Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (511)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejen že jste oslabila naši zpravodajskou divizi, vy budete stát u zániku pořadu, který se vysílal 47 let. Dobrá práce." Název Hezké vstávání a rychlý pohled na právě aktivizovaný budík s časem 01:30 ve mě vzbudil obavu, že tato romantická komedie bude osvěžena závanem hororu. Naštěstí se tak nestalo a tak jsem mohl spokojeně sledovat jednu úžasně hyperaktivní slečnu razantně kmitající prostorem mezi znuděným producentem, brilantně nerudným moderátorem, ztřeštěnou moderátorkou a postelí zmateného vyvoleného. Sice jsem při tom nebyl svědkem žádného zázraku, ale kdybych měl každou minutu svého života stejně dobrou náladu, jako při Hezkém vstávání, tak by se mi na světě docela líbilo. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nebudu psát o tom, jak je Rachel McAdams úžasná, protože v mém případě už by to bylo stejně zbytečné jako dávat makeup na její krásnou tvář. Ale přesto mě až zaráží fakt, jakým suverénním způsobem odšéfovalo tohle roztomilé děvče celý film, kde vedle ní válí i nestárnoucí Diane Keaton, tradičně spolehlivý Jeff Goldblum a bourák Harrison Ford ve své zřejmě nejlepší roli od dob Uprchlíka. Hlavně posledně jmenovaný představuje v tandemu s vitální Rachel tu hlavní hybnou sílu, která činí tuhle skvělou komedii s lehce provařeným příběhem natolik energickou, živelnou, veskrze upřímnou a generačně více než vstřícnou. A navíc s humorem, který nejen svou inteligencí hravě strčí do kapsy i celou tvorbu Jimma Carreyho (a to mám toho kluka fakt rád).. Jenom ten scénář je trochu moc hrr, delší stopáž by byla tentokráte určitě správnou volbou - už kvůli tomu, že by divák mohl strávit další cenné minuty v přítomnosti toho krásného, laskavého úsměvu (vy víte o kom mluvím).. 85% ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Vystřihnout prvních dvacet minut, prodloužit část, kde se mladá producentka snaží radikálními kroky zvýšit sledovanost svého ranního pořadu, a možná by se Morning Glory zapsalo do seznamu těch milých, nadprůměrných komedií, které nám televizní stanice budou servírovat neustále dokola. Při současném scénáři ala "prvních pětinu filmu budeme sledovat, jak zoufalá hrdinka dostává padáka, a následně se snaží získat práci novou" je kvalitativně (minimálně v rámci vtipu) děj nevyvážený asi tak, jako kdybyste vedle sebe postavili pětileté dítě a zápasníka sumo. Jedna věc se však Morning Glory upřít nedá: hlavní trojici šlo jen těžko obsadit lépe. Právě Ford, Keaton a McAdams nakonec patří k důvodům, proč má nejspíš smysl tento film vidět. Nedůležitá poznámka na závěr: V rámci slangové angličtiny se těm, kteří vybírali název filmu, nedá upřít jistá kreativita; s jeho dějem však moc společného nemá. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že film s takovýmto tématem jsem ještě neviděla, ale v první polovině toho rozhodně nevyužili, nic se nedělo a vlastně se omílalo furt to stejné dokola. Ale jelikož pro zachránění show se rozběhl trošku jiný slet událostí, tak to začalo mít něco do sebe. Průměrný film, který by bez Rachel McAdams neměl už ani ten humor, hrála totiž skvěle workoholičku a celkově na mě působila přirozeně, zahrála prostě přesně tu svou roli, nic míň, nic navíc. Harrison Ford je sice kapacita a hrál tady dobře, ale podle mě bez Rachel by film zůstal bez povšimnutí a žádné hezké vstávání by se nekonalo. (souhlas s komentářem Pethusky). ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná záležitost, která vcelku vtipným způsobem ozvláštňuje klasickou romantiku tím, že do středu celého příběhu klade (pracovní) vztah mezi televizní producentkou a "hvězdným" moderátorem. Co si budeme nalhávat, hlavní hvězdou filmu je bezesporu výborný Harrison Ford, Diane Keaton a Rachel McAdams jsou "pouze" Fordovými přihrávačkami. Nicméně čtyři hvězdy dám rád, už jen za tu obrovskou energii, která z filmu doslova vyzařuje a úspěšně ji přenáší na diváka. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Na pódiu, kde rapuje 50 Cent svoj song "Candy shop", sa objavia i ďalší známi raperi Tony Yayo a Lloyd Banks. (toi-toi)
  • Mnoho z odvysielaných správ zobrazených vo filme boli skutočné príbehy, ktoré boli vysielané počas povodní v Iowe v roku 2008. (misterz)

Reklama

Reklama