Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (759)

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentáři! Když se opomene všudypřítomná nelogičnost, tak jde určitě o zajimavý počin, kde rozhodně hodně dobře působí vykreslení odlišných světů, kteří jsou si tak blízko sebe. Jim je sympatický, jen kdyby jeho výraz ve tváři vypadal ve vyhrocených situacích, jako že jde opravdu o něco vyhroceného. Chyběla mi tam nějaká dramatičnost. Přeci v takových situacích se lidé stávají šílenými a zuřivými. Ááá, zas hledám chyby... :D Těsně před koncem jsem si říkal, jak by to asi bylo, kdyby měli spolu dítě, no a hned za pár sekund, řekla Kirsten, že je těhulka a jak to s tím dítětem bude. :D ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Na mě to bylo až moc přeromantizované. Jako, ne že bych neměla ráda romantiku, to né ... ale místy už to bylo fakt moc sladké. Na druhou stranu musím uznat, že je to opravdu sympatický, originální fantasy film, vynikající vizuální stránka, fantasticky zpracované prostředí vysokých hor, mraků a hvězd. Líbil se mi nápad, jakým způsobem to bylo natočeno, takže jsem celkem spokojená. Každopádně bych v takovém světě asi žít nechtěla, to hraniční s klaustrofobií, se strachem, že to jednou všechno na vás spadne. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nápad, který bych byla ochotná akceptovat za předpokladu, že se tvůrci budou držet na začátku jasně stanovených pravidel. Bohužel tohle neplatí, jeden logický nesmysl stíhá druhý minutu co minutu a protože příběh opravdu za moc nestojí, tak divák dostane víc než dost prostoru pro to, aby logické kiksy ještě sám cíleně vyhledával. Audiovizuálně nádherná podívaná, kterou potápí neskutečně pitomý scénář. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh je naprostým vrcholem toho nejryzejšího debilismu, jaký si vůbec lze představit. Nesympatický kokot z jednoho světa by rád podobně nesympatickou kokotici ze světa protějšího. Páni! Po stránce logiky jsme někde u Ordinace v růžové zahradě, takže logiku hodlám naprosto vynechat. A ta čarokrásná vizálnost mi totálně unikla. Vizuálně mi film přišel odporný. Momenty, kdy se někdo někde vznáší jsou naprosto hnusně udělané a brutálně zastaralé. Ostatní píčovinky jsou jen prací levných kamerových triků. Totožný film by bylo možné stvořit i před 25 lety. Ano, takhle moc je špatný po technické stránce. Celkově se tedy jedná o ubohou nudu, na jejíž popis mi slova nestačí, takže se nebudu ani pokoušet vám ji přiblížit. Film jsem zhlédl v rozmezí tří dnů. Obdivuji všechny, kteří film zhlédnuli na jeden zátah. Závěrem dodám, že český dabing je příšerný. Takhle protivně nadabovaný film jsem také už dlouho neviděl. Čistý odpad. P.S. Hrozně mi vadilo označování světů, jako horní a dolní, neboť se vám zdá býti dolním světem ten, na kterém zrovna stojíte. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Adam a Eden. Láska na prvý pohľad. Všetko je presne tak ako by si obaja priali. Milujú sa a ich jedinou túžbou je zostať spolu a zostarnúť. Má to však malý háčik. Obaja žijú v inom svete. Paralelnom. Svet je rozdelený na dve časti. Ľudí žijúcich hore a ľudí žijúcich dolu. Ich pohľady sa tak môžu stretnúť jediným spôsobom, dolu hlavou. Má vôbec láska v stave beztiaže šancu? Neskutočne originálny príbeh. V tomto smere pred Diegom Solanasom - klobúk dolu. Vložiť romantickú "slučku" do takto zamotaného príbehu chcelo dávku odvahy. Film ma zaujal najmä z dôvodov, ktoré som už uviedol, ale ... nejaká nuda nie? Film si rozpráva svoj príbeh bez akéhokoľvek výkyvu emócii. Bolo to akési nemastné neslané. Pritom herecké obsadenie je viac ako slušné. Snáď, ale po tomto filme režisér dostane šancu na repete a väčší priestor na svoju tvorbu. Rozhodne si druhú šancu zaslúži. S odretými ušami 3 hviezdy. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kde sa Adam (Jim Sturgess) prvýkrát prevráti hore nohami, bola natočená v miestnosti zavesenej na obrovskom kolese. Miestnosť sama o sebe, a všetko v nej, sa pomaly otočilo o 360 stupňov. Kamera sa pohybovala spolu s miestnosťou, čo zabezpečilo výsledný efekt otočenia naruby. (misterz)

Reklama

Reklama