Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 099)

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Je to oficialne tak na 4*, ale kdyz uz jste tak moc zklamani ze vsech poslednich Marvelovek, ktere jsou infantilni, nudne a co vic, predevsim trapne a pritom opravdu mate radi comicsovky, tak tohle, tohle proste musi dostat plny pocet. Hardy nezklamal a musim rict, ze to bylo velmi prijemne a zabavne pokoukani. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

"On my planet I'm kind of a loser, like you, but here we could be more." Šablonovité jako prase, ale pokud máte rádi Hardyho, na tom jediném to stojí a padá. Myslím si, že to zase domrdali producenti, kteří oklátili solidnější film do naprostýho průseru kvůli ratingu. ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Naprosto nefunkční film, kdy buďto zůstalo extrémní množství materiálu ve střižně nebo to bude mnohem jednodušší a Sony stvořilo další podprůměrný nesmysl. Úvod je něco tak příšerného, že se vlastně divím mé trpělivosti a nakonec jsem to dodíval do konce. Riz Ahmed je v roli "strašného a šíleného vizionáře" absolutně nepřesvědčivý a jeho výběr do této role je pro mě opravdu nepochopitelný, stejně tak jako výběr Michelle Williams, na které je nádherně vidět, jak strašně ji to nebaví a její výkon je fakt zoufalý. Tom Hardy je sice výborný herec, ale takovou slátaninu by nezachránil nejspíš nikdo. Celý příběh nedává pořádný smysl a většina zvratů a příběhových posunů nemá s logikou nic společného. Potenciál exkluzivní, ale provedení zoufalé a znovu to vidět nechci. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Žádný majstrštyk, ale 112 minut uteče jako voda a vůbec jsem se nenudil. Solidní zábava a totální guilty pleasure. ()

Dallon 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, čekal jsem průměr, a je z toho krásný podprůměr. Vemon, v komiksech je to bláznivé monstrum požírající vše živé, tady, tady je to hodný pejsek Toma Hardyho. Film je brán jako komedie což k Venomovi vůbec, ale vůbec nesedí. Má to být šílenec zabíjející vše co se jen mihne kolem něj. Film zachranuje jen Tom Hardy, nebýt jeho tak dám 1 hvězdu. Je mi zle. 4/10 ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Teď už vím, že Venom znamená venerologická choroba. A tohle je film o projevech- jak to svědí, škrábe, puchýře, boláky, výtoky, smrádek... Ne, tohle nechceš vidět. ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Bylo to mnohem lepší, než jsem čekal. Vtipnej příběh, Hardy hrál dobře a symbiot Venom se taky povedl. Prostě pohodově strávenej večer s timhle filmem! 3,5* ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Z nejakého záhadného dôvodu som zabudol tento film ohodnotiť hneď po vydaní, čo sa mi málokedy stáva. Nakoľko som na ČSFD oficiálne s hodnoteniami až od roku 2009, tak veci pred týmto rokom hodnotím sporadicky, keď si na niečo spomeniem, alebo sa k tomu opätovne dostanem, ale po roku 2009 som sa snažil hodnotiť najprv len tie "lepšie" alebo "aktuálne v pamäti" veci, až som nakoniec dospel k tomu, že čokoľvek pozriem, tak hodnotím. Späť k téme. Venom sa vydaril. Síce by to chcelo tvrdé R-ko ála Deadpool, ale podarilo sa z toho vyžmýkať celkom slušné násilie aj tak. CGI na úrovni, vtip a laškovanie medzi Venomom a Eddiem tiež na úrovni a akcia výborná. Kasting trafili tak akurát a viem si predstaviť nejakú tímovku ála DCčkárske Suicide Squad, kde by bol Venom, Deadpool a iný vtipálci a drsňáci zároveň s psychopatickými sklonmi alebo rozpoltenými osobnosťami. :) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nový marvelovský hrdina je za mnou a je to čistočistý průměr. To znamená není tu nic co by člověka prudilo, stopáž je kratičká, je tu pár pěkných akcí - honička v San Franciscu nebo boj s armádou policajtů a tradičně "digibordelový" finální souboj v temnotě. Ale také tu není nic extra překvapivého, nečekaného, nebo prostě wow. Hrdina je loser, jeho láska nepěkná, hlavní záporák tuctový indický vědátor co chce na planetu přivézt armádu parazitů a neváhá experimentovat na lidech, rozjezd poměrně dlouhý a vtipy suché. V okamžiku kdy se na scénu dostává Venom, parazit kterému se zalíbí na Zemi a mezi házením s autem, policajty a občaným ukousnutím hlavy řeší pozemské starosti hrdiny tak je to celkem fajn. Ale více než 3* to ze mě nevytáhne. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Antihrdiny obecne prilis nemusim, at uz je to treba Punisher nebo nejnoveji Venom ve sve prvni hrane solovce. Eddie Brock (Hardy) pusobi jako polonezavisly investigativni zurnalista s vlastnim poradem, ktery tvrde narazi pri reportazi o vlivnem rediteli sanfranciske technologicke korporace Carltonovi Drakeovi. Jeho podobnost s Elonem Muskem je na tomhle filmu asi to nejvic zajimave :) Riz Ahmed mi sice uplne nesedi, ma trochu az detskou vizaz, neco jako "android" Zuckerberg, cili bych mozna v jeho roli videl radsi ulisneho postarsiho belocha, ale zas aspon je diky nemu snimek zapamatovatelny. S nastupem symbionta Venoma to konecne zacne byt akcni a i docela vtipne. Ale klidne by "ho" tam mohlo byt jeste vic. [v titulcich je jedna dotacka] ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Jeden napíše nuda a dá 2*,druhý dá 5* a zvolí termín "totální nářez.Tak,a co si teď o tom mám myslet?!(napsáno před shlédnutím) ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Dúfam, že sa Venom dočká pokračovania, aby to mohol riadne roztočiť s Carnage. Tentoraz sa jedná o poriadne naťahovaný origin, kde sa to rozbalí, ale aj rýchlo zabalí až v poslednej tretine. Tiahne to najmä aj skvelý Tom Hardy. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Venom mate divákova svým amébním žánrovým tělem, vyvrácením (i s kořeny) jakéhokoliv očekávání a strašlivě namaškarovanou Michelle Williams. Jakmile ale Hardyho investigativního reportéra, vykazujícího zjevně několik psychických poruch plynoucích z vysazezení anabolik a jejich nahrazení lahváčema zkřížených s násilně nonšalantním gonzo odérem, najde jeho nechtěný symbiotický parťák, dostaneme tu nejzábavnější smršť bizarního humoru za hodně dlouhou dobu. Jeden z nejlepších marvelovských originů! ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

