Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování jednoho z největších kasovních trháků v dějinách filmu. Na obrazovce zuří těžké boje a držitel Oscara Lee Marvin se vrátil, aby vedl ještě špinavější tucet. Další držitel Oscara Ernest Borgnine se objeví v roli chladnokrevného generála Wordena, který dá povel ke zřízení speciální jednotky složené z drsných zločinců. Marvin představuje prohnaného majora Reismana, který má jedinou šanci, jak uniknout válečnému soudu. Má velet šílené sebevražedné akci v nacistickém Německu. Cílem je zlikvidovat jistého německého generála. Tento napínavý a odvážný nervák se stal klasikou mezi dobrodužnými akčními filmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po pravde receno, cekal jsem, ze to bude daleko horsi. V kazdy minute filmu je videt, ze to je televizni film a nebylo moc financi, kamera je taky nic moc, ale ja se vcelku bavil. Sice je tu krapet odflaklej vycvik vojaku, ale akce to pak vynahradi. Misty byla mozna napinavejsi nez v prvnim dile. Navic tu vse nejde podle planu a parkrat se neco posere a spinavci tentokrat delaj neskutecny problemy, furt se jim neco nezda, ale zase to nejsou takovy sympataci, jako v prvnim dilu, je to proste jen takova sebranka. Co se tyce Lee Marvina, ten na to porad ma, akorat vypada jak kdyby byl moc dlouho v saune. Slusna televizni zabava. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

No abych se přiznal, čekal jsem, že to bude mnohem větší tragédie. Vzhledem k tomu, že nesnáším televizní filmy, musí být tenhle odvar skvělého válečného filmu spokojen i s lepšími dvěmi hvězdičkami. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Televizní pokračování Tuctu špinavců má do kvalit svého staršího předchůdce v mnoha ohledech hodně daleko, ale vzhledem k tomu, že se jedná pouze o pokračování televizní, to vlastně ani takové překvapení není... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle mě bavilo o něco víc než nudná a předlouhá jednička. Mělo to celkem aspoň spád a švih. I když ten příběh je víceméně zkopírovanej z prvního dílu. Takovej průměrnej válečnej snímek, řekl bych.50% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Kdybych si odmyslel to, ze jsem videl jednicku, tak by se mi ten film urcite libil. No, mi se libil i tak. Dvojka tak trochu brala spoustu momentu z jednicky, ale jak rikam, kdyz si to odmyslim, vznikne dobrej televizini film. Stopaz mi vyhovovala, nic se oc neprodluzovalo, bylo to dobry a obcas jsem i zasmal. Ten konec s tim Hitlerem byl taky hodne dobrej. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Téměř dvacet let je téměř dvacet let. Šlo to dost poznat i na kvalitě výkonu samotného Lee Marvina, ale pořád patřil k tomu lepšímu, co nám tento televizní film nabídl. Oproti jedničce je to minimálně o třídu a půl horší, navíc nelze přehlédnout, že se v mnohém tvůrci opičili po svých předchůdcích (nejen některými scénami, ale i hláškami). Druhá dvanáctka (no na chvíli třináctka) byla rovněž o poznání horší (hlavně co se charakteristik postav – ale i hereckých výkonů týče) a jediný kdo mi dělal opravdu radost, byl „Billy z Predátora a bývalý pornoherec“ Sonny Landham. Jejich následné vlakové dobrodružství se nese v duchu mnoha přemrštěných scén, nelogických kopanců (to jako měli čas během přestřelky hrát na piano…?), ale zas na druhou stranu se tu dá najít i několik pěkných situací a záběrů. Dvojka je tak o poznání slabší než původní film, ale pořád se ještě zuby nehty drží průměru. 50% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nepodařil se druhý díl jako ten první. Ale průměr to je, to zase jo. Hlavně tam chybí ty hvězdy,které dělaly první díl tak skvělým. A to si někdy páni režiséři neuvědomují, že se chodí nikoliv na film, ale na herce. (Typu Bronson, Ryan, Savalas, Sutherland atd.). První díl byl natočen v r.1967, druhý o 18 let později tedy v r.1985. To se potom těžko dává dohromady "stará parta", zvláště, když jich větší část v 1.dílu padne anebo opravdu zemře. Abych to přirovnala : viděli jste "Návrat sedmi statečných?" Spolkli jste nové herce ? Já tedy ne... já jsem z těch komiků a nejen z nich dostala kopřivku. Yul Brynner zde snad ani nehrál Chrise ! Že vůbec tento paskvil někdo produkoval ! Pamětníci se museli zděsit jakou hovadinu si dovolil někdo nazvat " Návrat sedmi statečných." Divím se, že režisér Sturges neprotestoval - možná, že ano - kdoví..... ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Skoda... Nebyt tady Marvin o nejakych 20 let starsi, tak by to bylo asi o chloupek lepsi... presto mi pripada hloupe natacet po 20 letech pokracovani neceho, co se zapsalo do dejin svetove kinematografie... Zase na druhou stranu, kdyby tam Lee nehral, pravdepodobne bych ten film ani nevidel a nemohl ho posoudit... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz skor televizne pokracovanie, nema to kvalitativne na jednicku Dirty Dozen. Nad vodou to drzia len Lee Marvin /Canicule, Emperor of the north/ Ernest Borgnine a Ken Wahl /Souboj o poklad Yankee Zephyru/. Ta udajna sialena samovrazedna misia v nacistickom Nemecku bola skor nudna nez sialena . 42 % ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

"televízny" - "netelevízny" to je lautr jedno. Oproti jednotke je to slabý odvar. Co do scenára, hereckého podania a vôbec celého filmu. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Oneskorené televízne pokračovanie sa snaží poskytnúť plynulý prechod od prvého filmu a takmer sa mu to darí, ale dej je bez inšpirácie, dokonca hlúpy (zastaviť atentát na Hitlera? Nepravdepodobné v druhej svetovej vojne, ale OK...) Film funguje rovnako dobre aj vďaka dobrému obsadeniu. Vôbec to nie je zlé, ale sotva potrebné! 6/10 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že ide o televízne spracovanie a pokračovanie prvého filmu, to obstojí. Pomáhajú mu v tom nielen ponechaní dvaja "vyslúžilci" z prvého filmu - charizmatický Marvin a Borgnine čoby generál so svojským humorom, ale aj dobré akčné scény. Samozrejme na to, že je to celé televízne a tiež fakt, že vojnové filmy boli v 80-tkách už mimo "módy". Preto ide prepáčiť aj niektoré chyby ako 80-tkové účesy Američanov, prítomnosť afroamerického herca, jednoduchšie vojnové scény či to, že spracovanie príliš nevykresľuje dobové Francúzsko. ()

Reklama

Reklama