Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (818)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"No ty krávo", řval jsem hned několikrát. A vlastně ani nevím, jestli bolestí nebo jestli to bylo na Sáru. Film z pomezí žánrů Přehlídka dámského spodního prádla a Hardcore porno byl rozdělen na dva zásadně odlišné poločasy. Ten první režírovala tlupa neandrtálců a stála za velký šišatý bobek. V polovičce základní části se ale trenér vyměnil a je na místě přiznat si, že divoženka s neustále pečlivě upravenými vlasy zachránila sezonu a tým dostala až do play-off. V něm rozsekala všechno, co jí přišlo do cesty a mně nezbývá než napsat, že se svými technikami a nekonvenčním přístupem k hajzlům by měla honem rychle odletět do Paříže. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vieš, čo robia žrebcom, keď neposlúchajú, Johnny?“ Originál som nevidel, ale podobný film z nedávnej doby áno (POSLEDNÝ DOM NAĽAVO - tiež remake kontroverzného mixu slasheru, hixploitationu, exploitationu, revenge movie a pokusu o snuff zo 70. rokov 20. storočia) a nepáčil sa mi. Preto som od tejto snímky nič nečakal. Dvojnásobne pri pohľade na takmer dvojhodinovú minutáž. Nakoniec mi ale tých takmer 120 minút utieklo rýchlo. Môže za to šikovná herečka, dobrá práca s atmosférou, zručne obsadení „zlí chlapi“ (prajete im čo najbolestivejšiu smrť, ale zároveň neskĺzli k afektovaným karikatúram) a režisér, ktorý nezostal nič dlžný zlovestnej atmosfére „ticha pred búrkou“, ani hrubému násiliu. Film by sa bez neho zaobišiel, ale bol by to podvod. Režisér však ide na doraz a jednotlivé mučenia si vychutnáte... áno, je to troška zvrhlé, ale tento svet taký niekedy je aj „naozaj“. Jediné, čo mi prekážalo (okrem priemerných postáv, neoriginálneho scenáru a klišé typu „najväčší hajzel je v skutočnosti milujúci otec“), bol spôsob videnia sveta: muži sú zlí, ženy obete. Deliť to na základe pohlavia mi nepripadá ako najšťastnejšia žánrová cesta. Inak fajn. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Možno to prekročilo tieň svojho predchodcu, ale aj cez áčkový vizuál oboma nohami stále pevne stojí v bažinách béčkovej produkcie (aj cez nadšené reakcie večne sklamaných hororníkov). Linearita nie je prúser, žial zlyháva motivácia, postavy sú tragicky jednorozmerné a karty vyložené po troch minútach. So slzou v oku spomínam na Eden Lake, kde som postavy behom chviľky miloval a nenávidel. Tu prázdnota. No a Sarah Butler nech je akokoľvek pekná a odvážna, tak pri tých jej drsných replikách by som jej neveril ani dieru medzi nohami. 55% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Prvoplánový účel, který je totálně směšný. Drobné spoilery. Chcete vidět pořádný film s touto tématikou? Pusťte si "Poslední dům nalevo", ten je sice totálně pochcávaný diváky, ale působí přirozeně a odplata je reálná, tohle je komedie, ač nechtěná. Absolutně zde nefunguje ten pocit zhnusenosti, když je Jennifer (ne)Kozatá znásilněná, vše je tak trapně natahované a nesmyslné (čerstvě napuštěná Jennifer vyrazí do lesa nahatá a místo aby utíkala, prostě se jen prochází, pak je znovu znásilněna když jí ->dojdou<- násilníci). Jennifer je panna, ještě k tomu spisovatelka a evidentně občas zavítá do kostela, zkrátka pionýrka první kategorie, přesto je její "návrat z řeky" ve stylu, že se během těch pár dní v lese naučila chemii, lovit, vázat nepřekonatelné uzle, unést 150kg chlápka, vykouzlit z větviček různé pomůcky + své spálené věci a ještě k tomu dokázala být neviditelná. Celkem solidní výkon na polomrtvou vyzáblinu, která si pořádně ani neuměla zavázat tkaničky. Sarah Butler se absolutně nehodí do této role. Jednak musí být herečka skutečně sexy (to aby divák uvěřil těm nadrženým kecům na způsob: "pojď ke mě krásko... jseš tak krásná kundička... při pohledu na tebe mi stojí péro... chci ti ho tam vrazit"), ale hlavně dokázala přesvědčivě zahrát pouze volnočasový běh na začátku filmu. Stačilo mi sledovat její výraz, když se "vrátila" a věděl jsem, že celý dojem z filmu je v hajzlu. Na filmu jsou dobré jen způsoby smrti, ale to je vše. Thriller je to slabý a zhovadilý, jako tento komentář. 40% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál neznám, ale upřímně jsem nadšen že vznikají tyto remaky kdysi zapomenutých a ve své době obyčejných hororů (Poslední dům nalevo, Craziers, Úsvit mrtvých). Nejedná se o rozhodně špatné kousky. Chce to hlavně totálně se oprostit od teenage a notně přibrousit násilí. A výsledek se dostavuje. Neříkám že by mě I Spit on Your Grave ve své první polovině kdovíjak bavil, ale druhá polovička je už naprosto jiný šálek čaje. Pomsta je sladká a hrdince jsem upřímně a nepokrytě fandil. Bylo mi naprosto jedno co zbyde z "našich" hošánků. Podobně zaměřený Last House on the Left se mi ale líbil trošku více. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Mollie Milligan bola počas natáčania tehotná, čo tvorcovia zakomponovali do do úlohy pani Storchovej. (Pat.Ko)
  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Day of the Woman. (MikaelSVK)
  • Na začiatku filmu Jennifer (Sarah Butler) natankuje benzín za $19,78. Je to odkaz na pôvodný film, pretože, v roku 1978 vyšiel pôvodný film Deň ženy (1978). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama