Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o pěti různých lidech, z různých částí Británie. David Sowerbutts, masovými vrahy posedlý muž, který stále bydlí u své matky Maureen. Mr. Jelly, jednoruký klaun. Oscar Lomax, slepý milionář, který nadevše miluje svoji sbírku plyšových zvířátek. Joy Aston, porodní sestra, která žije v představě, že jedna z nácvikových panenek je skutečné dítě, a Robert Greenspan, lilipután, jeden ze sedmi trpaslíků v divadelní hře, který je zamilovaný do Sněhurky a věří, že ovládá telekinezi. Jednoho dne tyto lidi spojí záhadný vyděrač, který všem pošle dopis se stejným textem "Vím, co jsi udělal". (dr.block)

(více)

Recenze (74)

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Ještě po třetím díle jsem si říkala, že tohle nebude seriál pro každého ... možná ani pro mě ne. Pak přišel náhlý obrat a to, co mi ještě před chvíli přišlo hloupé a trapné, se mi najednou strašně líbilo. A tím myslím opravdu hodně. U Psychoville by se nemělo dát na první dojem ... přesto, tohle určitě není seriál pro každého. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál. Černy humor a hororová atmosféra, pro britské seriály typicky rychlý děj (malý počet dílů je opět výhra) a neustálé se vysmívání hororovým klišé. Psychoville působí skvěle. I když mám pocit, že někdy mohl zajít ještě o něco dál a některé myšlenky jsou nedotažené, pořád je to seriál svou originalitou na hony před americkými konkurenty.___ Sympatičtí herci a hrdinové, bizarní svět připomínající hororovou verzi Pushing Daisies a nuda v nedohlednu. Lepší seriálovou jednohubku si neumím představit a jen doufám, že vznikne nějaká další řada, která zajímavý svět, který první série jen načrtá, rozvine a dovede dál. Hlavně bych potřeboval pořádné finále, protože to první řady není úplně perfektní. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Liliputí porno? Slepej sběratel plyšových zvířátek? Porodní asistentka kojící panenku? Celé je to šílené, ale nakonec se ukáže, že je to dobře promyšlený seriál. Občas je to přihlouplé (sestry), ale líbí se mi odkazy na kultovní horory (Carrie, Psycho, Přelet nad kukaččím hnízdem, It, Jack the Ripper atd.), jednotlivé postavy a hlavně britský - byť v tomto případě poněkud netypicky britský - humor. Jdu na druhou sérii :-) ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Na mě je tohle až moc divný a úchylný. Nepříjde mi to ani jako komedie ani jako horor. Je to prostě psycho pakárna. Skoro ze všech postav je mi šoufl, hlavně teda dvojice David a jeho matka, to je vrchol nechutnosti. Celkem mě zaujal slepec Oscar a jeho "komodity", jenže abych se na to dívala dál jen kvůli němu, tak až takhle dobrej teda není. Na druhou sérii mě už nikdo nenaláká. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Vezmi trochu černého humoru a zamícháme s britským humorem řekněme 1:1. Dále přidejme trochou mystiky a hororu. Poté vezměme pár trhlých postav, dle chuti, a opět promíchejme. Poté rozložme na plech ve tvaru Británie a dejme péct do trouby BBC, v ostatních by to nemuselo dopadnout tak dobře. Pečeme po dobu 30 minut. Konzumujeme sami, případně s přáteli. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Slepý Lomax v 7. díle 1. série pronese: "Co tady dělá ten klaun," přestože se o klaunovi nikdo nezmiňuje a on jej poznat nemůže. (Megalomaniac)
  • Na svém autě má klaun Jolly (Adrian Scarborough) webovou adresu jollyparties.co.uk, která skutečně existuje. (Lisabellla)
  • Sami tvůrci seriálu Reece Shearsmith a Steve Pemberton zde hrají několik postav. Reece Shearsmith zde ztvárnil celkem pět postav (Mr. Jelly, Jeremy, Maureen, Phil, Silent Singer). Steve Pemberton si zahrál postavy celkem čtyři (David, George, Hattie, Lomax). (bublajsa)

Reklama

Reklama