Reklama

Reklama

Od devíti do pěti

  • USA Nine to Five (více)
Trailer

Obsahy(1)

Judy Bernly utekl manžel se svou sekretářkou. Judy je nyní sama sekretářkou ve velké korporaci. Violet Newstead, vedoucí kanceláře, ji zasvěcuje do chodu kanceláře - a do práce pro jejich sprostého, šovinistického šéfa Franklina Harta ml. Když Hart přeskočí Violet, jdou společně (ještě s další sekretářkou, Doralee Rhodes) utopit žal do místního baru a později do Doraleena domu. Tam sní o pomstě za všechny ústrky a ponížení. Když se díky zmatku začnou domnívat, že otrávili Hartovi kávu, začíná se roztáčet bláznivý kolotoč událostí - unesou šéfa, začnou měnit chod kanceláře. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem narazila omylem ve chvíli, kdy v jednom filmu padl dotaz, zdali viděl film Od devíti do pěti a o čem to bylo :) A odpověď zněla, že je to o ženský s velkýma kozama :D Tak jsem na to byla zvědavá :) Trojice žen, která v té době slavila obrovský úspěch každá na své scéně - to je bravurní kombinace. Je to sice šílené, hodně emancipované a sem tam úsměvné. Jane Fonda s účesem ke stropu, Dolly Parton se svým typickým úsměvem a Lily Tomlin s chladnou hlavou jako vždy :) Je to úsměvný snímek se zajímavým plánem, kde všechno pluje pozvolna, jak si hlavní hrdinky přejí. Co se mi líbilo, že jejich snové vize o tom, jak vyřídit svého šéfa nebyli jen na pár sekund, ale na několik minut a klidně se tam zkouřili a přecpali vším možným u sebe v obýváku :) 35 let starý film, všechny jsou ještě s námi na světě a dá se na to koukat :) S určitým nadhledem :) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Šílená crazy komedie, která je objektivně tak na tři-čtyři hvězdičky. Jenže já jsem z ní byl naprosto unešený - protože pár let dělám v open space klientském centru jedné známé pojišťovny (prej chráníme Vaše sny...) a takové hovado, jaké je ve filmu šéfem nám dělá ředitele (dokonce vypadá skoro stejně). A všechny tyhle nesmyslný nařízení, otravování života kravinama, neustálé ponižování lidi, jeho svádění mladých bab a jejich následná kariéra přes postel, donášení, kradení nápadů dobře znám. U nás je toho jen ještě mnohem více. A takové to plánování nad pivem nebo trávou s kamošema a vymýšlení toho, co by jsme mu provedli jsme taky zažili mnohokrát. (geniální scény z lovu, westernu a pohádky ve filmu). Bohužel happyendem to u nás zatím neskončilo, ale ve filmu jsem si ho užil a užíval jsem si všechno, co mu ty tři ženský provedly :-)) No nechal jsem se unést hlavně dojmem z první půlky, ale i druhá půlka filmu, záměna a pašování mrtvol a následný únos je super a všemu vévodí známý hit Nine To Five. Takže u mě za pět. EDIT 2024: Práce v korporátu je dávnou minulostí, happynedem to neskončilo a stejně tak nadšení z tohohle filmu už se neopakovalo. Je to příjemná komedie s lehce obstarožním vizuálem a šedou myší Fondovou, kde to táhnou hlavně Lily Tomlin a Dabney Coleman. Pořád je to sranda, ale rozhodně ne na pět, 4* jsou advekvátnější. PS: Písnička Nine To Five se stala jedním z největších hitů roku 1981 a Dolly Parton, nominace na Oskara ji neminula, u nás ji retro rádia i televize léta ignorují... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem namachrovaný sexistický šéf ani jeho sekretář střežící si nedobytnost svého řitního otvoru, takže k tomuto snímku těžko hledám osobní vztah. Nicméně souhlasím s tím, že každý sebevědomě rozkazovačný manažér by se měl dostat do spárů Judy, Violet a Doralee, aby poznal, jaké to je udělat si volno zavěšený pod stropem. Já se u toho celkem bavil, ale několikrát jsem k tomu namyšlenému kreténovi pocítil jistou chlapskou solidaritu a to se určitě nemělo stát. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hrozil jsem se opravdu moc, co si na mě přítelkyně přichystala. O to větší bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že se jedná o naivně roztomilou (jen občas trapnou) komedii, jejíž nevinný začátek se postupně pěkně zvrtne v napínavou podívanou. Několikrát jsem se dokonce i upřímně zasmál... jediné Jane Fonda to s tím šíleným oblečkem a účesem slušelo. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

I'm no fool. I've killed the boss, you think they're not gonna fire me for a thing like that? Mám takový pocit, že s se již tolik nenosí, aby film byl vtipný a poučný zároveň. Ještě méně vídávám, aby se tvůrci odhodlali k risku a obsadili herce proti svému typickému charakteru, ve svých hereckých stylech nesourodé. Máme tady poněkud ztracenou Jane Fondu, v problémech single matky utopenou Lily Tomlin a ve své vůbec první herecké roli vystupující Dolly Parton. Pokud hledáte ikonické trio, můžete s tím přestat, právě jste ho našli. Ono nebýt těchto tří skvostných hereček (a samozřejmě nesmím opominout ani skvělého Dabneyho Colemana jako sexistického, egoistického, prolhaného, pokryteckého bigota), kterým jdou jak komické momenty, tak i ty tragické, film by nejspíše vyšuměl a byl by zapomenut. Jenže my je máme a tak film nejenže nepostrádá potřebné grády, ale je zachována i hlavní myšlenka - tedy ukázat nerovnost muže a ženy v každodenním životě. Bohudík i bohužel, film ani po více jak čtyřiceti letech od své premiéry neztratil ani jedno, ani druhé. I'm no girl. I'm a woman, do you hear me? I'm not your wife - thank God - or your mother...or even your mistress. I am your employee and, as such, I expect to be treated equally, with a little dignity and a little respect! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (14)

  • Budova, v ktorej Judy (Jane Fonda), Violet (Lily Tomlin) a Doralee (Dolly Parton) pracujú je v skutočnosti Pacific Financial Center a nachádza sa v Los Angeles. (m.a.t.o.)
  • V USA bola premiéra filmu na videotrhu naplánovaná na rovnaký deň ako kinopremiéra. Kvôli sťažnostiam vlastníkov kín bola VHS premiéra posunutá o tri mesiace. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama