Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (520)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

První Zombieland se mi nelíbil a to ani trochu, od odpad to celou dobu drží Woody Harrelson a Bill Murray, zbytek hereckého obsazení mi byl buď protivný, nesympatický a nebo totálně buřt. A přesto sem šel do kina na dvojku a světe div se, je to paráda, je to o tolik lepší než předchozí film v tolika směrech a v mnoha ohledech. A je to hlavně tím, že Ruben Fleischerod prvního Zombielandu natočil další filmy a scénáristi Rhett Reese a Paul Wernick, taky napsali scénář k vícero filmů, takže v tomhle ohledu je posun výrazně vidět. Vtipy sou vtipnější, s charaktery se lépe ztotožňuje a celý svět najednou víc ožívá a film nepůsobí tak ospale, neb se v něm něco furt děje. Nový charaktery a také nová hrozba, pomáhají nakopnout tuhle road tripovou cestu, na jejímž konci čeká na každého něco a pro mně osobně na konci, byl úsměv od ucha k uchu. Čistá pěti hvězda, může někomu připadat zvláštní, když předchozí film balancuje mezi jednou a druhou hvězdou, ale král si vždycky zaslouží to nejlepší a tohle je rozhodně král. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hraje se na jistotu a kromě toho, že jsou postavy starší, nečekejte žádnou velkou změnu. Svým způsobem je to sympatický přístup, ovšem ještě sympatičtější by pro mě byl, kdybych minulý film neměl za sice vcelku zábavnou, ovšem zároveň také rozporuplnou podívanou, které jsem prostě nedokázal propadnout. Druhý Zombieland je lepší snad jen v tom, že naprostá většina toho nejvděčnějšího humoru tentokrát spočívá na bedrech Woodyho Harrelsona, který je prostě skvělý, a nováčka Zoey Deutch, která svojí roztomilou kreací ne zrovna bystré dívky strčí všechny do kapsy. Jsou to právě střety ostatních postav s jejím "myšlením", které mě (spolu se závěrečnými titulky) bavily nejvíce. Ne mašírování nemrtvých kombajny a utahané nutné finále, ne otřepaná romantická linka s očekávanou pointou a rozhodně ne celá část s Lukem Wilsonem, což bylo několik naprosto hluchých minut a nuda k uzívání. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si před pár dny pro osvěžení pustil znovu jedničku, můžu s klidem konstatovat, že dvojka se mi líbila ještě více. Sprintující nemrtví, mezi nimiž vynikají T-800, kopice mrtvých nemrtvých, nedozírné možnosti češtiny při překladu několika anglických vulgarismů (tímto děkuji překladateli titulků, páč jsem se fakt bavil) a herci, kteří se jak dobří holubi vrátili. Jen růžová blondýna Deutschová měla premiéru a mně se ta její úděsná blbka moc líbila. Co se mi moc nelíbilo, byla laciná digitální krev. Ale masakry ušly, i když, pokud jsem dobře sledoval, na střeva ven v hlavním záběru nedošlo. Nu což, vynahradily to uťaté a rozšlapané hlavy, jelikož sranda musí bejt. Hlavní myšlenka hledání domova je možná trochu zprofanovaná, ale čím je člověk starší, tím ji bere vážněji. Fajnový kombajn (vzpomněl jsme si na vrtulníku z jednoho nejmenovaného filmu) a věž v Pise konečně spadla. Nu a pak Murray, řádící jak utržený ze řetězu, to všechno dorazil. Za mě rozhodně spokojenost, jelikož v kině se často nezasměju. A tentokrát jsem se zasmál od srdce. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

S touhle partičkou (včetně růžové bloncky!) by nám bylo fajn, i kdyby jen tak postávali a konverzovali na busové zastávce. Oni se ostatně scenáristi druhého Zombielandu taky zrovna nepřetrhli. Film je road movie s třema zastávkama, na kterých se něco uděje jenom pro chvilkové pobavení, nikoliv pro posun promyšleného děje kupředu, nebo nedejbože pro obohacení žánrových konvencí. I to nápadité pacifistické tavení zbraní v Bejbylonu scénáristé zazdili hloupým vyřešením finálního problému s armádou zombíků. Jako jednohubka ale OK. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zombieland 2 neměl nejlepší vyhlídky a při srovnání s jedničkou ho hodně lidí zhejtilo a odsoudilo, ale sakra my jsme se v kině tak brutálně nasmáli a nepřestali až do závěrečných tituků!:D Nějaká dějová kostra tam určitě je, z hlediska logiky a proveditelnosti to má samozřejmě chyby a není to úplně dotažené, ale co tady funguje na 100% je jednoznačně nejlepší humor za celý komediální rok 2019! Hlášky se tady sypaly jedna za druhou, nové postavy byly trefné a výborné a růžová bárbína jednoznačně vedla celý film a kdykoli byla na scéně, tak se divák nepřestane smát nad její blbostí. Původní složení jedničky je pořád stejně cool, akorát nám Emma Stone zestárla a Breslin se z roztomilé holčičky proměnila na docela škaredou 23ku. Mělo to fakt skvělý drajv a humorem se nešetřilo, akce byla cool a přehledná, takže tomu tu pátou hvězdu přidám. Trojce bych se nebránil, akorát bych se bál, jestli má co nového do téhle série přivést. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Bionafta má bod vznícení kolem 130°C (běžná nafta cca 52°C), což znamená, že by tak lehce nezapálili vyteklou naftu. (LaserJet)
  • Když Tallahassee (Woody Harrelson) vyhodí do vzduchu minivan granátem, jedno ze zpětných zrcátek letí kolem něj. V dalším záběru jsou obě zrcátka na místě nehledě na to, že má i neporušené čelní sklo. (LaserJet)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno