Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (818)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi drsné, avšak ne naturalistické, ani autentické. Krvavé sekvence jsou příliš "vyhlazené" aby byly šokující. Ale na nízkorozpočtový horor s několika hektolitry krve se to celkem dá. Sarah Butler je v rámci mezí herecky solidní a hlavní pánská sestava je komická jak se patří. Poslední dobou se Hollywood inspiruje v nějakých sado maso praktikách, protože druhý film za poslední dva roky kde se přijde o mužský pohlavní orgán, aby následně skončil v ústech postiženého - to už nemůže být snad ani náhoda. Určitě to ale nemá ten patřičný efekt šoku, ani pro diváka, ani pro hlavního hrdinu. Jako remake ale po všech stránkách obstojné. Úsporný, dravý a rychlý film. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dej filmu som poznal a vedel som zhruba čo ma čaká. Hneď na úvod som sa musel zamyslieť, či mladá pohľadná slečna bežne dostáva nápad vybrať sa na niekoľko dní či týždňov na chatu v lese a to úplne sama. Týranie a znásilnenie, ktorá si slečna i divák vytrpí zaberá času pomerne dosť. Potom však príde ďalší diskutabilný moment, keď mesiac o nej nevieme vôbec nič, nevieme či mesiac jedla lesné plody, hubyalebo hmyz??, potom sa objaví ako John Rambo a začína sa mstiť. Samozrejme dosť brutálne, ženy sú vraj pomstychtivejšie ako muži. Myslím, že to občas preháňala. V závere ma opäť prekvapil zásadný prešľap, keď po tom všetkom masakri necháva živých očitých svedkov a dokonca sa pred nimi predstaví vlastným menom! Neviem, ale film aj keď brutálny vo mne nezanechal nejaké výrazné stopy, ostal som chladný. Podstatne lepšie na moju nervovú sústavu zapôsobil veľmi podobný film Posledný dom naľavo, ktorý je po všetkých stránkach lepší. 60%. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Originál je surový, atmosferově slabší a bez temnějšího tónu, nebo ruchu. Remake všechny tyhle prvky obsahuje a i kdyby je neměl i tak by diváka psychicky zdrtil. Monroeův I SPIT ON YOUR GRAVE je plnokrevný nikým nešetřící exploitation, který kdybych viděl na nejmenší možné obrazovce v černobílém formátu i tak mě ohromí. Drastický, brutální na pohled bolestivý zážitek s výborně vybudovanou atmosférou, propracovaným vývojem psychického podvědomí - všechny kruté scény jsou pro nás bolestivé (vcítíme se do hlavní postavy) a v závěru nám spadne kámen ze srdce. Ale špatný psychický stav nás dlouho neopustí. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné se stalo skutečností!!!! Původní verze z roku 1978 dostala opravdu obstojný remake, který původní verzi velmi vhodně oslavuje. Ano, toto beru jako oslavu původní verze, nikoliv přiživování se na kontroverznosti a relativním úspěchu původní verze. Takhle nějak (aspoň!) by to mělo vypadat ... Na filmu je jasně vidět Zarchiho produkce, tím pádem se skutčně dostáváme o desítky let zpět a prožíváme příběh znova. Některé kultovní scény byly znova natočeny a vhodně vsazeny do filmu ... To, čeho jsem se nejvíce obával, se samozřejmě stalo skutečností - absence nahoty, znásilňovací scény. Kozy jsou vidět ve filmu když přeženu tak 1 minutu. Bobr asi tak 3 vteřiny ... Takže v tomto film jasně definuje dnešní exploitaiční směr typu: "Zlosinům se může dít všechno a na kameru, ale oběť - herečku, ušetříme choulostivých scén) ... Znásilnění - nejsou tři, ale dvě ... Navíc není vše vidět na kameru. Každopádně ... znásilnění a nejen to, celkové ponižování oběti apod., jsou skutečně nepříjemné a hnusně brutální, sadistické a mrazivé. Opravdu to není žádná "prdel" .. nebo právě naopak je ... Jen pro silné povahy, tohle může dětem opravdu vsadit silné noční můry do duše ... A pak je tu pomsta a to je fakt naprostý "LUXUS" v "rape and revenge" poslední doby!!! Neskutečně brutální, násilné, zvrácené, sick a špičkově maskérsky zvládnuté!!!! I já jsem se u některých scén kroutil jak žížala, protože to bylo fakt hóódně, hodně moc bolestivý ... Co ale film dělá filmem v tak i pro mne překvapivé kvalitě, je atmosféra!!!!! Nebýt toho, mohl jít film naprosto do kopru, ale právě tohle dělá, stejně jako původní verzi, velice syrovou a surovou záležitost. Nebudu nějak zdlouhavě popisovat, ale je to celkově něco mezi EDEN LAKE (2008) a NO MORIRE SOLA (2008). Úžasná nehostinná příroda, "snuffová" kamera ... opravdu úžesné ..., jako Kult dostal oslavu v podobě skvělého bratříčka. Jako remake 4/5, jako moderní "rape and revenge" jednoznačně 5/5 a těžko bych hledal konkurenci ... (Doporučuji i zarytým odpůrcům remaků, tohle opravdu není druhý Last House on the Left (2009) apod., tohle je mazec!!). ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Dobre, tu nie je moc o čom písať. Veď aký už len môže byť remake takého filmu akým je legendárny I Spit on Your Grave? Prerábky starých expliotation hororov sa viac menej daria, veď taký Ajov The Hills Have Eyes má väčšina hororových nadšencov vo svojej topke a výnimkou nie je ani ďalšia expliotation klasika, The Last House on the Left (oba Cravenove originály, náhoda?). Spomínané filmy majú, ale čosi viac než len brutálne scény. Remake Steven R. Monroea je počas celej svojej stopáži samoúčelný a nesmierne americky hlúpy a nechutne klišoidný. Ide o tzv. podradný subžáner, ale i tak všetko má svoje hranice. Originál, ktorý mal byť pôvodne úplne niečo iné než čo sa z neho nakoniec stalo, mal jednoduchý nápad (až sa to tak dá nazvať) a jeho brutalita nebola tak samoúčelná ako tu. A samozrejme bola oveľa lepšia, nápaditejšia a nie... Nie je to žiadne prekvapenie, mohlo to skončiť oveľa horšie. Tak sa z tohto stal moderný štandard. (a úplne zbytočný samozrejme :) zlatý nedocenený originál, pri ktorom som tú bolesť hl. hrdinky cítil aj ja. PS: pár ľudí to tu s chválami až moc preháňa, ale ja im to neberiem :) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Herci nebyli až na dva případy, které nekrylo pojištění, zastupovány kaskadéry. První je skok Jennifer z mostu do řeky a druhý je pád Matthewa ze schodů. (Othello)
  • V konečnom scenári mala Jennifer (Sarah Butler) doraziť do chatky so svojím psom, ktorý by mal výrazný priestor vo filme. Psa sa nakoniec nepodarilo obsadiť do filmu, pretože najatie cvičeného by prekročilo rozpočet. Podľa režiséra Stevena R. Monroea, pes by zarobil viac peňazí ako ktokoľvek iný na filme. (Pat.Ko)
  • K MPAA šlo celkem sedm různých sestřihů filmu, aby se dosáhlo ratingu R. (Othello)

Reklama

Reklama