Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 246)

Agnostik 

všechny recenze uživatele

Povedlo se.Jedinou výtku bych viděl kdyby byla trošku delší stopáž.Těším se na zpracování druhé části knihy,tak snad se podaří. ()

johankazarku 

všechny recenze uživatele

U mňa topka. Asi tak keď sa tešíš ale neočakávaš...žiadne sklamanie sa nekonalo. Začiatok úplne že na plnú hubu čože, toto bude husté a aj bolo. Koniec som si síce predstavovala inak ale kto nie. Spracovanie super, detský herci na jednotku a Pennywise podľa mňa top. Môžem povedať, že pre mňa určite neporovnateľné so staršou verziou. ()

FauSSt 

všechny recenze uživatele

Vydarený počin za štyri hviezdy...piata je za obdivuhodnú atmosféru ktorú King ovláda....Aj keď nie je pre každého. ()

wallabia 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem to viděla, když jsem zavřela oči. Něco chybí, ale to musí. Zlo tam je. Dobro tam je. A o tom King psal. ()

Carcooli 

všechny recenze uživatele

Lhostejní a většinou násilničtí rodiče versus jejich děti - banda kamarádů, které se začne dít spousta podivných věcí týkajících se klauna s balonkem. Musím vyzdvihnout samotné scény s klaunem ,které se mi fakt líbily a dokonce jsem se u nich mnohdy i "vystrašila" :-P Některé scény se opravdu povedly - např. ta, kdy se ztracené děti vznášejí ve vzduchu s nepříotomným pohledem anebo scéna, kdy se malý Georgie objevuje ve sklepě před svým bratrem. Super! Celkově se mi na filmu líbí, že se od začátku do konce pořád něco děje, čili se divák prostě nenudí. Pěkný je i konec. Možná bych zvolila trochu míň romantických scén, které vypadají, jako by jen potřebovaly zaplnit místo do počtu, jinak moc povedené - za mě lepší než originál, a to je co říct. Díky. ()

Paulie2 

všechny recenze uživatele

Ze začátku celkem fajn, pak už je to nuda. Originál jsem neviděl, asi ani nechci. Celkem sympatické děti, Pennywise nic moc. Efekty nebyly špatné, o atmosféře by se dalo mluvit tak prvnich 10 minut - lekačky, jestli se o některých dá mluvit, tady moc nefungují. Pokud se rádi bojíte, ale spíś si chcete odpočinout a nenosit si večer na záchod baterku, tak si to pusťte ... Na dětské postavy je příběh celkem poutavý. 3 hvězdičky za příběh a efekty. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Když se zamyslím, tak tohle skutečně patří mezi nejpovedenější zfilmované knihy od Kinga, takže dávám jasných pět hvězdiček. Celková atmosféra je docela dobrá a klaun jako zlo tady vypadá mnohem působivěji než v ten z roku 1990, a i příběhově, vizuálně a dějově je to mnohem lépe zpracované. ()

yeacka 

všechny recenze uživatele

Uzasna kamera, hudba a vyprava!!! Jeden z nejlepe natocenych hororu. Chvili se ocitnes v romantickem malomeste, chvili se smejes a pak prijde IT. Super film!!! ()

kotrlak 

všechny recenze uživatele

Za jedna, páč se to dá s vypětím sil vydržet (i když nejlíp nadvakrát, páč je to dlouhý a z větší části nudný jak česká zima). Ale zaráží mě že jestě někoho baví točit tenhle přiblblej a primitvní druh hororu, kterej frčel možná někdy v 70. - 80.letech. ()

Markulius 

všechny recenze uživatele

Strach, krev, a humor. To je něco, co se v tomto filmu objevuje opravdu dostatečně. Film vás dokáže pěkně vylekat - a tím myslím opravdu. Na rozdíl od ostatních hororů jsem po shlédnutí tohohle kousku odcházel z kina opravdu s úsměvem. Nechybí ani momenty, kdy si v duchu budete muset říct "Fuj!", a stejně tak se nahlas zasmát nad nejrůznějšími vtipy, kterých ve filmu taky nebylo málo. ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Svuj ucel to prevazne splnilo, pokud tomu dokazete alespon trochu verit, tak se urcite budete bat a to je pro me ucel hororu. Naopak manzelka rovnou rekla, ze je to blbost a po hodine v pohode a klidu usnula, zatimzco ja si drasal nervy. Original uz si uplne nemapatuju, pokud je to pro nekoho dulezity. Nicmene spokojenej jsem uplne nebyl. Hlavni zaporak vypadal trosku jak postizena zubata veverka se spatne nafouklou hlavou... nebo mozna snedl balonek. Bat se pak neceho skoro legracne vypadajiciho je takovy divny. Nektere ty hruzostrasne veci co deti strasili nebyly moc dobre efektove zvladnute. Uplne jevic me zklamala prvni scena, okolo ni byl docela tyjátr, ale nakonec byla natolik primocara, ze uz se nebylo ceho bat a to je skoda! Nejhorsi strach ma clovek z toho cemu nerozumi, kdyz jeste nevi co tak uplne prijde nebo co si muze jen predstavovat. Potencional to mohlo mit mnohem vetsi, kdyby se hloupy efekty preskocily a zabrnkalo se vic na strunu tajemstvi a psychologie, skoda. Celkem 3,49* ()

Horácius 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že tisícistránkovou knihu nelze do dvou hodin převést. Právě proto, že v ní ale bylo nápadů přehršel šlo s trochou profesionality to probrat tak, aby byl výsledek stále v jejím duchu. Film si však jde po svých vlastních odbočkách, nutno říci že dost dementních. Předlohu to dle mého nectí ani omylem. Pokud někdo četl knihu a zapůsobila na něho, téhle krávovině musí tak leda flusnout do ksichtu. Už předešlá verze byla ubohá, a na zfilmování podle mého gusta jsem se i nyní těšil zcela zbytečně. ()

petra8619 

všechny recenze uživatele

V první polovině jsem se opravdu příjemně bála, jak to u hororů mám ráda. Nic jsem si předem nezjišťovala o tomto hororu, a tak si říkám, to bude super příběh. Ve druhé polovině jsem se už smála. Klaun už neděsil. Parta dětí, která šla zmlátit klauna byla komická. Už jsem se nebála a bylo mi jasné, že to dopadne dobře. Uvídíme zda dvojka překvapí :-) ()

LyraBell 

všechny recenze uživatele

IT. Kniha bola jedna z najlepších, aké som v tomto žánri čítala. Keďže uprednostňujem prečítanie knihy pred pozretím filmu, ťažko sa mi hodnotí ako nezaujatému divákovi, ktorý na TO narazil bez akéhokoľvek povedomia o obsahu filmu. V každom prípade film je vcelku vydarený, pár dobrých hororových scén, ALE..ale predsa len by tejto predlohe pristala seriálová podoba, a myslím, že v šikovných rukách by vznikol jeden z najlepších hororových /mysteróznych seriálov vôbec. Film uberá oproti predlohe mnoho skvelých strašidelných momentov (podľa mňa všetky v knihe by stálo za to sfilmovať), ale stopáž nepustí. SPOILER: Trochu mi prekážalo vsunutie pár amerických klišé, napríklad keď si Beverly ostrihala vlasy (prečo? tá línia s otcom mi prišla trochu nedoriešená, prečo sa ho tak desila). Ale najviac mi asi prekážal konflikt, ktorý nastal tesne pred veľkým záverom, keď sa Bill a Richie pobijú, to podráža zmysel celej ich partie v knižnej predlohe (stáli totiž bez jediného zaváhania pri sebe, práve súdržnosť a kamarátstvo bola ich sila, ktorou bojovali proti TOMU). Zároveň to ich rozdeľovanie sa v strašidelnom dome, kde bola umiestnená studňa a následne v kanáloch. Presne kvôli týmto dôvodom mi to skĺzlo do očakávaného typu hororu, kedy si divák ťape na čelo a hovorí si: Prečo to robí??Prečo tam ide sám?? Myslím, že kniha je výnimočná zrovna v tom, že sa nedrží klasických zabehnutých hororových línií. Filmová verzia TO sa stáva len akousi príšerou, desivé pozadie o jeho pôvode, výzore a vlastnostiach ostáva skryté. Dúfajme, že si to režisér schoval ako eso v rukáve na druhý diel. V skratke: 1. Film si viac užijete ak ste nečítali predlohu. 2. Predlohu sa oplatí prečítať. ()

bodo1 

všechny recenze uživatele

Zasa banda homosračiek a jeho armrdy si tu honia svoje kakaové ego. Verím, že ani jeden z týchto čurákov nečítak knihu. Preto bežte do piči vy banda pseo kritikou z hovnami zajebaneými hubami. Veľmi realistický natočený film podľa predlohy S:K: Teším sa na druhý diel. A vy kokoti a nemrdané piče si dovtedy prečítajte knihu. ()

dudel3333 

všechny recenze uživatele

Horor ? HOROR ROKA ? No zbohom.Teenagerska komedia plna klišoidnych a nepravdepodobnych umelo vytvorenych ľakačiek a CGI trikov. ()

uprchlice 

všechny recenze uživatele

Na remaky si nepotrpím, ale tento je opravdu kvalitní. Nikdy bych si však nemyslela, že budou 2 části, ale v dnešní době se to vlastně dalo čekat. Přes všechny mé protesty vůči remakům docházím k názoru, že tento snímek akceptuji díky skvělým lidem, kteří jej natočily a kvalitně zpracovaly. Chválím. To se často nevidí, že vznikne remake a Já ho budu uznávat. Zázraky se hold dějí. Bála jsem se. Bavila jsem se a těším se na druhou část. ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Konečně příjemné překvapení v žánru horor. Ne, že by se u toho člověk nějak extrémně bál, pár lekaček je dobrých, ale povětšinou to už divák pozná dopředu. Nicméně parta výrostků v létě prosluněném americkém městečku si mě získala. Možná mám jednu výtku. Chování dětí ve vyhrocených situacích bylo tu a tam tak debilní, že mi to hrozně připomínalo chování posádky v posledních dvou dílech vetřelce. Těším se na pokračování. ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama