Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobové drama přináší pravdivý příběh problémového dětství Johna Lennona. Malý John je bystrý, ale jízlivý kluk, žijící v 50. letech v Liverpoolu se svou tetou Mimi a strýcem Georgem. Johnův otec opustil rodinu a přestože jeho matka Julie stale žije, byla jeho výchova svěřena Mimi. Přestože Mimiina pedantská povaha často koliduje s Johnovou neukázněnou osobností, mají se zjevně rádi, domácnost se ovšem po Georgeově náhlé smrti ocitá vzhůru nohama. Na pohřbu se dospívající John setká s Julií a překvapeně zjistí, že bydlí jen pár bloků od Mimi. Její osobnost je Johnovi daleko bližší než Mimiina a Julia podporuje jeho lásku k psaní a hudbě a učí ho hrát na banjo. Johnův oživený vztah k Julii ale přináší řadu nezodpovězených otázek a vyvolává mezi Johnem a Mimi napětí . A když se rytmem dne stává rokenrol, John se do téhle drzé hudby zamiluje a spřátelí se mladíkem, který by chtěl založit skupinu – s Paulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (101)

ivishka 

všechny recenze uživatele

I když šlo jen o začátky jednoho z největších hudebních ikon poslední doby, který spolu s dalšími vždycky zůstane v našich srdcích tak to bylo skvěle propracované a mělo to švih. Film se nikde nějákým způsobem "nezakousl" a i když tam byl pořád ten zvyk si za každým dialogem zapálit cigaretu tak taková byla tehdy doba-možná že to trošku přeháněli...Musím ocenit propracování postavy Julie bez které by film neměl šťávu za to díky hereckému výkonu Anne-Marie Duff a také samozřejmě hlavně Aaron Johnson a jeho skvělý,talentovaný,náladový John Lennon. Jeden z nejlepších životopisných snímků co jem v poslední době viděla. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na jednu z největších hudebních celebrit 20. století. Koncipováno příjemně jako hudební drama, dokáže Nowhere Boy v několika scénách překvapit. Ať už bezvadnými hereckými výkony dvou vedlejších představitelek, stylovou režií anebo dojemnými momenty. Jen ten Kick-Ass mi v několika scénách připomínal prkennost nesmělých začínajících herců... ovšem nic, co by nespravil čas. Lehce stravitelný snímek a nádherných 98 minut. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Hohoho, Mr. Johnson vypadá mnohem víc jako mladý Elvis než jako mladý John, kdyby se někdo ptal na můj názor. K filmu později, až se smířím s tím, že můj oblíbený buřič byl přetransformován do jakéhosi podivného Oidipa bez patřičně rozhňahňaného nitra. --- A když jsem si to nechala chvíli rozležet v hlavince, tak musím uznat, že přece jenom ten film něco do sebe má. Pár momentů je střihově skvělých. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Naprosto nádherný film! Nesmírně mě potěšilo když jsem zahlédla povědomé cihlové domky, zelený doubledecker a Cavern klub, tedy Liverpool, který je mým domovem. Vlastně právě to mě připoutalo k obrazovce. Milé bylo zjištění, že prostředí není jediné, na co stojí za to koukat. Lennona popravdě nijak nemusím, ale na Aarona Johnsona se velice příjemně koukalo (Nepřipomíná Vám Pottera?), k tomu musím vyzdvihnout i skvělé výkony K.S.Thomas a Anne-Marie Duff, které zahrály odloučené a nenáviděné sestry přesvědčivě .Po dlouhé době film, který mě dohnal až k slzám. Zapůsobil na mě opravdu silně.. Pokud však čekáte snímek věnovaný Lennonovým hudebním začátkům, asi budete zklamáni, protože tady se jednalo především o jeho rodinné zázemí, což mně osobně vůbec nevadilo,naopak. Jedním slovem nádhera, přidávám do nejoblíbenějších filmů. ( Mimochodem ti, co tvrdí, že Aaron vůbec nevypadá jako mladý Lennon, zřejmě neviděli jeho fotky z mládí, ta podoba je neskutečná!) "Why couldn't God make me Elvis?" "Cause he was saving you for John Lennon! " ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Beatles mě pro můj hudební (ne)vkus nijak zvlášť neovlivnili, na druhou stranu jsem ale vždycky vnímal jejich význam pro rozvoj moderní popmusic a ani osobnostně mně čtveřice Brouků nijak nepřekážela. Pro fanoušky Johna Lennona má Nowhere Boy asi citovější rozměr, já dávám ocenění, která snímek nasbíral, spíš do souvislosti s tím, jakou stopu v britské kultuře Lennon zanechal, nežli s nějakými výjimečnými uměleckými dojmy ze zpracování. Osobně jsem viděl poctivý tříhvězdičkový film, který ve mě ale určitě hlubokou stopu nezanechá, maximálně si vybavím, že tam hrála Kristin Scott Thomas coby pedantská teta Mimi. Celkový dojem: 60 %. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Producentom filmu je Michael Greenhaigh, ktorý sa podieľal aj na hudobnej dráme Control (2007) o členovi legendárnej post-punkovej skupiny Joy Division Ianovi Curtisovi. (BathoryMan)
  • Film měl v USA premiéru 8.10.2010, tedy den předtím, než by John Lennon oslavil sedmdesáté narozeniny. (hellstruck)

Reklama

Reklama