Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Co Gulliverovi chybí na scénáři, to dohání hereckým obsazením. Jack Black předvádí své typické kreace od směšné chůze až po zpěv, princezna v podání Emily Blunt je úžasná, generál Chrise "Roye" O'Dowda nemá chybu, Jason Segel v roli liliputánského parťáka nezklamal a Amanda Peet potěší už jen svou přítomností. Zkrátka zábavná oddychovka, kterou mnozí odstřelili "díky" českému dabingu. Já jsem naštěstí viděl film v originále. 70% ()

Beastmaster4 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost postrádající jakýkoliv smysl. Dle mého názoru film jenom zobrazuje idiotské chování Jacka Blacka, který svůj osobní styl vnucuje snad každé své roli. Není to vtipné a co hůř, není to ani napínavé nebo dobrodružné, jak by se na filmové pojetí díla Jonathana Swifta slušelo. Jeden z nejhorších blivajzů, který jsem tento rok bohužel shlédl. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A musíme u toho bejt ??" ;) No, není to zase až tak hrozné, jak se mnozí uživatelé i minikissáci snaží všechny přesvědčit, zvlášť když se jeden nebude naprosto zbytečně zabývat Swiftovou předlohou, s níž má snímek asi tolik společného jako supertragéd Jack Black s charakterním herectvím, nicméně režisér Rob Letterman se svým hraným debutem dokazuje, že platí za typického animáčníka, zato skvělého, ten jeho rukopis lze odhalit až příliš snadno, spousta odkazů, nesmírné množství detailů i lehká přepjatost sice funguje v rámci "kresleného snímku", ovšem kvalitní hraný celovečerák rozhodně neudělá.. Letterman si totiž absolutně neví rady s vedením herců, kteří snad až na přehrávajícího O'Dowda, který však po chvíli spíš otravuje než baví, své role činí naprosto nezajímavými a bezkrevnými.. A tak ve finále platí Gulliverovy cesty za celkem slušný a trikově dokonce nadprůměrný biják, co dokáže královsky bavit tím bestiálním množstvím odkazů, které však nepřehluší zbylou prázdnotu s vtípky, co vyznívají převážně do ztracena, i znovu mainstreamově krotkého Blacka.. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Gulliver je až príliš veľká hovadina na to, aby sa dal brať aj ako fantasy. Preto zostáva v popredí len humor. A s ním to tiež nie je najlepšie; Film sa sústreďuje hlavne na tých menších divákov a teda aj vtipy sú na detskej úrovni (močenie na hlavného záporáka). Nebyť Jacka Blacka, je možné, že by som išiel k odpad!-u (neskutočne presladený koniec sa len ťažko dá pretrpieť bez ujmy), ale ten Black tam chvalabohu je a s ním aj kopec odkazov na hudobné a filmové klenoty, ktoré priniesli pár momentov, kedy som sa aj úprimne zasmial. Ale viac ako dve hviezdičky dať aj tak nemôžem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tak si přiznej, z tebe nikdy nic velkého nebude..........Gullivere.......... Gumová kachnička v bedně poslední záchrany mě rozesmála. Potápěči mají nádherně zdobené vodní přilby. U scény, kdy Gulliver hasí požár paláce, jsem řval smíchy. CITÁT - Chtěla jsem jen náramek, ne velkou chlupatou obludu.......... Pidi KIss se songem Rock and Roll all night http://www.youtube.com/watch?v=Env5iMrBjws jsou naprosto úžasný. CITÁT - Tohle byl dobrý nářez........... Jack Black si tu hraje jako malé dítě. Zato muzikálový dodatek z protestním válečným songem, se mi nelíbil a ani se tam moc nehodil. Úvodní i finální titulky jsou povedené. Film je remakem, já je moc nemusím, ale díky Jackovi Blackovi se tento remake vcelku povedl. Bonus na dvd je plný další srandy, tak si ho nenechte ujít. Hudbu k filmu měl na starosti Henry Jackman. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jack Black je komik, ktorý uprednostňuje fyzický humor a grimasy. Ak vám to vyhovuje, je tento snímok práve pre vás. Horšie je to ale s príbehom, ktorý je vo väčšine slabý, v niektorých miestach zachádza až do trápnosti. Avšak má spústu popkultúrnych odkazov, triková stránka je na vysokej úrovni a zvyšok hereckého obsadenia príjemné. Nie je to katastrofa. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak to je fakt ptákovina :D.. asi jsem přehlédla to označení "rodinný" film, protože to tak fakt je. Je tam láska pro maminky, roboti pro akční synátory, princezny pro holčičky a životem zničení a neambiciózní chlapíci (jako nic pro vám pánové) pro tatínky. Já jsem byla úplně mimo jakoukoliv skupinu, takže mě to moc nebavilo.. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Můžete se o Blackovi myslet cokoliv, rozhodně nevypadá jako Errol Flynn, není to taky žádný další Pacino nebo DeNiro, některá jeho gesta jsou přehnaná a zvukové projevy (obzvláště ještě nadabované) hodně trapné, ale jinak ho mám rád, především díky všem těm jeho rock'n'rollovým a filmovým vskuvkám, kterým se nevyhneme snad v žádném jeho filmu. Tady to jsou Kissáci, Guns'n'Roses nebo Star Wars. No a jako příjemná oddechovka, u které se dá vypnout, je tenhle film naprosto v pohodě. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Nevadilo by mi ani tak svérázné přepracování Swiftova životopisu do moderní podoby. Vždyť to je dnes standardní přístup. Co si ale vymyslela spisovatelská dvojice Stilman a Stoller, která z tohodle filmu udělala krávovinu pro lobotomií postížené jedince, to je teda silné kafe. Vytvořit tak primitivní charaktery, tak strašné dialogy a pak to ještě tak dementně natočit... No to kdyby chtěli tak se jim to nepodaří. Je mi líto Jacka Blacka, který si poslední dobou vybírá takovéhle filmy a propadá se úlpně jinde než by podle mě měl být. No nic, za něj, a pár fórů 1,5, se zavřením svého obřího oka nakonec dvě. There's no small jobs - just small people. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velká ptákovina a to i přes vcelku hvězdné obsazení. Chytl jsem to dnes na HBO, tak jsem na to mrkl s tím, že to bude oddechová fantasmagoria. Fantasy blbina to je, navíc opravdu pro ty nejmenší diváky a ta poslední písnička je přímo špatná. Nevidím v tom nic, co bych hodnotil nějak pozitivně. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Průměr a opět stejné jako u Roku jedna. Co nekomedii* drží jsou neparadoxně** vedlejší postavy. Chris "IT CROWD"O' Dowd je jako arcipadouch skvělý a ten mě opravdu bavil. Osobně mě však udivuje proč Jack Black hraje stejnou postavu už asi 10 let. Osobně bych od něho čekal už něco jiného než zase rockovou nulu***. A ted k těm hvězdám> * - komedie má bavit ano, ale nečekejte řachandu ale jen dobrodružnou cestu k liliputům s nadhledem **> Jack Black mi už začíná mimo rockové komedie slušně vadit, protože vždy takový film zachraňují vedlejší postavy! *** - je také celé hodnocení. Na filmu je sice vidět plno peněz, ale třeba příběh na ostrově obrů se úplně odflákl a u liliputů se vymyslelo plno hloupých věcí (jako druhá strana co valčí, přetavení celého města na NY). Nenudil jsem se (překvapivě), ale také si nemyslím, že bych si film pustil znovu. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Infantilní, nudné a bez špetky nápadu. Celá "adaptace" hraj na příliš odlehčenou a nezávaznou notu obohacenou o jednoho typického Blacka. O'Dowd jako záporák funguje dobře, nicméně odpornou grafiku nezachrání i relativně slušná výprava. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Aaaa takhle jsem se už opravdu dlouho nezasmál. Hollywoodské sprzněnosti většinou k životu nepotřebuju a popravdě jsem ani neměl chuť tenhle film kdykoliv vidět, ale jsem z něj vyloženě nadšený. A ne jen díky nádherné Emily Blunt. Jack Black mi poprvé ukázal, že opravdu umí hrát. A vůbec. Tohle chci vidět znovu, protože tento snímek mi rozzářil celý zbytek večera. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Kouzelná komedie s charismatickým Jackem Blackem a šíleně pošetilými naivními pidi-lidičkami. Tato verze se mi moc líbila, moderně pojatá pohádka o Gulliverovi, který do Novověkkého minisvětíčka přinese novoty. To přináší spoustu prostoru pro výborné komediální prvky, jako velké divadlo, kde se hrály Gulliverovy příběhy, jako Titanic či StarWars nebo umění lidiček ve stavitelství, kteří byli schopni postavit Gulliverovi cokoliv. Škoda, že jsem to neviděla ve 3D. Jen ten konec byl fakt kýčově trapný! Ale tak byla to pohádka. A image královny best :-* ()

Reklama

Reklama