Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

Marwinek 

všechny recenze uživatele

Nedokoukatelný první díl. Zbytečná póza a dramatizace, jako by šlo o popravu náhodně vybraných dětí. A nevím proč, ale prostě sledovat 40 nebo kolik lidí jak krájí cibuli a po reklamě prej snad i mrkev!!! No to teda ne, šéfe :-) I druhý díl se dal vydržet jen do první reklamní pauzy. Tohle tedy není můj šálek vývaru :-( ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo. Nejen vaření, ale i ostatní věci související s kuchařinou tady naprostej amatér jako já vidí z úplně nový perspektivy. A žasne nad kuchařskou rychlofantazií i nad tím, jak to může vypadat při výdeji v plný restauraci. Trochu problémem jsou soutěžící, mezi kterýma se oblíbenec nevybírá snadno, ale nakonec s vítězem i jídlama spokojenost, sliny se mi sbíhaly pořád. Šéf má míň fórů a víc kritiky než by se hodilo, Vaňkovo hodnocení mě bavilo víc. Jen k paní Evě se radši nevyjádřím, to by bylo na žalobu. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Zatím lepší 3* (protože Pohlreich nemá tolik prostoru jako v ANO, ŠÉFE! a ti dva přicmrndávači mě spíš serou, ten plešatý satan by v klídku utáhl sám jakýkoliv pořad), uvidíme, jestli to bude z hlediska zábavy a kvality spíše stoupat nebo klesat. Možné je v podstatě obojí. __ Po skončení pořadu ponechávám původní hodnocení, jelikož si to od začátku drželo zhruba stejnou úroveň až do finále. 60 - 70 % ()

Hooya 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro Zdeňka a kulinářinu obecně. "Na nože" mě tedy bavilo, místy i velmi, byť většina soutěžících mi byla krajně nesympatická. Nicméně po zhlédnutí předlohy (Masterchef) musím druhým dechem dodat, že si Češi zase jednou ukrojili příliš silný chleba a na kvalitu předlohy se dívají z úctyhodné dálky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Předešlé výlety zaslouženě populárního Zdeňka Pohlreicha do kuchyní byly vždycky jiné, nové, svěží, lákavé.. pravdivé. Záleželo na tom, jak moc naivní je provozovatel nebo jak velké prase je kuchař.. Show Na nože! je často hodně monotónní, a milovaného šéfkuchaře (i když méně nabroušeného, přesto bravurního) je v ní trestuhodně málo. Což je dramaturgické selhání. Přesto ale jde v rámci českých reality-show o naprostou špičku. Kuchařské klání vrcholí (skončila dvojice amatérů Iveta a Lukáš, zřejmě nejsympatičtější aktéři show) a já se těším, co bude příště. Nutno podotknout, že úkoly nejsou špatné, místy dokonce vynikající a vpravdě originální, a naštěstí je to stále hlavně o vaření (kdykoliv se v závěrečných dílech objevil někdo „z rodiny“, otevírala se mi kudla v kapse – ostatně stejné pocity mívám pokaždé, když promluví neoriginální a afektovaná dáma z porotcovského tria). Emoce jsou, napětí taky, nějaká kuchařská zajímavost jakbysmet, takže dávat na české poměry něčemu podobnému odpadové hodnocení může jen někdo, jehož největší gastronomický výtvor jsou a vždycky budou párky s hořčicí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)
  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)

Reklama

Reklama