Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 2

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 539)

maestrum 

všechny recenze uživatele

Asi 3. nejzáživnější díl v pořadí všech dílů, kde jednička a dvojka tvoří asi nesestřelitelnou dvojici na vrcholu všech nej. ()

Misirlou 

všechny recenze uživatele

Nuda nuda, šeď šeď. Splácanina všech dílů, efekty nic moc, umělost a všudypřítomné zelené pozadí stříkalo z TV jak mládenec u porna. "Švajcík" byl dobrý a jeho úsměv si vysloužil dvě hvězdičky. ()

doMchek 

všechny recenze uživatele

S duchom pôvodného Zakončovateľa to nemá nič spoločné, ale ako karikatúra je to až smiechovýbušná pecka, a hlavne Arnold tu dosahuje vrchol svojej (nehereckej) sebaparódie, niekedy oči iritujúcim strojeným úsmevom, inokedy geniálne podprahovo: "As a T-800 I lack the mimetic skills to appear as anyone else." Aktualizácia v bahennom kúpeli kovošrotu bola už len ceremoniálna formalitka. ()

mato331 

všechny recenze uživatele

T-800 Service Pack 5 je podľa môjho neskromného názoru užívateľsky veľmi príjemný. Na kvalite mu neuberá ani zastaralosť základného softvéru a hardvéru. Áno, sem-tam sa sekne, no nikdy vás nenechá úplne v štichu a pustí do éteru nejakú skvelú hlášku, či vystrúha úsmev, z ktorého by aj mím chytil záchvat smiechu. Jediným vážnym nedostatkom sú časté skoky v čase, z ktorých by sa aj Einsteinovi zadrel a zhorel mozog. Ak vám teda nevadí, že sa môžete ocitnúť kdesi v osemdesiatych rokoch minulého storočia, tak neváhajte a sťahujte. T-800 vie stále prekvapiť a dokonca je schopný sa sám upgradovať. ()

Joral 

všechny recenze uživatele

Arnold sa mi fakt páčil, hral to dobre a mňa vôbec nesklamal. Na kulturistického a hereckého dôchodcu dobrý výkon. V podstate ako jediný držal dej pohromade, inak by sa ani divá sviňa nevyznala v tom kto je s kým príbuzný a kto sa kedy kam teleportoval v čase. Scéna kde sa Arnold bije so svojou mladšou verziou ma dostala, to som fakt nečakala. ()

IndominusRex 

všechny recenze uživatele

Přestože tvůrci mají legendární předlohu, ze které by si mohli něco vzít, tak jí raději zprasili novým hnuso-terminátorem a příšerným scénářem. Střídání akčních scén s otravnými dialogy je vyloženě tragické, k tomu Taťka Arnold taky přispěje něco do diskuze a máme hotovou telenovelu. Celkově mi tento film přišel jako by ho natočila skupinka středoškoláků, kteří jsou sice nadšení tím, co dělají, ale dělají to absolutně špatně. Tohle zkrátka divák vidět nechce. Už nám nesahejte na filmové legendy, jedině jako v Jurském světě, to jo. ()

Shakal4972 

všechny recenze uživatele

Dve slová. GULÁŠ a BORDEL. Nie len že nezvládli absolutne NIJAK nadviazať na predošlé dieli (čím prakticky ich dejové línie nepriamo poslali do prdele) ale ešte v tom spravili taký bordel, že tomu kľudne mohli dať úplne iný názov a na samotnom terminátorovi by spravili menej škôd. Nemalo to absolutne žiadnú podloženú logiku. Paralelná dejová línia? Robot čo sa vykúpe v bazéne s "tekutým kovom" a zrazu je upgradovaný? Tatko Arnie? Obranný systém (SkyNet) odteraz v každej domácnosti? No a ten koniec, hodný Disneyho. Nehovorím o vrcholne nesympatickom Clarkovi a Courtneymu, ktorí sa do svojích úloh absolutne N.E.H.O.D.I.L.I.. Posledný klinec do rakvy zahlobil Dr. Who v úlohe vychcaného SKYNETu. O tom, čo spravili s Connorovou sa ani nebudem radšej vyjadrovať. Ako mohol byť z tohto Cameron tak unesený ja nepochopím a len mi to potvrdzuje fakt že aj režisér svetového formátu akým on je - je len ľahko uplatiteľný a vlastne nič viac len zamestnanec. Takže vlastne budem súhlasiť s niektorími komentármi a poviem, že bolo to akčné, bolo to farebné, efektné divadlo plné dejových kravín. ()

gagun 

všechny recenze uživatele

Úplně vidím tu zasedačku Paramountu, když se rozmýšlelo- "a) Tož borci, což takhle navázat na starší díly, Arnold, Sarah, Johník a Kyle. Tak henkaj ňák rozumě..........................b)To já navrhuji, také navázat na starší díly, ale co kdyby jsme se nyní vysrali na všechno co se událo a tak nějak vše změnili, Skynet už nebude Skynet a další kokotiny."-------------------Asi všichni víme co vyhrálo, ale je až k nevíře, že to funguje, pro ty kdo nejsou ultra ortodoxní vyznavači s přesnou kopií každého Tčka v pokoji samozřejmě. Nevím na co vy špatně hodnotící blbečkové by jste chtěli navazovat, to téma je prostě vycucly a pokud chcete vidět další Terminátroskej akčňák tak musíte zkousnout i to, že to nebude úplně přesně navazovat na předchozí díly. Prostě a jednoduše, není to takové hurá jako před 30 lety, ale to asi ani nikdo nečekal. Za mě velmi kvalitní a odsýpající díl, který není nijak extra dobrý, ale ani špatný.........................Jediné co mě nasralo k nepříčetnosti, že za těch proklatých 30 let jsme změkli. Zatímco v jedničce nám Arny o ksichty skoro oplácá svoje koule, tady se bojí ukázat i prsa Emilie Clarke, která stejně půlka diváckého světa viděla minimálně tucetkrát. ()

rebel2009 

všechny recenze uživatele

Za efekty.....ale je podobné jako s posledním Mad Maxem, filmové triky výborné, děj pokulhává...i když Arnold si už z toho dělal parodii, hlavně jeho !přátelský" úsměv...Už je to nastavovaná kaše. ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Za Arnieho, Clash a ten pojebaný budík od Marleyho. Dvojka je část mého růstu chloupků a první ejakulace. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Už je to určitě někde zmíněno. Já jen dodávám, že po této časovo příbuzenské taškařici musel nutně přijít vichr z hor. ()

tein 

všechny recenze uživatele

Další počin Divadla Járy Cimrmana? Bohužel ne! Přesto by se to ale jejich repertoáru extrémně hodilo a mělo určitě i úspěch. Teda ale pouze za předpokladu, že by se to zkrátilo na maximálně hodinovou divadelní hru a dávalo se to jako druhá část, po jistě vtipném semináři na téma cestování časem, propletených rodinných vztahů (to by se už ale kopírovali) a vzniklých časových paradoxů. Bylo li to ale myšleno jako plnohodnotný film ze série Terminator, tak mi to přijde jako drzost a výsmech úražející předchozí díly. Filmový efekty jsou sice pěkný, ale vesměs jen kopírují to co jsme už viděli v dílech předchozích. Bohužel to co bylo považováno za přeleomové efekty před 25 lety je dnes už zcela běžné a tak efekty ničím nepřekvapí. Chaotickej "děj" je zbytečně zdlouhavej a nudnej, propašírovanej rádoby filozofickýma kecama, srdceryvnýma a pseudoromantickýma scénama a styl filmu tak násilně skáče z akčňáku do růžové knihovny, komedie (absurdní parodie) a dramatu. Herecké obsazení je k pláči a vypadá to, že tvůrci vybrali plno looserů, aby o to víc vynikla přítomnost Arnolda, kterej doslova dělá celej film. Mé záverečné hodnocení-shrnutí zní teda takto: Plno blbých keců, málo Arnieho. Bez něj bych dal max 20% ale z nostalgie a díky jeho přítomnosti dávám až pošetile přehnaných 50%. ()

coolsender 

všechny recenze uživatele

Nevím,co kdo hledal za majstršich, ale byť jednička je a zůstane zřejmě nepřekonatelnou klasikou, já se u tohohle fakt upřímně bavil. Plný počet minimálně za první polovinu filmu. ()

Final 

všechny recenze uživatele

Pryč jsou doby, kdy Návrat do budoucnosti představoval možný paradox, který mohl zničit celý vesmír. Dnes fungují pro cestování časem zcela jiná pravidla, pravidla Hollywoodu. Když se Vám nelíbí, jak filmová série vypadá, prostě vraťte čas na začátek, změňte události tak aby zničili všechno, o co se předchůdci snažili a vytvořte si zcela novou realitu, která bude více odpovídat Vaší představě. Své o tom věděli X-meni a teď už o tom ví i Arnold, který se ani přes značný věkový deficit nevzdává a pouští se do mezičasového boje s modernějšími a vyspělejšími stroji. Genysis se dá svým způsobem považovat za restart Terminátora, který bohužel zabil, spálil a pohřbil veškerou snahu Jamese Camerona a jeho prvního Terminátora. O paradoxech scénář moc nepřemýšlí, což vlastně devalvuje ne jen celou sérii, ale dokonce i samotný Genysis. Zničení Skynetu totiž nezpůsobí válku strojů a stroje tak nestvoří Terminátory, ani stroj času. Bez stroje času se Kyle Reese nikdy nevrátí do minulosti a nepotká Sarah, což způsobí, že se John nikdy nenarodí (pokud tedy Emilia Clarke nemá sklony k pedofilii). Bez stroje času a Arního se Sarah nikdy nedostane do roku 2017, aby zastavila Skynet, což způsobí, že Skynet nakonec ovládne zemi a pošle Arního, aby ji v roce 84 zabil. Že to nedává smysl? Patrně se na tohle pokusí navázat šestka a vysvětlit všechny nejasnosti vyplývající z pátého dílu. Už teď však mohu předpovědět budoucnost Terminátora. Buď se šestka vrátí do zajetých kolejí a pokusí se napravit chyby z Genysis, nebo Terminátor upadne do chaosu béčkových akčních sci-fi. ()

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama