Reklama

Reklama

Poste restante

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, 2009, 6 h 7 min (Minutáž: 52–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Hudba:

Marek Eben

Hrají:

Ondřej Pšenička, Vladimír Javorský, Oldřich Navrátil, Libuše Šafránková, Arnošt Goldflam, Veronika Petrová, Naďa Konvalinková, Jan Hartl, Taťjana Medvecká (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Poste restante je poetický a humorný seriál ze současnosti, jehož hlavními hrdiny jsou mladý pošťák Jaroušek a duch bezdomovce Kercla. Jaroušek utekl z domu a nechal se zaměstnat na malé pobočce pošty, aby unikl před svou panovačnou matkou a začal nový život. Pan Kercl zahynul při nehodě, avšak jeho duchu se nedaří opustit povrch zemský a začít život posmrtný. Musí bloudit světem, jeho duše nemůže najít spočinutí, on nemůže najít příčinu rozpolcenosti své „neexistence“a navíc jej to z nepochopitelných důvodů táhne právě k Jarouškovi. Tato poněkud nesourodá dvojice hledá způsob, jak vysvobodit pana Kercla z jeho prokletí a pátrá po jeho největším životním pomýlení, které mu neumožňuje smířit se s odchodem. Přitom Jaroušek hledá dívku svého srdce a prchá před svou matkou. Najde Jaroušek svou životní lásku? A najde pan Kercl spokojenou smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

LadyPupu odpad!

všechny recenze uživatele

Troufám si tvrdit, že jsem odborník na bahno čs. kinematografie a čím mazlavější, tím - pro mne - zajímavější. Ale co bylo toto??? Voni mě před tím někteří varovali, voni mi říkali, ať se na to vyseru, ale já přesto doufala. Zbytečně. Nejvtipnější na tom celém je to, že jsou zde zaměstnanci pošty ukázáni jako milí a usměvaví lidé. Tvůrci asi navštěvovali jinou pobočku než já. No nic, nehodlám šlapat po těch, co už dávno leží, jen na samý závěr se ptám: Who is Ondřej Pšenička?!? ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jestliže mi po půlhodince sledování naběhne srovnání s nováckou produkcí a potvrzuje se další tři díly , pak můžu s klidem hodnotit tuto papundeklovou poštu po polovině. Už úvodní přepadení bylo tak nevěrohodně zinscenované, že se snaha respektovat atraktivně inzerovaný seriál (písničkou Marka Ebena) odporoučela… Trapné kontraproduktivní množství rádobyvtipů (kolik stojí BMW?); amatérsky zinscenovaná představa mrtvé ve skleníku díky červené louži - barvu by odhalilo i nemluvně, ale duch ne…A farář, který na problém se smilstvem reaguje "ne bohužel, tedy bohudík"… Postava ducha, ani prostředí pošty nevyužito. Nezachrání to ani Šafránková nebo Navrátil. A překvapí někoho, že si nakonec Ondřej najde cestu k zahradnici Lídě??? Po 5. díle - Přepadení na poště - zasloužený odpad. ()

Reklama

petan416 

všechny recenze uživatele

Lehká oddechová rodinná zábava se skvělým obsazením, úchvatná Libuše Šafránková v roli neuvěřitelné "osiny v zadku", mladý pošťák, nadržený Nárožný a typické vesnické babky-drbny pošťačky v čele se Simonou Babčákovou a stále skvěle vypadající Medveckou zaručují pěkný zážitek pro páteční večery. Konečně něco, na co se de koukat v klidu a pozapomenout na všechno okolo. Určitě jeden z těch podařenějších projektů ČT a samozřejmě nesmím zapomenout na Marka Ebena, o kterém jsem se přesvědčil, že doopravdy nikdy nezklame! Už se těším na další díl! :-) ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% — Nijak zvlášť mě to nezaujalo. Nejzajímavější asi bylo srhnutí předchozího děje formou písničky Marka Ebena. Ondřej Pšenička jako Jaroušek byl spíš na proplesknutí než k sympatizování, pro Libuši Šafránkovou byla role úzkostlivé matky protiúkolem (jak zpíval v úvodu prvního dílu Marek Eben), takže taky možná kvůli tomu to nedopadlo úplně ideálně, osazenstvo pošty bylo spíš panoptikální, zahradnice Jany Pidrmanové až příliš hodná a průhledná, takže snad zbýval jen nevrlý Kercl s chutí ztvárněný Vladimírem Javorským. Málo na to, aby mě to připoutalo k obrazovce. ()

TETŘEF odpad!

všechny recenze uživatele

Byl bych rád, kdyby ty vysloužilí idioty (zdravím pane Smyczek) konečně někdo nakopal do prdele a pustil tam mladé tvůrce. Uráží mě že ty jejich sračky podporuji ze svých daní. Je to hnus, který se může chytnout jen v konkurenci novácký a primáckých mega sraček. Smyczku táhni na odpočinek sázet stromky! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení seriálu bylo velmi náročné, plné mnoha technicky komplikovaných trikových efektů. Nejobtížnější byly scény, v nichž se objevuje duch pana Kercla, jenž není ani mrtvý, ani živý a je viditelný pouze pro Jarouška. (ČSFD)
  • Scéna, při které se vznáší farář v kostele, byla natočena ve vesnici Obříství u Mělníka. Obříství bylo až několikátou variantou, protože velké množství kostelů nepovolilo točit tuto scénu kvůli vznášejícímu se faráři. (zdeny99)
  • Červený sporťák, kterým se prohání Jarouškův (Ondřej Pšenička) sok v lásce Leo, je vzácné BMW Z1 z přelomu 80. a 90. let. Zajímavostí tohoto typu vozidla jsou padací dveře, které i se sklem zajíždějí do zvýšených bočních prahů. Karoserie malého roadsteru je tvořena barevnými plastovými panely namontovanými na ocelovém šasi, které se daly díky systému jednoduchého upevnění libovolně a snadno měnit za díly jiné barvy, bez lakování. (Rudy_742)

Reklama

Reklama