Reklama

Reklama

Madonnino romantické drama se točí kolem dvou podivných vztahů. První románek vzniká mezi králem Edwardem VIII. a rozvedenou Američankou paní Wallis Simpsonovou, zatímco protagonisty druhého jsou vdaná dáma a ruský člen tělesné gardy. Když vezmeme v úvahu okolnosti, můžeme předem tušit, že ani jeden z obou vztahů nebude bezproblémový. (AMC Czech)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (62)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Ale zas takový zlo to nakonec nebylo. Sice trochu přestylizovaný, feministický á la žena trpitelka napříč stoletím a kontinenty, ale ku podivu co to pro mě skutečně nejvíc zabilo byla stopáž, film měl prostě končit tak ve svých dvou třetinách, neboť právě tehdy, světe div se a ke svému vlastnímu překvapení, jsem dokonce ještě uvažovala nad 3 hvězdama. Co ve filmu fungovalo až nečekaně výborě bylo prolínání rovin obou příběhů, to klobouk dolů, stejně tak byla výborná kamera, která tomu všemu dodávala (mylně a marně) jakýsi artový nádech. Ovšem moje největší plus filmu a dost možná jedna samostatná hvězda, je hudba, Abel je prostě Bůh, což už tak nějak tuším od Single mana. Co ovšem nefungovalo a mě osobně nechalo lhostejnou až téměř znuděnou, byl samotý příběh, a to zejméně ten ze století dvacátého. Ono je to prostě tím, že každý si tuhle lafstory natočil tolikrát a zároveň tolikrát jinak, že se vám těžko uvěří, respektive vůbec bude chtít věřit, že to takhle nějak vůbec mohlo být a vzhledem k té koňské dávce feminismu jdoucí ruku v ruce s W.I. a i častečně s W.II., toto madonnino poselství berete ještě víc s úsměvem, než byste byli bývali čekali. Totální zabiják pak je konec a jakýsi vrchol adorace k postavě Wallis ze strany Wallis, to už si seriózně říkáte, že Madonně fakt krutě hráblo a neví, co by dalšího ještě do diváka nahustila, aby ho donutila Wallise milovat, adorovat, a soucítit s ní za každou cenu, výsledek byl opačný, samozřejmě. Ale i tak, čekala jsem to horší, kdyby se to pořádně osekalo, mohl z toho být i průměrný film, překvapivě. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím smutný fakt, že tu lidi často hodnotí Madonnu a ne její dílo, tak je tu ještě jedna věc, co může objasnit relativně nižší hodnocení (67 %). Přesně jak se to říká v závěru: käždý doufá, že to bude příběh o dilematu "Edwardova láska vs odpovědnost k trůnu" a jsou zklamáni, když se ukáže, že tady jde především o Wallisin úhel pohledu. Já tím zklamán tedy rozhodně nejsem, ba naopak. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Madonna je sice slušná zpěvačka, ale režisérského křesílka se přeci jen neměla dotýkat. Tento film není dobrý. Je to takovej romantickej mišing se špatným střihem a divnou kamerou. Celé ty dvě hodiny jsem nevěděl, co se ve filmu vlastně děje. Jenom jsem zaregistroval, že jinak dobří herci tu hrají takový nezáživný postavy, které se zrovna milují, ale láska je jim zapovězena. Hotová romantická tragedie. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Kde najít slova... Dlouho jsem se po shlédnutí filmu necítila tak dojatě a přesvědčeně. Velmi emotivní film, který se mi líbí jakým způsobem je pojatý, prolínaní mezi dvěmi rovinami mě zaujalo. Obě ženy silné, krásné, se stejným jménem, se stejným osudem, jejich manželství skončilo stejně. Krásně natočeno, o to víc uznávám Madonnu, že věděla, co dělá a mám ji takhle radši než jako zpěvačku. Každopádně krásný příběh, dojemné prolínaní scén, promyšlené střihy, úžasná hudba a perfektní šaty obou hlavních hrdinek. Ať už dokonalá móda 30.-40. let nebo elegantní oblečení Wally. Také se mi líbí symbolika WE, psané rtěnkou na zrcadlo,která sedí na oba příběhy... Ani nevím co víc dodat, prostě mi sedlo, jaký příběh mi řekli a já si chci o nich něco přečíst. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Prvních asi 10 minut vypadalo, že bude našlápnuto na pěkný historicky romantický snímek. Madonna by se ale spíš měla věnovat tomu, co jí jde nejlépe. Režie, potažmo scénář, je totiž prapodivně poskládaný z dvou podobných životních příběhů. Ani rádoby citové vypětí a emotivní okamžiky tady nefungují a pouto bohužel funguje pouze mezi dvěma hlavními představitelkami. Hudba byla vybrána skvěle, škoda, že tak dobře není zpracován celý snímek. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Některé prameny uvádí, že Madonna během produkce snímku začala kouřit. Cigareta, se kterou byla během natáčení zachycena, byla však jen filmovou rekvizitou. (Patw)

Související novinky

Biografie Madonny byla zrušena

Biografie Madonny byla zrušena

25.01.2023

Životopisný snímek o slavné 64leté zpěvačce Madonně od studia Universal Pictures byl zrušen. Zástupci studia ani tvůrci se k záležitosti nevyjádřili a momentálně to tedy vypadá, že se s projektem… (více)

Madonninu biografii natočí… Madonna

Madonninu biografii natočí… Madonna

16.09.2020

Častou výtkou biografických snímků je, že si jejich tvůrci brali až příliš velkou kreativní volnost, co se týče osobních záležitostí daných osob. To ovšem nehrozí v následujícím hudebním filmu o… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama