je hlavnym pachatelom, no pozitok z pozerania tym nastastie nenarusili, takze tentokrat je to na slusnych 80 %. Velmi rad pojdem do tretej serie. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle budovaná atmosféra - i díky střihu, hudbě. Přesvědčivé herecké výkony. Celkem bych věřil, že podobně jako v 1. sérii herci do poslední scény nevěděli, kdo je vrah. Poker face jednotlivých aktérů udržuje diváka v napětí. I když v 7. díle po střetu Lundové s pachatelem následuje scéna, která naznačí... Postava Lundové trošku konkuruje i Sáze Noren. Zajímavé bylo propojení s politikou - připomnělo seriál Vláda. Ramon, ale i pachatel museli mít nadpřirozené schopnosti, co všechno stihli a zvládli. ()

Reklama

Belbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady jsou pětihvězdičková hodnocení úplně mimo. Jako celek to sice není vůbec špatné, má to napětí, akci, ale už je to prostě šablonovité podle původního série, kterou si ale znovu nejspíš nikdy nepustím a hlavně je to o poznání jednoduší, chybí propracované mezilidské vztahy a některé logické dedukce Lundenové jsou víc než sporné. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Oproti první sérii je zde znát citelný posun co se tempa vyprávění týká. Menší počet epizod dělá druhou sérii intenzivnější, na druhou stranu však působí místy trochu zmatečně (zejména dějová linka s novým ministrem je mírně nepřehledná). Celkově však druhá série působí lepším dojmem než její předchůdce, jehož chybám (roztahanost děje apod.) se důrazně vyhýbá. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sarah Lund je zpátky a vrací se ve velkém stylu. Druhá, tentokrát desetidílná série se poučila z nedostatků té první a je mnohem kompaktnější a plynulejší. Z prostředí kodaňské radnice jsme vystoupali o patro výš a do děje se zapletli rovnou dva ministři spravedlnosti. Vyšetřování neskáče od podezřelého k podezřelému, ale celou dobu postupně odkrývá pohřebné tajemství, kvůli němuž umírají vojáci Dánské královské armády. Atmosféra je pořádně temná a od lehce pomalejšího začátku se napínavost dramaticky zvedá, ale příběhu schází údernost první série. Chyběla mi vyhrocená předvolební atmosféra, chyběl mi sympatický Troels Hartmann a dokonce i mstící se Theis Birk Larsen. Vedle civilnější a emocemi nabité jedničky, působí dvojka profesionálněji a odtažitěji a není tolik vyčerpávající, ani pohlcující. Slabších pět hvězdiček. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama