Reklama

Reklama

Kókaku kidótai: S.A.C. 2nd GIG - Individual Eleven

  • Japonsko 攻殻機動隊 S.A.C. 2nd GIG Individual Eleven (více)

Obsahy(1)

V poslední době se zvýšil v japonském městě New Port počet teroristických útoků. Útok na čínské velvyslanectví, sebevražedné atentáty, zabití slavného kyber-rappera, vražda prezidenta banky (podporoval uprchlíky) a mnoho dalších. K těmto zločinům se hlásí teroristická organizace Jedenáct jednotlivců (Individual Eleven). Sekce 9 se postaví těmto teroristům a k tomu všemu se proti nim staví i lidé, kteří by měli být na jejich straně. Postupem času se Sekce 9 zamotává do velmi složitého případu - Kuze Hideo, uprchlíci, Vládní zpravodajská agentura - strategická vyšetřovací komise a hrozba státního převratu. Sled všech hlavních událostí, týkajících se případu Jedenácti jednotlivců z GHOST IN THE SHELL: STAND ALONE COMPLEX 2ND GIG, je spojen do celku. (Jigvell)

(více)

Recenze (13)

HAL 

všechny recenze uživatele

Seriál GITS je vynikající ukázkou japonského cyberpunku a jeho sestřih do filmové podoby tedy nemůže v ničem zaostávat. Problém je že krom množství fillerů sestříháním zmizela i spousta ne až tak zbytečných částí, které k hlavnímu příběhu podávaly doplňující informace a hlavně zjemňovaly jeho tempo do rozumně sledovatelné podoby - film oproti tomu od začátku chrlí na diváka tuny informací aniž by mu dal čas a vodítka jak je skládat dohromady do atmosférického celku, natož aby si dokázal zažít poměrně komplexně zpracovaný fikční svět. Zjednodušeně řečeno - je v tom bordel. Cca v polovině už se informační nátřesk pomalu zklidňuje a začíná být mezi těmi desítkami postav, motivací a provázaných vztahů a intrik docela dobrý přehled, tudíž pak už začíná jít vše jako po másle. Ačkoli i zde některé věci nevyniknou ani zdaleka tolik jako v celém seriálu. Film se tedy divákům GITSem nezasaženým doporučit rozhodně nedá, ačkoli má mnoho nepopiratelných kvalit - podívat se napoprvé rovnou na celý seriál je zkrátka lepší. 8/10 ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Pro mě Individual Eleven představuje asi nejslabší díl z celé série. SPOIREL: Důvod vidím hlavně v tom, že ačkoliv je pro Japonce možnost atomového útoku velice emotivní, pro nás atomovkami neohrožené Evropany toto téma přeci jen tak silné není - Konec SPOILERU. Navíc mi ne vždy uplně seděla hudba, která často až příliš okatě chtěla diváka nasměřovat požadovaným směrem. Na druhou stranu se oproti ostatním dílům nejedná o žádný velký propad v kvalitě, za zhlédnutí určitě stojí. Celkově to tentokrát vychází na 74%. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Individual Eleven už není tak křečovitě překombinovávaný jako Laughing man a taky díky své (v dnešní době překvapivě aktuální)zápletce je mi přecejen bližší, ale pořád to není žádná pecka... Kdyby Oshii svými filmy nenastavil laťku tak vysoko, asi bych byl s tímhle spokojenější a celý GitS fenomen by byl o poznání méně nadhodnocovaný... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kuze a jeho dejová línia. Dobrý terorista - zlý terorista. Boj za ideály je väčšinou dláždený dobrými úmyslami a ľuďmi čo nemajú na výber. Oproti stojí politická machinácia a manipulatívnosť. Všetko politické je zlé a rozožraté až na kosť.. Section 9 bojuje proti starým známym nepriateľom ( politickej korupcii a politickej túžbe po moci) pričom si vytvára konkrétnych nepriateľov, ktorých následne snaží pochopiť. Ďalšie ohliadnutie za tým, ako funguje spoločnosť. Slabšie ako Laughing man, ale stále dobré. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

160minutový výtah netriviální zápletky z druhé řady seriálu vykazoval v kontinuitě občas trhliny, jelikož provázanost postupně shromažďovaných střípků z různých epizod proměnil v úmorné, útržkovité vysvětlování, které sem tam něco vynechalo, jindy naopak zopakovalo. Navíc o případ (virus) Jedenácti jednotlivců se vlastně jen otřel a jeho gró tkvělo v komplikovaném politicko-válečném, revolucionářském komplotu (aktuálně živým mezi uprchlíky-vládou-veřejným míněním). Samozřejmě si v už tak pomalém tempu neodpustil ani "trademarkové" filosofování o podstatě ducha/AI (jenže třeba z linky osobnosti si vyvíjejících Tačikom zůstaly fragmenty nedávající ve finále smysl), které však bez minimálního vykreslení charakterů nemělo žádný základ = dopad. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama