Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

F.man 

všechny recenze uživatele

To co ze začátku vypadlo jako hodně levná a párková trapárna kopírující Top Schef a Heels Kitchen se nakonec vyvinulo v poměrně charismatickou reality show. A ta maloprodukčnost už k tomu najednou docela sedí... Akorád Primo - chtělo by to více Polhreicha, ten chlap je děsnej tahak pro diváky. A těch peněz bych se taky příště nebál. Ve velkém by to byla parádní - viz. Top Shef / Master Chef. Ahoj, já jsem majoránka ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Ano šéfe bylo nápaditější a divácky jistě zajímavější. A hlavně byla první reality show, která opravdu něčím konkrétním společnosti přispěla. Na nože! je už spíše klasickou reality show, kterých jsou desítky a desítky. Důvvod proč dávám 4* je Zdeněk, který je prostě osobnost s velkým O. Po druhém díle musím říct, že mě pořad nenudí, baví a těším se na další. Ale přeci jen mi Ano šéfe imponovalo více, bylo komornejší a ne tak velkolepé a rozmáchlé, to mi Češi dle mého tolik rádi nemáme :-) ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Poněkud tupé nože. Uvítal bych, kdyby se od sebe jednotlivé díly nelišily jenom množstvím nakrájené mrkve, vykostěných kuřat a neúspěšných pokusů soutěžících spáchat harakiri škrabkou na brambory. Ano, šéfe! bylo pokaždé zasazené do odlišného prostředí s odlišnými lidmi a různou vrstvou plísně za sporákem, Na nože mne svou monotónností už po pár týdnech uspává. První málo akční úkol, zisk imunity, druhý málo akční úkol, šlus a nazdar. Hlavní důvod proč sledovat zůstává – Mr. P. Třebaže málo nabroušený, někdy přímo krotký a svým výskytem ne dost frekventovaný, aby mohl být označen za moderátora pořadu. Hlavní důvod proč nesledovat přichází naštěstí vždy až na konci a má podobu dámy, která měla ve vlastním zájmu zůstat u domácího lakování nehtů. Její afektovanost, pro kterou je třebas Pekelná kuchyně velice zábavná, se ke zbytku pořadu hodí stejně jako hromádka kečupu ke steaku z lososa 60% ()

pabelito odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne nepochopenie konceptu programu zo strany dramaturga. Relácia vychádza z americkej reality show Masterchef, ceska mutacia je vsak iba obycajny "padělek". Zatial co Gordon Ramsey hlada najtalentovanejsieho "amaterskeho kuchara", Zdenek Pohlreich sleduje absolventov ceskych kucharskych ucilist ako robia "gulasovy zaklad". Cela ta relacia je zla uz od zaciatku, jej tvorcovia sa nevedia rozhodnut, co vlastne chcu a koho vlastne hladaju. Je to skoda, lebo Masterchef ma na celom svete miliardu mutacii a vo vacsine krajin islo o divacky trhak typu American Idol a v mojom pripade aj jeden z najoblubenejsich programov. Na Na noze mi uplne najviac prekaza vyber sutaziacich. Vacsinou ide o neskutocnych sedlakov, ktorych by Ramsey este na prvom castingu poslal "do prdele". Vrcholom je scena, ked vsetci dostanu ulohu spravit kuraciu roladu na hocijaky sposob a vsetci (ale uplne vsetci!) do toho draheho luxusneho francuzskeho kurata narvu zemlovku s petrzlenovou vnatou a vyslahanymi bielkami... Proste grc. (Fakt odporucam pozriet si ten Masterchef) ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Zatímco předchozí pořad (Ano, šéfe) se našemu kuchařskému fenoménovi velmi povedl, tak v sérii Na nože už jde z velké části o líbivost a komerčnost na úkor kvality, proto je koncepčně pojatý jako pořady typu Superstar apod. kvůli vyššímu počtu diváků, avšak díky tomu výrazně nižší kvalitě pořadu. Hodnocení kuchařů není velmi často objektivní a paní porotkyně, narozdíl od svých kolegů profesionálů, vůbec neví, která bije a je snad největším průšvihem celého pořadu. Také poměr vaření-hodnocení-sdělování pocitů není dobrý, protože vaření by délkou trvání mělo být na výrazném prvním místě. Ale to už je problém většiny pořadů koncipovaných tímto způsobem, že jde spíše od pocity a hodnocení a ne o předvedení umění soutěžících. Kvalitě a reputaci pořadu také nepřidalo, že soutěžící Iveta Fabešová, předvádějící po (zaslouženém) vstupu do první desítky veliké kuchařské průšvihy kvůli neznalostem a nezkušenostem, byla v pořadu ponechávána o několik kol déle, než-li tomu evidentně mělo být (že by dobré konexe?) a na úkor ní byli vyhazováni kuchaři nepoměrně zdatnější s o několik tříd kvalitnějšími výtvory. O to hůře, že slečna Iveta zcela ztrácela soudnost při svém sebehodnocení, z čehož byl patrný negativní vliv jejího současného partnera - herce (a tzv. zpěváka) Budaře taktéž s nulovou soudností. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)
  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)

Reklama

Reklama