Reklama

Reklama

Jersey Boys

  • USA Jersey Boys (více)
Trailer 1
Hudební / Životopisný / Drama
USA, 2014, 134 min (Alternativní 129 min)

Obsahy(1)

Z dílny režiséra Clinta Eastwooda přichází příběh čtveřice mladíků z chudinské čtvrti New Jersey, kteří společně stvořili hudební ikonu 60. let, rockovou skupinu Frankie Valli and The Four Seasons. Jejich pokusy a úspěchy doprovází hity, které formovaly celou generaci: „Sherry", „Big Girls Don't Cry", „Walk Like a Man", „Dawn", „Rag Doll", „Bye Bye Baby" a mnoho dalších. John Lloyd Young (znovu coby frontman skupiny Frankie Valli, za jehož portrét si už dříve odnesl ocenění Tony®), Erich Bergen (skladatel Bob Gaudio), Michael Lomenda (Nick Massi) a Vincent Piazza (Tommy DeVito) jako The Four Seasons a Christopher Walken v roli gangstera Gypa DeCarla. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Neni to pecka, ale ani propadák. Bohatá stopáž příjemně uplyne, ale že byste si hned do deníčku plánovali opětovné shlédnutí, to ne. Po hudební stránce samozřejmě není co zkazit, herecky také zvládnuto, příběh neurazí, ale tak nějak tomu chybí něco navíc. 60 % Oblíbená část- naložení sejfu do kufru auta ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

84letý Clint stále ještě nemá dost. Čert ví, proč natočil zrovna tenhle životopisný snímek o partě kluků z New Jersey. Největším kladem jsou písničky, které si člověk samozřejmě zamiluje, ale dále je to už trošku slabší. Pro mě trošku zbytečný film, který nijak zásadně Clintovu tvorbu nevylepšuje, ale vlastně ani moc nezhoršuje. 55% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborná biografie výborné hudební skupiny, kterou Clint Eastwood natočil jako... Gangsterku? Ano, přesně tak. Skvělé herecké výkony, typicky precizní režie "nezúčastněného pozorovatele" s několika senzačními nápady (jízda kolem oken hudebního vydavatelství), věrohodná retro atmosféra s lehce vyšisovanými barvami, no a potom hudba, hudba a hudba. Při scéně v závěrečných titulcích jsem až litoval, že celý film nebyl muzikál, protože ta pohodová roztančená pětiminutovka byla přirozenější a působivější než dejme tomu celý La La Land. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tak som spoznali ďalšiu zabudnutú hudobnú kapelu, ktorej názov mi veľa nehovoril, no ich piesne áno. Je to fajn, keď si tie známe hity môžem prepojiť s konkrétnymi ľuďmi a ich životným príbehom, no to je asi tak všetko, čo tento film ponúkol. Ako každí hudobníci, aj oni prežili rôzne búrlivé obdobia, no nič také významné, že by to divákom zatriaslo. Ďalší z mnohých životopisných príbehov, na ktorý sa dobre pozerá, no dlho v pamäti neostane. Boli časy, keď Eastwood točil zaujímavé filmy so silným príbehom, no to už je asi preč. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nebyl by to Eastwood, aby příběh odvyprávěl klasicky a standardně. V případě Jersey Boys si pomáhá dost rozporuplným zcizujícím efektem v podobě promluv postav do kamery, což je na jednu stranu osvěžující, na tu druhou to někdy působí zvláštně, ale vesměs to funguje. Je vlastně dobře, že muzikál, s nímž se v době vzniku filmu hodně operovalo, se vlastně nekoná a až na výjimku u závěrečných titulků tu žádné vyloženě muzikálové číslo není, ale jde spíše o biografické drama s prvky gangsterky a krimi. Je vidět, že Eastwood má The Four Seasons hodně rád a skládá jim vlastně poctu a Jersey Boys je tím pádem velmi dobrá dobovka, která má skvělou atmosféru, povedenou hudbu, nechybí jí vtip a některé výtečně zvládnuté scény. Obsazení tvořené v drtivé většině neznámými herci (s výjimkou výtečného Christophera Walkena) se vyvedlo na výbornou, ačkoli pěvecké výkony mnohdy zastíní ty herecké, to ale v tomto případě nevadí. Na druhou stranu je pravda, že stopáž mohla být prokrácena a písně tu nemusely znít v plné délce, protože děj se jimi nijak neposouvá a občas se najde i pár hluchých míst (zejména v úvodu, který je rozvleklý a plný dialogů). Problém nastane u diváka, který skupinu vůbec nezná, protože z filmu bohužel nepochopí, jaký byl její přínos hudební historii a jak významná vlastně byla. Škoda také, že osobní život kvarteta tu nebyl alespoň naznačen, protože pak se obtížně chápala některá rozhodnutí jednotlivých členů. Vzato kolem a kolem je asi dobře, že naše kina Jersey Boys minuli, protože jsou jen lehce nadprůměrnou biografií skupiny, kterou zřejmě mimo USA zas tolik lidí nezná a ve filmografii žijící legendy se řadí k těm méně výrazným, přesto ale pozoruhodným snímkům. 60% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • John Lloyd Young před tímto filmem ztvárnil postavu Frankieho Valliho také ve stejnojmenném muzikálu na Brodwayi, což mu v roce 2006 vyneslo cenu Tony za nejlepší mužský herecký výkon. Jeho obsazení Clintem Eastwoodem do hlavní role tak nebylo náhodou. (Pepinec)
  • O roli Frankieho Valliho se ucházel Jonathan Pal. (willy1)
  • Všichni herci nazpívali své party živě, někteří si zopakovali role z broadwayského muzikálu. The Four Seasons v dobách své největší slávy vydali hity "Sherry", "Big Girls Don't Cry" či "Rag Doll", ve světě prodali přes sto milionů desek a roku 1990 vstoupili do rokenrolové Síně slávy. (katu147)

Související novinky

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Ujme se Eastwood Spielbergova ostřelovače?

Ujme se Eastwood Spielbergova ostřelovače?

22.08.2013

Zhruba před měsícem Steven Spielberg odstoupil od projektu American Sniper a spolu s ním i studio DreamWorks. Válečné drama o nejlepším střelci v historii Navy SEAL přešlo plně do péče Warner Bros.,… (více)

Reklama

Reklama