Reklama

Reklama

Elitní jednotka 2: Vnitřní nepřítel

(festivalový název)
  • Brazílie Tropa de Elite 2: O Inimigo Agora é Outro (více)
Trailer

Film začíná potlačením vzpoury ve věznici, kam jsou umístěni bývalí drogoví dealeři. BOPE (speciální policejní jednotka, jejímiž členy jsou nerozluční André a Nascimiento) tuto vzpouru vyřeší po svém. Jen několik vězňů zůstane naživu. Tento zásah díky Fragovi, aktivistovi za lidská práva, bude stát Andrého místo a plukovník Nascimento je odklizen povýšením. Díky aktivitám BOPE jsou postupně zbytky drogových gangů rozprášeny, ale jejich místa nahrazují zkorumpovaní policisté, kteří nejsou o nic horší. Plukovník Nascimento pomalu zjišťuje, že byl systémem zneužit poté, co je zabit André. Vyšetřování Andrého smrti ho dovede blízko k zločineckým špičkám, což málem stojí život jeho syna. Nascimento tak rozpoutává peklo, tentokrát ovšem na poli politickém. (merlinovic)

(více)

Diskuze

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Tak na zacatku filmu ten Fraga tvrdi, ze se kazdych 8 let zdvojnasobi pocet veznu a ze "aktulane" v roce 2010 to je teda 400 000, potom tvrdi, ze kazdych 50 let se pocet Brazilcu zdvojnasobi a tudiz jich v roce 2081 bude 570 milionu a ze tudiz bude v roce 2081 - 510 milionu veznu, coz mi teda jako vychazi neco kolem 200 milionu veznu v roce 2081:D

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

nemam slov Nascimento je asi najvetsi frajer na svete :))!! len skoda ze vecsinu filmu bol v kancli

Doomedx

Doomedx (hodnocení, recenze)

1čka mi přišla prostě o něco málo lepší, nemůžu si pomoct :/

chelsea17

chelsea17 (hodnocení, recenze)

Duoscop

Jeden z nejlepších filmů podle mě. Zobrazení zkaženosti systému je dokonalé. Ted se nabízí otázka je tomu tak i v současti nejen v Brazílii, ale i jinde na světě? Ano je.

liskam

liskam (hodnocení, recenze)

Tak jsem to už taky viděl..! naprostá špička po všech stánkách...!  A když si vzpomenu na ""Elitní jednotku"" a propojím to,tak je to opravdu geniální.

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

woody: Jo, to je fakt. Ten příspěvek jsem psal před samotným zhlédnutím a taky teď marně přemítám, kde a vůči komu či čemu je ten film nesnášenlivý...
 
Že je to fašistický, militaristický a mačistický blábol bych si možná myslel, kdybych to vypnul hned po prvních komentářích o "levičáckém šmejdovi" a mediálním kolotoči kolem toho zásahu ve vězení, ale později se to rozjede do daleko komplexnějších a ne zrovna černobílých rovin. Navíc ten film s přehledem ignoruje jakékoliv rasové stereotypy, což se málokdy zadaří i na první pohled politicky korektním flákům z Hollywoodu.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Niktorius: já tam hlavně tu nesnášenlivost vůbec nenašel a s riefenstahlovou taky nevím, co má přesně společného, snad jen aby ten koment působil mnohem výstražněji. che prostě mluví z hladu, nic překvapivého.

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

"Líbí" se mi ti uživatelé, co kolem sebe zuřivě kopou, že jim CheGuevara šlápl na bábovičku :)

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Viděl jsem jedničku, nebyla špatná. Ale dvojka je uplně jiná třída. Takhle dobře udělaný film jsem už dlouho neviděl.
Výborně natočené, napínavý děj, bezva nápad s prozrazeným koncem. To mně opravdu dostalo. Pro mně nejlepší film
s touto tématikou. Staré francouzké kriminálky se mi líbily, ale tohle je opravdu zase o kus dál. Takže dávám 5/5

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Přeposlal jsem anglické titulky borcům z titulkari.com, tak pokud budou OK, tak se  o to postarají. Důrazně jsem je požádal až je přečasují na BLU RAy ripy. Počkám si na kvalitku. Titulky sedí a nezdá se, že by byly  automatického překladače. Pro nedočkavcetady http://www.allyoulike.com/55374/elite-squad-2-2010-dvdrip-with-english-subtitles/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter pokud se nakonec ukáže jako špatné, tak se omlouvám za planý poplach

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Už je. Od včerejška. Ale za 1.) nejsou AJ titulky, ofic. DVD má jen portugalské, chytrej protipirátkskej tah. Ale na piratebay.org psali, že se na tom "pracuje" a brzy budou )) 2.) Každým dnem vyjde i BLU RAY rip, takže se vyplatí jště počkat

Langy10

Langy10 (hodnocení, recenze)

moooc se těšim. Ripy jsou k mání, ale já si počkám na "hádéčko" .))

mi-ib

mi-ib (hodnocení, recenze)

Tak na tohle jsem dost zvědavej a strašně moc doufám, že to nebude další taková ta dvojka, jejíž návštěvnost a sledovanostu bude stát jen na uspechu jedničky.

eAWe

eAWe (hodnocení, recenze)

taky sem celkem zvedavej,kdy se to sem dostane a jestli to neudela ostudu tropa de elite 1 :)

Norzog

Norzog (hodnocení, recenze)

No nevím, uvidíme, ale řek bych, že už to je jen komerční film a nebude stavět na tom na čem jednička.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Jj. kdybych věděl, že to uvidím tenhle rok (premiéra v Brazílii v srpnu, ale kdoví kdy se to dostane sem), tak bych to bez váhání označil za jeden z nejočekávanějších filmů tohodle roku.

Reklama

Reklama