Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (819)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Doba pokročila ( jej bežnou súčasťou je ako laptop ( wrong 1), tak videocam ( wrong 2 ) ! tiež výskyt šerifocajta je už aj na nečakaných miestach !!! wrong 3 ) a je preto isté , že toto spracovanie sa kultom nestane nikdy. Nebudem sa rozpisovať zbytočným porovnávaním s klasikou , ktorá Ma pravdu povediac nejako mohutne neomráčila . ( k porovnaniu snáď len toľko , že Zarchi dal väčší priestor na ´ sebarealizáciu ´ samcom a tu sa karta obrátila , čo u Mňa náležite dvihlo voltáž ) . Svoje hodnotenie si obhájim tvrdením , že to čo si Jennifer vytrpela vtedy , vrátila táto Jennifer za obe, aj s - no limits - úrokmi ! Hodnotím takto vlastne aj " double revenge " UNRATED. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený remake stejnojmenného hororu z roku 1978. Musím řict, že taková kvalita se u hororů typu R&R jen tak nevidí. První část filmu (rape) zachycuje mladou kočičku (přijemně koukatelnou Sarah Butler), jak po cestě na kamsi pro mě nepochopitelnou lesní milionářskou chatu, potkává na benzince skupinku venkovských vidláků, které stihne setřít. To se jí nevyplatí, jelikož jí "zpříjemní" pobyt způsobem, který zřejmě nemá cenu rozebírat. Náhle se ocitneme ve druhé polovině filmu, kde karta obrátí a z oběti se stane NEMILOSRDNÝ lovec. No není to pěkný. :) Jednoznáčně plný počet a doporučení Posledního domu nalevo. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nefunkční exploitačka s příšerným vizuálem. Tvůrci se topí v bezradném omílání násilnických klišé, což je u podobně primitivního námětu docela problém. Herecké výkony nemá cenu rozebírat - ve filmu se střídá bolestný řev s násilnickým a pokud už přijde na něco jiného, je to polovystrašený kukuč utrápené pipiny. Myšlenka nekorektní a brutální pomsty už dnes zdaleka není tolik kontroverzní, jako byla kdysi, díky čemuž je celý příběh znuděným čekáním na cokoliv neotřelého (a ono pořád nic). Špatné triky pak veškeré gore choutky zavraždí úplně. Co si budeme povídat - v živočišném jádru si všichni přejeme, aby holka všem těm sviním nakopala zadky. A dál? Samo o sobě to při tak slabém zpracování nestačí. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Dobre, tu nie je moc o čom písať. Veď aký už len môže byť remake takého filmu akým je legendárny I Spit on Your Grave? Prerábky starých expliotation hororov sa viac menej daria, veď taký Ajov The Hills Have Eyes má väčšina hororových nadšencov vo svojej topke a výnimkou nie je ani ďalšia expliotation klasika, The Last House on the Left (oba Cravenove originály, náhoda?). Spomínané filmy majú, ale čosi viac než len brutálne scény. Remake Steven R. Monroea je počas celej svojej stopáži samoúčelný a nesmierne americky hlúpy a nechutne klišoidný. Ide o tzv. podradný subžáner, ale i tak všetko má svoje hranice. Originál, ktorý mal byť pôvodne úplne niečo iné než čo sa z neho nakoniec stalo, mal jednoduchý nápad (až sa to tak dá nazvať) a jeho brutalita nebola tak samoúčelná ako tu. A samozrejme bola oveľa lepšia, nápaditejšia a nie... Nie je to žiadne prekvapenie, mohlo to skončiť oveľa horšie. Tak sa z tohto stal moderný štandard. (a úplne zbytočný samozrejme :) zlatý nedocenený originál, pri ktorom som tú bolesť hl. hrdinky cítil aj ja. PS: pár ľudí to tu s chválami až moc preháňa, ale ja im to neberiem :) ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Pěkná krajina, pěkná spisovatelka, pěkní zmrdi, pěkná modelová situace, pěkné znásilnění a chudák Metjů. Ovšem druhá část filmu vyznívající stejně jako první? Pomsta oběti jako radikální rozvinutí chlapeckých fantazií? Konec konců, proč ne. To mají mazlíčci rádi. Takže bych trochu upravil velkohubé moto tohoto filmu: "Některé zločiny jsou tak brutální, že je chcete vidět ještě znovu, jinak a rafinovaněji." ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Day of the Woman. (MikaelSVK)
  • Ačkoli není nikde řečeno, v jakém státu se film odehrává, podle poznávacích značek jde o Louisianu. (Othello)
  • Louisiana má namiesto okresov tzv. farnosti, takže tu nie je žiadny okresný šerif. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno