Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobové drama přináší pravdivý příběh problémového dětství Johna Lennona. Malý John je bystrý, ale jízlivý kluk, žijící v 50. letech v Liverpoolu se svou tetou Mimi a strýcem Georgem. Johnův otec opustil rodinu a přestože jeho matka Julie stale žije, byla jeho výchova svěřena Mimi. Přestože Mimiina pedantská povaha často koliduje s Johnovou neukázněnou osobností, mají se zjevně rádi, domácnost se ovšem po Georgeově náhlé smrti ocitá vzhůru nohama. Na pohřbu se dospívající John setká s Julií a překvapeně zjistí, že bydlí jen pár bloků od Mimi. Její osobnost je Johnovi daleko bližší než Mimiina a Julia podporuje jeho lásku k psaní a hudbě a učí ho hrát na banjo. Johnův oživený vztah k Julii ale přináší řadu nezodpovězených otázek a vyvolává mezi Johnem a Mimi napětí . A když se rytmem dne stává rokenrol, John se do téhle drzé hudby zamiluje a spřátelí se mladíkem, který by chtěl založit skupinu – s Paulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (101)

F.man 

všechny recenze uživatele

To se těžko nějak objektivně komentuje tenhle snímek, když jste Beatles odkojení, točíte je do dneška pravidelně v ÁjPodu a kdybyste měli zvolit jednoho chlapa, kterému dovolíte šoustat vaší partnerku, tak by to byl právě John Lennon. Proto u mě tentokrát nerozhoduje kvalita scénáře či úroveň režie, ale jen zaslepeně kvituju mládim Johna a taky kvalitnímu soundtracku. Ale vážně, filmu chybí, nějaká zásadnější gradace, a tak to chce přistoupit na to, že se prostě jedná o takové maličké melodrama se silnýma (a dobře zahranýma) postavama. A znovu podotýkam - skvělým soundtrackem. Za mě tak spokojenost a s klidem udělené čtyři hvězdy, nebýt to ovšem ale o Johnovi, tak jdu o hvězdu níže. Oh i'll get you back for that God! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Naprosto nádherný film! Nesmírně mě potěšilo když jsem zahlédla povědomé cihlové domky, zelený doubledecker a Cavern klub, tedy Liverpool, který je mým domovem. Vlastně právě to mě připoutalo k obrazovce. Milé bylo zjištění, že prostředí není jediné, na co stojí za to koukat. Lennona popravdě nijak nemusím, ale na Aarona Johnsona se velice příjemně koukalo (Nepřipomíná Vám Pottera?), k tomu musím vyzdvihnout i skvělé výkony K.S.Thomas a Anne-Marie Duff, které zahrály odloučené a nenáviděné sestry přesvědčivě .Po dlouhé době film, který mě dohnal až k slzám. Zapůsobil na mě opravdu silně.. Pokud však čekáte snímek věnovaný Lennonovým hudebním začátkům, asi budete zklamáni, protože tady se jednalo především o jeho rodinné zázemí, což mně osobně vůbec nevadilo,naopak. Jedním slovem nádhera, přidávám do nejoblíbenějších filmů. ( Mimochodem ti, co tvrdí, že Aaron vůbec nevypadá jako mladý Lennon, zřejmě neviděli jeho fotky z mládí, ta podoba je neskutečná!) "Why couldn't God make me Elvis?" "Cause he was saving you for John Lennon! " ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

John Lennon (velmi dobře hrající Aaron Taylor-Johnson) jako citlivý talentovaný kluk se širokým srdcem, který rád rozdává radost. John Lennon jako sebestředný frajírek, který se dokáže zachovat (částečně možná i nevědomky) krutě i k lidem, kteří si to nezaslouží.  Stejně tak ani teta Mimi (jako vždy skvělá Kristin Scott Thomas) není vylíčena jako prvoplánová semetrika a Julia (také skvěle hrající krásná Anne-Marie Duff) jako hodná free mamina. Postavy z masa a kostí, civilnost (ani ty nejsilnější scény nejsou prvoplánově slzopudné), skvělé herecké obsazení a parádní atmosféra rokenrolového pravěku v Británii 50. let jsou hlavní magnety filmu, který můžu všem fandům Beatles a Johna Lennona bez obav doporučit. 70%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jako pocitovka dobré, skvěle zahrané. Z Aarona je krásně cítit mladická impulzivnost a zároveň vnitřní rozervanost. Blbé je, že jako John Lennon vůbec nevypadá a tak celkově jsem ho něj moc necítil. Je to melodramatické jak sviňa, hodně se to zaměřuje na mommy issues, ale to, jak se z Lennona stane přes noc muzikant, aniž by měl k hudbě předtím nějaký větší vztah, je tu vyobrazeno tak nějak divně a dost těžko uvěřitelně. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Hohoho, Mr. Johnson vypadá mnohem víc jako mladý Elvis než jako mladý John, kdyby se někdo ptal na můj názor. K filmu později, až se smířím s tím, že můj oblíbený buřič byl přetransformován do jakéhosi podivného Oidipa bez patřičně rozhňahňaného nitra. --- A když jsem si to nechala chvíli rozležet v hlavince, tak musím uznat, že přece jenom ten film něco do sebe má. Pár momentů je střihově skvělých. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Za roli Johna Lennona získal Aaron Johnson kromě nominace na cenu BIFA za nejlepší herecký výkon také ocenění Empire Movie Award pro nejlepšího hereckého nováčka. (Mičl)
  • Na hudbe k filmu spolupracovalo aj duo Goldfrapp, ktoré nahralo niekoľko skladieb v legendárnom štúdiu Abbey Road. (BathoryMan)

Reklama

Reklama