Reklama

Reklama

Řada nešťastných příhod

(seriál)
  • USA A Series of Unfortunate Events
Trailer 2
Dobrodružný / Drama / Rodinný
USA, (2017–2019), 19 h 40 min (Minutáž: 37–64 min)

Předloha:

Daniel Handler (kniha)

Kamera:

Bernard Couture

Hrají:

Neil Patrick Harris, Patrick Warburton, Malina Weissman, Louis Hynes, Joan Cusack, K. Todd Freeman, John DeSantis, Aasif Mandvi, Usman Ally, Luke Camilleri (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Sirotci Baudelairovic bojují s osudem, který jim do cesty přivedl zlého hraběte Olafa, a snaží se odhalit dávné rodinné tajemství. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (66)

ravalah 

všechny recenze uživatele

Vyloženě otravné postavy, od záporáka, přes jeho nohsledy, vypravěče a idiotsky naivního černocha, co má děti posílat sem a tam. Ty děti jsou tam asi to jediné, co je nějak zkousnutelné, ale žádná velká hitparáda to není. Tohle je scénaristický vrchol trapnosti a kýče v jednom. Vydržel jsem tři díly. Nedokoukal jsem asi tolik seriálů, že bych je spočítal na prstech jedné ruky, ale tohle je fakt otřes a nemůžu to přežít, že bych tím ztrácel další čas. Mimochodem knížky jsem nečetl a ani jsem neviděl film s Carreym. A teď se na to ani nechystám. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mrtvý seriál. Ztráta času. Vše dobré na něm pramení z předlohy a kopíruje film z roku 2004, jen neúnosně natažené na šestinásobnou délku. Neil Patrick Harris má charisma jedné boty Jima Carreyho a z vypravěče mě přepadají návaly únavy. Stylisticky je to naprosto fádní (plus ošklivé a s horšími triky než třináct let starý film), opakující nenápaditě jeden vzorec znova a znova. Šílená nuda. Nevidím jediný důvod, proč to upřednostnit před filmem. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dílech (a dvou knižních příbězích) jsem naprosto nadšen a fascinován tím, jak strašně moc je to super. Knihy mě minuly a film jsem viděl kdysi dávno, takže nemám s čím srovnávat, to ale absolutně nevadí, protože tohle je pro mě osobně fakt naprosto perfektní. Má to super znělku, super vizuál (perfektní mix barev a kulis), je to naprosto perfektně obsazené a napsané, postavy jsou fantasticky vykreslené, je to vtipné, zábavné i napínavé a nehorázně správně ulítlé, něco takového tady strašně chybělo. Děti jsou super (hlavně mimino a Violet), Neil Patrick Harris je pán a vládne celému seriálu (a já se těším na jeho setkání se Scherbatskou) a právník Poe je neuvěřitelně debilní postava, ale tak perfektně zahraná, že ho prostě musíte mít rádi. A mě osobně skvěle sedí i vypravěč – výborná postava, výborný prvek, který mě baví. Celé je to tak nádherně švihlé, natočené, zahrané a - a to hlavně – černohumorné, perfektně to míchá žánry, je to plné popkulturních odkazů, dá vám to sem tam nějakou tu jazykovou lekci... Fakt je to super. Je poněkud bizarní tvrdit, že je to jeden z nejlepších seriálů roku 2017 v lednu, ale v prosinci to bude dost možná pravda. Těším se na pokračování a doufám, že mé obrovské nadšení neopadne. Geniální. 100%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Neviem ani vyjadriť, ako veľmi ma toto nadchlo. Možno najlepší originálny seriál Netflixu (áno, videl som Mindhunter) a bez váhania 10/10. Ale pozor. Síce to má prístupnosť 7+, ale chce to aspoň 12 rokov, aby dieťa chápalo, že všetka tá depresia, nešťastné konce a množstvo mŕtvol sú vlastne sofistikovaná a zábavná hra. Nechápem zlé hodnotenia. Je to vlastne dokonalá adaptácia (každá z trinástich kníh je spracovaná ako dvojčasť, takže je to vlastne trinásť celovečerných filmov, pričom väčšinu z nich napísal sám autor predlohy). Má to podmanivý vizuálny štýl (asi ako keby to na striedačku točili Tim Burton a Wes Anderson), tie "zlé triky" sú celkom zámerné, úžasné príbehy miešajú rôzne žánre (od gotického hororu cez dobrodružnú verneovku či špiónsky thriller až po western), úžasné prostredia a dekorácie, neustála hra s klišé a množstvo odkazov na slávne diela ("Posledné heslo trezoru je hlavná téma Anny Kareninovej. Napíš: Odvážny život impulzívnej vášne vedie k tragédii."). Pre mnohých divákov je kameňom úrazu Neil Patrick Harris v úlohe grófa Olafa. Pár častí som si vravel, že na Jima Carreyho nemá, ale postupne som mu prišiel na chuť, hrá to inak (je omnoho odpornejší zloduch) a po celom seriáli by som ho za Jima určite nevymenil, dal to parádne. Detskí predstavitelia skvelí, najmä predstaviteľka Sunny. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální a Neil Patrick Harris si zaslouží Emmy. Knihy jsem četla, když mi bylo asi 11 let a moc už si z nich přece jen nepamatuju, ale moje láska pro morbidní příběhy o sirotcích a psychopatickém strýčkovi přetrvala a Netflix dokonale zachytil atmosféru celého příběhu a se sarkastickým humorem nevýjimaje. Hudba Jamese Newtona Howarda je něco úžasného a prostě lahoda pro mé ucho. "And that's not how the story goes..." mi v hlavě bude znít dokud nedostaneme 2. řadu. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno