Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 4

Recenze (721)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Čím větší reklama tím slabší příběh a to u čtvrtého pokrčování určitě platí. Měl jsem možnost vidět 3D a díky tomu si film zaslouží lepší hodnocení, ale moc velké využití se nekonalo. Nebýt přidání kamaráda Broskvičky a Sidovy babičky bylo by zaděláno na pořádnou nudu. Hlášky jsou geniální, ale jinak jsem se extra nebavil, piráti mi moc nesedli. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Väčšinou je to tak, že čím viac pokračovaní tým ide kvalita dolu, no Ice Age je jedna s tých animovaných sérii, ktoré stále majú čo ponúknuť. Jasné na prvý diel to nemá, pretože ten je najlepší a úplne odlišný od pokračovaní. Čo nám teda ponúkol štvrtý diel s názvom Zem v pohybe ? Predovšetkým ďalšie zaujímavé a zábavne dobrodružstvo ako to už býva zvykom od druhého dielu. Každý jeden sequel sa drží na rovnakej úrovni, len sa mení príbeh. Aj keď ten príbeh nie je extra zaujímavý je predovšetkým zábavný a celé to dobrodružstvo má šmrnc, pretože postavy stále majú čo ponúknuť a nápady neostali ani tento krát len na papieri. Oblúbený soundtrack: Herd Reunion. 85% - 4* ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré jako předchozí díl, ale koukatelné to je. Vtípky jsem napočítal 4, minut stopáže 121. Začal jsem nenávidět zhruba polovinu hlavních postav. Naprosto nejvíce se mi protivila lenochodí důchodkyně, a to stav k důchodcům mám velmi pěkný. Vlastně neutrální. Animace je naprosto okouzlující a těžko by v současnosti člověk hledal lepší. Příběh za mnoho nestojí a je určen výhradně dětem. Na druhou stranu minipříběh o něčem jako veverka a oříšku vždy pohladí srdíčko. Celkově dávám lepší 2*. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dokázalo se, že nemám moc velkou fantazii. Protože takhle otravný, zbytečný, nezábavný, hloupý (i na poměry animáků) a celkově nepromyšlený film bych ani neřekl, že může vzniknout. Doba ledová 4 jako její souputníci doufá, že jí nekvalitu odpustíme, protože "je to jenom animák". Copak animáky nemůžou být kvalitní? I ty dvě hvězdy, co dávám, jsou možná moc. Humor je založený na těch nejprimitivnějších a nejvíce zrecyklovaných ˇfórechˇ (95 % tkví v tom, že do sebe postavy narážejí), originalita neexistuje, není tu jediný náznak zajímavého nápadu nebo i jen nového kontextu pro starý vtip. Maximální vaření z vody pro ty nejméně "náročné diváky", jak se tak říká. 30 % ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vyloženě špatné, v kruhu rodinném jsme si to užili a dokonce se i pobavili. Nebylo to dlouhé, nechyběly obvyklé vtípky, některé sekvence s veverkou byly úžasné, ale celkem vzato už to tak nějak vařilo z vody. Další katastrofa, další putování, "abychom byli všichni pohromadě" a přitom naberem dalšího parťáka, a k tomu perietie nových postav, které už mě nijak zvlášť nebraly (pubertální trable broskvičky, nadbytečný krtek). Takže s dětmi po boku jo, ale jednou to nejspíš stačilo, protože to nemá žádný háček, terým by si mě to přitáhlo i napodruhé. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Když Scrat (Chris Wedge) připlouvá k Žaluatlatidě, tak ta má tvar žaludu, který je patrný jen z jednoho úhlu. Jak se kamera pohybuje, tak se tvar žaludu rozkládá do vícero menších ostrovů a svůj tvar tak ztrácí. Když však Scrat vytáhne žalud se špuntem a Žaluatlantida se žačne potápět, jedná se o celistvý žaludoidní ostrov. (Aporol)
  • Keď piráti pritiahnu ľadovú kryhu našich hrdinov, tak ju priviažu k boku svojej lode, no v ďalších záberoch je však medzi kryhami široký pás mora. (Miagy)
  • Při krádeži lodi kapitána Střeva (Peter Dinklage) pomáhají hlavním hrdinům malí damani. Jeden z nich má na sobě modré kresby. Jedná se o odkaz na film Statečné srdce (1995), konkrétně na "válečnými barvami" pomalovanou postavu Williama Wallace (Mel Gibson). (Aporol)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno