Reklama

Reklama

Superman/Batman: Veřejní nepřátelé

  • USA Superman/Batman: Public Enemies
Trailer

Země zmítaná potížemi přijala zoufalé řešení: Lex Luthor se stal prezidentem a Liga spravedlivých je ve službách vlády. Proti novému režimu se postavili jen Batman a Superman – a jejich neloajálnost je přesně tím, oč Luthor usiloval. Využil jejich statut vyděděnců, vyprovokoval proti Supermanovi skandál a konečně slaví vítězství nad mužem z oceli. Tento originální animovaný film DC Universe, založený na populárním comicsu Jepha Loeba a Eda McGuinnesse, natočený ve výkonné produkci Bruce Timma a opatřený hlasy herců z animovaných televizních seriálů Batman a Superman, včetně Kevina Conroye, Tima Dalyho a Clancyho Browna, překypuje politickými intrikami a akcí nabitými souboji mezi hrdiny, kteří bez výjimky věří, že právě oni stojí na správné straně zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nato, že se jedná o DC komiks, který mají za sebou kousky jako Batman, tak mi to přišlo jako taková dětská podívaná na sobotní ráno u telky. Na druhou stranu to nebyla až taková pitomost jako třeba Teletabís :o). Zajímavý bylo sledovat spojení Batmana se Supermanem, jak si jako tihle klucí pomáhali a nakonec to nandali všem padouchům. Docela se poved největší záporák, který si to šmiknul rovnou jako emerický prezident. Co mi přišlo hodně divný, tak že Superman i Batman dostali častokrát fakt velkou nakládačku, a při tom to sou takový borci. Nesporná výhoda tohodle animáku je, že trvá jen kousíček přes hoďku, takže i když to není uplně vončo, tak se to nechá vidět celý. Každopádně by bylo zajímavý něco podobnýho vidět v hrané podobě. Ideální, aby Batmana hrál Bale, režíroval to Nolan společně se Zackem Snyderem :o). Ale tohodle se asi nedočkáme, páč Bale už s Batmanem definitivně seknul… ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že jsem první, kdo píše komentář :-) Na tenhle animák jsem se těšil celý léto jako malý dítě a dostal jsem přesně to, co jsem chtěl. Skvělej hodinu a něco trvající akční nážez s mými dvěma nejoblíbenějšími superhrdiny v hlavní roli. No tak zápletka s tím meteoritem to nebylo nic světoborného. Taky jsem moc nepochopil, co s tím chtěl Luthor dělat, ale jinak ten nápad udělat z Luthora prezidenta a postavit Supermana a s ním i Batmana mimo zákon a poštvat na ně nejrůznější superhrdiny a superpadouchy byl výbornej, i když to tam jednu chvíli bylo supertýpkama trochu přeplácaný a o většině z nich jsem v životě neslyšel (když opomenu takový výjimky jako Solomon Grundy, Mr. Freeze nebo Bane, kteří se tam mihnou), ale to bude asi tím, že komiksy moc nečtu. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Dosť dobré. Luthor je prezident, Superman je netradične sarkastický ("Ohýbam oceľ a tak.") Len škoda, že niekde v strede sa to trochu pokazí prostoduchým vybíjaním množstva hrdinov, ktorí chcú Supermana zlikvidovať (kto má rád LIGA SPRAVODLIVÝCH: DVE ZEME V OHROZENÍ (Justice League: Crisis on Two Earths) nebude mať problém). Záver je našťastie oäť slušný. Aj preto, že Luthor sa hrá na Iron Mana... Necelé štyri... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Konečně společný film Supermana a Batmana! A dopadlo to docela dobře. Od první minuty se snímek nese v duchu těch nejlepších kreslených filmů, s ničím se nemaže a po velmi krátkém úvodu začíná rozvíjet zápletku. U filmu, kde proti Batmanovi a Supermanovi stojí mnoho nepřátel považuji za nejdůležitější, aby měl příběh dost prostoru vedle bitek, kterých je zde skutečně požehnaně. Když už se do toho tvůrci dali, tak představili skutečně desítky záporáků, skoro bych řekl, že jich je až moc - objeví se obvykle na tak krátkou chvíli, že si je divák ani pořádně neužije. Přesto to ale není tak, že by se divák ve filmu neorientoval. Nicméně kvůli všem těm bitkám postupuje děj nakonec dost pomalu, což mě dost mrzelo, protože i u kreslených filmů si cením příběhu nejvíc. A Toyman je moc... Potěšily mě dialogy na úrovni, animace je obyčejná, ale mně se líbila (mně se líbí asi všechno:)) no a celkově jsem rád, že to není tak úplně film jen pro děti, ačkoliv je zjevně primárně pro ně. Je dobře, že tento film vznikl, i když mám dost připomínek. Naštěstí to není naprostý průser, spíš nečekaně příjemný zážitek, který ale podle mě ocení především diváci, kteří už mají podobné filmy zhlédnuté. Přesto protentokrát jen 3***, hlavně za uspěchaný a celkově spíš nezvládnutý konec. Výborný Superman: Doomsday v tomto ohledu stále drží pozici č.1. Superman: Why is it that good villains never die? Batman: Clark, what the hell are good villains? ______ Batman: I suppose it's useless to tell you to leave. Superman: I wouldn't miss this for anything. Batman: Your funeral. Superman: Already had one. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Moja okamžita reakcia po snímku... "to mne poser". Asi je zbytočné písať, že vidieť toto dielo na veľkom plátne v reálnom prevedení by potešilo nielen mňa. Len pri sledovaní tohto mi behal mráz po chrbte. Množstvo hrdinov, ktorý tuna "poletovali"... wow. Asi vo mne ešte stále drieme malý chlapec :) Ústredná dvojica pohromade... wow. Rád by som sa dožil dôstojného prevedenia týchto hrdinov na filmové plátna. 8/10 tých wow je tuna oveľa viac... (rivalita Lexa a Supermana, široký záber scenára...) ()

Galerie (123)

Zajímavosti (4)

  • Všechna práce s herci probíhala v jedné místnosti, aby byla umožněna vzájemná interakce. (JORDY)

Reklama

Reklama