MCU stráca dych. Vykrádajú samých seba. Všetko mixujú do jedného digibordelu bez pointy s rovnakým priebehom a v inom kabáte. Venom vo svojej podstate nehrá so zlými kartami, ale Tom Hardy ako sám vojak v poli postráda väčšie esá na rovnocennú partiu merania vtákov. Chýba mu väčší dôraz na vtip a predovšetkým R-kový rating!!! Pri fungujúcej Deadpool mašine to v Marveli mohli risknúť. Venom by to s prstom v nose ustál. Takto ide len o ďalší bezcharakterný polotovar, ktorý obsahovo (a tak trochu aj digitálne) nemá čo ponúknuť, okrem jednej famóznej naháňačky v uliciach San Francisca. RIP Stan Lee ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv sloganem filmu je že na světě je už dost superhrdinů, Venom je ZASE jen další superhrdinskej film. To že je Venom záporák z filmu díky dementnímu ratingu neni poznat a je hodnej prakticky od prvních sekund. Je to vykastrovaná verze dobrýho komiksu kterej mohl bejt celkem fajn na plátně. Krev ve filmu neexistuje, teda jednou jí vidíme když si jedna z postav zlomí nohu, pak už se neukáže, ani když Venom někomu ukousne hlavu. V jedný scéně kdy si Riot promění ruce v obří čepele a rozmáchne se po celý místnosti nevidíme ani jednoho rozpůlenýho člověka, zato každej upadne na zem jak kdyby do nich někdo strčil. Bylo to směšný. Venom je ale sympatická postava a doufám že ve dvojce se vyserou na malý děti a udělaj z toho tvrdý R. Carnage vypadal slibně. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Toporneho Hardyho zatienil jeho partak Venom. Temna atmosfera fajn, problemom je primitivny scenar. Tak mozno pokracovanie bude za nieco stat. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Zhruba ve čtvrtině jsem si říkal, že tohle je prostě další nová Fantastic Four, která taky doplatila na to divoké sestřihání. Ale se vstupem Venoma do Hardyho film přepl do módu "nahláškovaná marvelovka bez marvelu" a jediné co mi pak chybělo k větší spokojenosti, byl rating R. ()

MaaaR@ 

všechny recenze uživatele

Po všech těch negativních recenzích se mi do toho vlastně ani moc nechtělo. Výsledek? Málo filmů podle komixu mě takhle bavilo od začátku do konce. Jo, je to jednoduchý, je to nenáročný, ale je to sranda. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Tak Venom je nakonec dobra komiksovka, ktera strasne rychle utika, ma fajnovou akci, zaporaka se spravnymi momenty "evil professora" a suproveho Hardyho. ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama